Roundup: iOS 9 sikkerhetsfunksjoner

[ware_item id=33][/ware_item]

ios 9 sikkerhetsfunksjoner


Med Apple Watch nå i butikkhyller og Tim Cooks selskap som gir seg for den sannsynlige utrullingen av iPhone 6S i høst, kunne enhet- og programvareprodusenten ha hvilt på laurbærene i noen måneder. I stedet har de vært opptatt med å blåse sitt eget horn om iOS 9, som allerede er tilgjengelig for alle som er registrert i Apples utviklerprogram og sannsynligvis vil treffe åpen beta i slutten av juli. De som leter etter full detaljutgivelse, bør se den i september for å synkronisere seg med den nye iPhone-lanseringen. Og mens Apple har drukket på nye funksjoner og mindre nedlastningsstørrelser, ser de også hardt på sikkerheten. Her er en oversikt over hva den nye iOS har i vente.

De vil ikke ha en bit

I følge Gizmodo ønsker Apple ikke engang en smak av brukernes private informasjon. For å oppnå dette målet, sier selskapet at de har gjort "intelligens-personvern" til en stor avtale i iOS 9: Craig Federighi sa at nye tjenester vil være anonyme, ikke tilknyttet Apple ID, bruke tilfeldige identifikatorer, vil ikke bli knyttet til noen andre Apple-tjenester, og deles aldri med tredjeparter.

For eksempel utvikler de en "Nyheter" -app som vil samle historier fra flere kilder, men hevder at den er privat fra grunnen av, at alt du leser ikke er koblet til andre Apple-tjenester, og at ingen informasjon blir delt noen gang. Dette står i sterk kontrast til selskaper som Google, som aktivt søker etter brukerdata med den begrunnelse at de forbedrer den generelle brukeropplevelsen og alltid holdes trygge på selskapets servere. Med tanke på den økende bekymringen som mobilbrukere viser om hvem som fanger, lagrer og utnytter dataene sine, kan Apple være på rett vei.

Går 2-faktor

Den nye iOS-utgivelsen støtter også tofaktorautentisering for iCloud. Sammen med å bruke fingeravtrykkene sine, kan brukerne legge inn 6-sifrede passordkoder for å holde dataene deres trygge. Faktisk er 6-sifrede koder nå standardalternativet når du blir bedt om å opprette en passordkode, men du kan også velge å lage en tilpasset alfanumerisk eller numerisk kode, velge standard firesifret eller hoppe over koden helt. Dette virker som en god balanse mellom framsyn og funksjon: brukere får muligheten til å forbedre iCloud-sikkerheten, men er ikke pålagt å delta.

Et Tor-iffic API?

Apples nye operativsystem inkluderer et VPN API i en markant avgang fra deres vanlige holdning til VPN-er og andre anonyme nettverk. Dette gjør at proxy-trafikk kan sendes via VPN-protokoller. Som bemerket av Medium, går dette et skritt utover bare å la brukere få tilgang til deres favoritt VPN eller velge Tor-nettverket; den lar også mer teknisk kyndige enhetseiere filtrere all trafikk på vei til spesifikke nettverk, slik at du kan mye mer effektivt sperre annonser, og åpne døren for utviklere å lage noen toppnivå-annonse-blokkerende verktøy.

HTTPS?

Mens Apple snakker mye om HTTPS og oppfordrer utviklere til å bruke denne standarden når de oppretter nye apper, har selskapet vært tilbakeholdne med å rulle ut HSTS-verktøy for enhetene sine. Med iOS 9 endres imidlertid alt det, takket være App Transport Security, som lar brukerne sikre at alle tilkoblinger går over HTTPS og sikrer at denne regelen blir håndhevet av iOS selv. For utviklere tilbyr dette en enkel måte å bygge inn sikkerhet og sikre at de oppfyller både TLS 1.2- og PFS-chiffer-pakkestandarder.

Utrottning av treet?

Det er også snakk om at den nye iOS-en vil inneholde en funksjon som heter "Rootless", som ble rapportert av flere medier, men ikke ble nevnt med navn under Apple kunngjøringshendelsen. I følge kilder som BGR, var ideen å begrense tilgangen til spesifikke beskyttede filer på Apple-enheter under nesten enhver omstendighet, noe som gjorde det mye vanskeligere for angripere å få fotfeste. Mens selskapet kunngjorde at OS X 10.11 vil inkludere en endring i privilegier som forhindrer administratorer fra å ha tilgang til kjernenivåfunksjoner, er mobile enheter ikke på listen ennå.

Et spørsmål om tid

Selv om Apple spiller opp nye sikkerhetsfunksjoner, prøver imidlertid en gruppe hackere å utvikle et jailbreak for iOS 9 som vil være klar når den offisielle utgivelsen ruller rundt. Tidlige rapporter tyder på at det er vanskelig å lage et virkelig "ubundet" fengsel som fungerer gjennom omstarter og ikke krever datamaskintilkobling. Men etter vellykkede hacks av både iOS 7 og 8, er det verdt å se opp for dette prosjektet i september.

Apple gjør sitt beste for å snakke om sikkerhet i iOS 9, og så langt høres all innsatsen rettferdig ut. Selv om ting vil endre seg mellom utviklerutgivelse og sluttproduktet, ser det ut som at Cooks selskap har forbrukernes personvernhensyn i sikte.

Roundup: iOS 9 sikkerhetsfunksjoner
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.