Tillkännager vinnaren av 2019 Future of Privacy Scholarship

[ware_item id=33][/ware_item]

Vinnare av ExpressVPN Scholarship 2019


Vi är glada över att tillkännage vinnaren av ExpressVPN Future of Privacy Scholarship 2019: Seth Connell, en juridikstudent vid Regent University i Virginia, USA Grattis!

I år bad vår uppsatsstudenter eleverna att diskutera om vi skulle lita på regeringar eller den fria marknaden för att säkerställa konsumenternas integritet. Vi fick över 1 000 poster som behandlar ämnet, med massor av starka argument för och mot regeringens ingripande i att reglera användningen av konsumentinformation.

Baserat på argumentstyrka och tydlighet valde vi att tilldela stipendipriset på $ 5 000 till Seth, som skrev att i strävan efter optimal användarskydd bör regeringens ingripande minimeras till förmån för konsumenternas val. Du kan läsa hans uppsats på vår stipendisida.

Det var hård konkurrens med så många sökande i år, men fem löpare presenterade också tvingande synpunkter på vad som har blivit ett växande ämne för debatt bland länder och företag. Runners-up vann varje 12-månaders ExpressVPN-prenumeration.

Dom är:

  • Isabella Grundseth, Mountainside High School, Oregon, USA.
  • Calvin Kuo, University of Virginia, U.S..
  • David Slottved, University of Oxford, Storbritannien
  • Elijah Smith, University of Pittsburgh, U.S..
  • Jared Stancombe, Indiana University, U.S..

Vi pratade med Seth om hans vinnande uppsats, hans egen integritetsåtgärder och hur han planerar att använda sin examen för att hjälpa andra.

Grattis, Seth! Till att börja med, vad är några av de digitala integritetsproblemen du stöter på i ditt dagliga liv? Vidtar du åtgärder för att skydda din digitala integritet?

Det verkar vid varje tur i livet att det finns viss integritetsproblem. Jag stöter ofta på appar och webbplatser som ber att spåra mig, övervaka mina personuppgifter och skicka skräddarsydda annonser. Jag försöker minimera riskerna genom att neka vilka behörigheter jag inte behöver för programmets korrekta funktionalitet, eller om jag kan hitta ett annat program eller webbplats för att använda det som inte är så invasivt väljer jag alternativet.

En annan oro som jag har är de olika dataöverträdelser som inträffar för en mängd företag över hela landet och världen. Det verkar som att ingen data är säker i dag och jag tror starkt att det är viktigt att skydda dig själv med en solid skyddsplan för identitetsstöld. Det är bara en tidsfråga innan våra data komprometteras, och att ha en tillförlitlig återhämtningstjänst är nyckeln till att förhindra att ditt liv rycks upp av ett dataintrång. För den personliga sidan av saker använder jag också ett VPN för att klättra min IP-adress och använder bara pålitliga och säkra Wi-Fi-nätverk för uppgifter som involverar känslig information.

Vilka av de största teknikföretagen tycker du är det mest påträngande för människors integritet?

Enligt min bedömning är de mest påträngande teknikföretagen Google, Amazon och Facebook. Dessa företag tillhandahåller solida produkter och lösningar för konsumenter och företag, och jag är verkligen en av dem. De behörigheter som dessa företag kräver för att använda sina tjänster är emellertid mycket påträngande och tar berg av personuppgifter som senare används för marknadsföringsändamål. Facebook har hanterat stora PR-frågor när det gäller hanteringen av användarnas data. Det är förståeligt att dessa företag använder informationen som de är; trots allt är potentialen för försäljning genom att använda dessa data skyhög, men avvägningen är tyvärr vår integritet.

Som jag nämnde i min uppsats, en journalist för Washington Post drog slutsatsen att Google Chrome-webbläsaren i själva verket är ett data-gruvverktyg som har en webbläsare. På samma sätt verkar Google Home- och Amazon Alexa-enheterna alltid spela in sina ägares konversationer, och FBI har stillsamt medgett att ha använt dessa enheter som en bakdörrs wiretap. Det faktum att dessa enheter och företag överhör våra samtal är tillräckligt dåligt, men att lägga till hotet från regeringsstyrkan gör det för en tapper ny värld.

I din uppsats säger du att vi behöver fler val av tekniska produkter och tjänster. Med branschen dominerad av flera teknikjättar, hur ska nya konkurrenter och nystartade företag komma in på marknaden?

Jag skulle säga att det är viktigt för entreprenörer att fortsätta innovera och marknadsföra sina idéer på marknaden. Ju mer de innoverar, desto bättre blir våra liv med tiden. Det finns ett särskilt område som jag skulle föreslå att man överväger om en teknisk verksamhet vill marknadsföra en säkrare produkt eller tjänst. Just nu är drömmen för många tekniska startups att köpa ut av ett företag som Google. Om en produkt är så bra att Google vill ha den, finns det potentiellt mycket pengar för att sälja varumärket till ett större företag. Den potentiella nackdelen är att konsumenterna inte får den fulla potentiella fördelen som denna start annars skulle kunna ge.

Låt oss säga att en start verkligen vill fokusera på användarnas integritet. Det finns definitivt en marknad för det och den marknaden kommer sannolikt att fortsätta växa. Men om denna start accepterar att köpas av ett större företag som inte har samma betoning, kan konsumenterna inte dra nytta av en alternativ produkt som kommer att erbjuda fördelarna utan riskerna för deras integritet. Så jag skulle säga att fler företagare borde överväga att motstå frestelsen att sälja ut till ett större företag. Håll fast vid dina principer och gör en bra produkt som människor som berör privatliv kommer att köpa. Vem vet, om dessa nystartade företag växer tillräckligt kommer det att sätta press på befintliga företag att svara och öka deras integritetsskydd om de kommer att hålla uppe.

Slutligen, vad studerar du för närvarande och vad hoppas du kunna sträva efter i framtiden?

Jag fortsätter för närvarande med en juridikexamen och tar examen 2022. Jag har två typer av juridiska karriärer i åtanke. 

Först skulle jag älska att vara en konstitutionell advokat som är specialiserad på fjärde ändringslagen [förbudet mot orimliga sökningar och beslag]. Miljontals amerikaner har utsatts för olaglig övervakning i nästan två decennier, och jag anser att det är viktigt att upprätthålla visdomens fjärde ändringsförslag och skjuta tillbaka mot massövervakningsstaten. 

För det andra är jag också intresserad av att hjälpa familjer med sin ekonomi och arbeta med dem för att uppnå en bättre ekonomisk framtid. Jag är för närvarande ekonomisk tränare och juridikstudent och skulle vilja integrera min ekonomiska coachingpraxis i praktiken av lag om jag skulle ha möjlighet.

~

Är integritet ett ämne som är viktigt för dig? Överväg att delta i nästa års essetävling för ExpressVPN Future of Privacy Scholarship! Mer information att komma in tidigt 2020.

Tillkännager vinnaren av 2019 Future of Privacy Scholarship
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.