Pirat i lommen: Stolenes fremtid?

[ware_item id=33][/ware_item]

Framtid for piratkopiering på nett: Meerkat og Periscope


Kabelkostnadene øker, og prisen for en natt på filmene - når du først har tenkt på bensin, popcorn, drikke og billetter - er ofte mer enn en eksklusiv middag ute. Det er ikke rart at flere og flere amerikanere henvender seg til streaming-tv- og filmtjenester for å få det de vil når de vil. Og mens Motley Fool konstaterer at over-the-top-streamingtjenester over styret er på vei opp, skyter også piratkopiering av mediene sky. Nå har det populære nettverket HBO satt søkelyset på det noen kaller "fremtiden for piratkopiering på nettet": Smarttelefonen din.

Din eller deres?

Slik fungerer det. Live-streaming-apper som Meerket og det Twitter-eide Periscope lar brukere registrere hva de vil ved hjelp av videokameraet på smarttelefonen eller nettbrettet. Akkurat nå er Periscope bare tilgjengelig for iDevice-brukere, mens Meerkat har gjort hoppet til Android. Alle som laster ned en av disse live-streaming appene, kan se hva andre brukere sender - dette kan være alt fra en endeløs sløyfe av kattevideoer til oppstartsfilmer eller førstekjente TV-show. Den store forskjellen? Periscope holder livestreams i 24 timer etter å ha blitt sendt, slik at flere brukere kan se på.

Denne strømsparende har imidlertid HBO alle vridd. Hvorfor? For under episoden 12. april av Game of Thrones, så hundrevis av brukere se på showet på Periscope - og hundrevis av strømmer ble reddet. Ifølge Washington Post sendte HBO en serie om fjerning av kunngjøringer til Periscope, hvor de krevde at de ville fjerne det krenkende innholdet. Nettverket beskrev Periscoping som "masserettighetsbrudd", selv om antallet brukere som ser på direktesendte strømmer ikke kom i nærheten av totalt de som begikk den mer kjente versjonen av piratkopiering på nettet - nedlasting av hele show og filmer fra torrentbaserte nettsteder. Så hvorfor har disse direktesendte streamingtjenestene kjørt redd?

Forrige piratkopiering

Deres første frykt fokuserer på innhold. I henhold til Digital Millennium Copyright Act er plattformer som Periscope og Meerkat ikke ansvarlige for noe som er lagt ut eller streamet av brukere. De er imidlertid tvunget til å fjerne dette innholdet på forespørsel fra rettighetshavere. Men hva skjer når du tar innhold ut av ligningen, når strømmer blir lagret midlertidig eller ikke i det hele tatt?

Dette fører til deres andre frykt: Tilgjengelighet. Mens antall brukere som ser på Periscope-kanaler er en brøkdel av dem som laster ned fullfilmfiler, vil ikke den "gjennomsnittlige" brukeren finne seg selv på et torrent-nettsted, og vil gjerne betale for kabel hvis det betyr at de får se favorittprogrammene sine hver uke . Smarttelefonen i lommen deres tilbyr imidlertid et alternativ: Sjekk noens live stream av en film du virkelig ønsket å se, eller en episode du har gått glipp av. Hvorfor ikke se en direktesendt strøm under pendlingen din, eller når du er på ferie i stedet for å spille inn showet for senere visning? Enkelt sagt er innhold på forespørsel dårlige nyheter for tradisjonelle leverandører.

Cracking Down

Så hva skal de gjøre med det? HBO startet festen med sine fjerningsvarsler, men det stopper ikke der. Når innholdet forsvinner fra nettsteder og apper, vil produsentene finne et nytt mål: brukere. Dette skjer allerede på steder som Australia, der Dallas Buyers Club (DBC), kjempet for og fikk tillatelse til å innhente IP-adresse og personopplysninger om brukere som vert filmen deres for nedlasting på torrent-nettsteder for å kunne sende ut advarselsbrev.

Responsen? Du har noen få valg. Det finnes apper som Popcorn Time, en åpen kildekode BitTorrent-klient beskrevet som "Netflix of Pirating,". For mange brukere er deres mål imidlertid ikke å piratkopiere, men av og til se på livestrømmer de synes er interessante - og hvis dette tilfeldigvis er førsteklasses show eller nye filmer, så vær det. Her får en frittstående VPN-tjeneste mer trekkraft; ettersom medieprodusenter nuller på smarttelefoner og nettbrett som piratkopiering fremtiden, lønner det seg å se ut som en handelsmann fremfor å oppdra Jolly Roger.

Utvalgt bilde: Linnaea Mallette / Public Domain Pictures.net

Pirat i lommen: Stolenes fremtid?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.