Kunngjør vinneren av Future of Privacy Scholarship i 2019

[ware_item id=33][/ware_item]

2019 ExpressVPN-stipendvinner


Vi er glade for å kunngjøre vinneren av ExpressVPN Future of Privacy Scholarship 2019: Seth Connell, en jusstudent ved Regent University, i Virginia, U.S. Gratulerer!

I år ba vår essayspørring studentene om å diskutere om vi skulle stole på myndigheter eller det frie markedet for å sikre forbrukernes personvern. Vi mottok over 1000 oppføringer som tok tak i emnet, med mange sterke argumenter for og mot regjeringens inngripen i å regulere bruken av forbrukerinformasjon.

Basert på argumentets styrke og klarhet, valgte vi å dele ut stipendprisen på $ 5 000 til Seth, som skrev at i jakten på optimalt brukernes personvern, bør myndighetsinngrep minimeres til fordel for forbrukervalget. Du kan lese essayet hans på stipendsiden vår.

Det var hard konkurranse med så mange søkere i år, men fem løpere presenterte også overbevisende synspunkter på hva som har blitt et voksende debattemne blant land og selskaper. Løperne vant hver 12-måneders ExpressVPN-abonnement.

De er:

  • Isabella Grundseth, Mountainside High School, Oregon, U.S..
  • Calvin Kuo, University of Virginia, U.S.A..
  • David Slottved, University of Oxford, Storbritannia
  • Elijah Smith, University of Pittsburgh, U.S.A..
  • Jared Stancombe, Indiana University, U.S.A..

Vi snakket med Seth om det vinnende essayet hans, hans eget personvern og hvordan han planlegger å bruke graden sin til å hjelpe andre.

Gratulerer, Seth! For å starte med, hva er noen av de digitale personvernproblemene du møter i hverdagen din? Tar du skritt for å beskytte ditt digitale personvern?

Det ser ut til at det er noen personvernhensyn ved hver eneste sving i livet. Jeg møter ofte apper og nettsteder som ber om å spore meg, overvåke personopplysningene mine og sende skreddersydde annonser. Jeg prøver å minimere risikoen ved å nekte hvilke tillatelser jeg ikke trenger for programmets riktige funksjonalitet, eller hvis jeg kan finne et annet program eller nettsted for å bruke det som ikke er så inngripende, vil jeg velge alternativet.

En annen bekymring jeg har er de forskjellige datainnbruddene som skjer med en rekke selskaper over hele landet og verden. Det ser ut til at ingen data er trygge i disse dager, og jeg tror sterkt at det er viktig å beskytte deg selv med en solid plan for beskyttelse av identitetstyveri. Det er bare et spørsmål om tid før dataene våre blir kompromittert, og det å ha en pålitelig gjenopprettingstjeneste er nøkkelen for å forhindre at livet ditt blir opprørt av et datainnbrudd. For den personlige siden av ting bruker jeg også en VPN for å kryptere IP-adressen min, og bruker bare pålitelige og sikre Wi-Fi-nettverk for oppgaver som inneholder sensitiv informasjon.

Hvilke av de største teknologiselskapene synes du er det mest inngripende i folks personvern?

Etter min vurdering er de mest påtrengende teknologiselskapene Google, Amazon og Facebook. Disse selskapene tilbyr solide produkter og løsninger for forbrukere og bedrifter, og jeg er absolutt en av dem. Tillatelsene som disse selskapene krever for å bruke sine tjenester er imidlertid svært påtrengende og tar fjell av personopplysninger som senere blir brukt til markedsføringsformål. Facebook har behandlet store PR-spørsmål rundt behandlingen av brukerdata. Det er forståelig at disse selskapene bruker dataene som de er; tross alt er potensialet for fortjeneste ved salg ved bruk av disse dataene skyhøyt, men avveining er dessverre vårt privatliv.

Som jeg nevnte i min essay, en journalist for Washington Post konkluderte med at Google Chrome-nettleseren effektivt er et data-mining-verktøy som er maskeret som nettleser. Tilsvarende ser det ut som om Google Home og Amazon Alexa-enhetene alltid spiller inn eierne sine samtaler, og FBI har stilltiende innrømmet å bruke disse enhetene som en bakdørs wiretap. At disse enhetene og selskapene overhører samtalene våre er ille nok, men å legge til trusselen fra regjeringsstyrken gir en ganske modig ny verden.

I essayet ditt sier du at vi trenger flere valg av teknologiske produkter og tjenester. Med bransjen dominert av flere teknologigiganter, hvordan skal nye konkurrenter og startups nærme seg å komme inn i markedet?

Jeg vil si det er viktig for gründere å fortsette å innovere og markedsføre ideene sine på markedet. Jo mer de innoverer, jo bedre blir livene våre over tid. Det er ett bestemt område jeg vil foreslå å vurdere om en teknisk virksomhet ønsker å markedsføre et sikrere produkt eller tjeneste. Akkurat nå er drømmen for mange tech-startups å bli kjøpt ut av et selskap som Google. Hvis et produkt er så bra at Google ønsker det, er det potensielt mye penger involvert i å selge merkevaren til et større selskap. Den potensielle ulempen er at forbrukerne ikke får den fulle potensielle fordelen som denne oppstarten ellers kunne gitt.

La oss si at en oppstart virkelig vil fokusere på brukernes personvern. Det er definitivt et marked for det, og det markedet vil sannsynligvis fortsette å vokse. Imidlertid, hvis denne oppstarten godtar å bli kjøpt av et større firma som ikke har samme vekt, kan forbrukerne ikke dra fordel av et alternativt produkt som vil tilby fordelene uten risiko for personvernet. Så jeg vil si at flere gründere burde vurdere å motstå fristelsen til å selge ut til et større selskap. Hold fast ved prinsippene dine og lag et flott produkt som personvernbekymrede mennesker vil kjøpe. Hvem vet, hvis disse oppstartene vokser nok, vil det legge press på de eksisterende selskapene til å svare og øke personvernet deres hvis de skal holde følge.

Til slutt, hva studerer du for øyeblikket, og hva håper du å satse på i fremtiden?

Jeg fortsetter for tiden med rettsvitenskap og vil gå til eksamen i 2022. Jeg har to typer juridiske karrierer i tankene. 

For det første vil jeg gjerne være en konstitusjonell advokat som spesialiserer seg på fjerde endringslov [forbudet mot urimelig ransaking og beslag]. Millioner av amerikanere har blitt utsatt for ulovlig overvåking i nesten to tiår, og jeg mener det er viktig å opprettholde visdommen i fjerde endring og skyve tilbake mot masseovervåkningsstaten. 

For det andre er jeg også interessert i å hjelpe familier med økonomien og samarbeide med dem for å oppnå en bedre økonomisk fremtid. Jeg er for tiden finansiell coach og jusstudent, og vil gjerne integrere min økonomiske coachingpraksis i lovutøvelsen, hvis jeg skulle ha mulighet.

~

Er personvern et tema som betyr noe for deg? Vurder å delta i neste års essaykonkurranse for ExpressVPN Future of Privacy Scholarship! Flere detaljer å komme inn tidlig i 2020.

Kunngjør vinneren av Future of Privacy Scholarship i 2019
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.