Kriminellens kappe: Bitcoin sin nye rolle i ransomware

[ware_item id=33][/ware_item]

Kriminellens kappe: Bitcoin sin nye rolle i ransomware


Det er en tradisjon innen politiarbeid, popularisert av All The President's Men - å utsette kriminell virksomhet, følger du pengene. Det er tross alt penger som motiverer det store flertallet av kriminalitet, særlig når det gjelder online-svindel og ransomware.

Så du sporer sporet som er igjen av pengene, og det fører deg direkte til kriminelle.

Men det er et problem - og dessverre, det er et problem med vår egen skapelse.

Det problemet er Bitcoin.

Hvordan den italienske offentlige sektoren betalte prisen for Bitcoin

Tidligere i år ble flere rådskontorer over hele Italia målrettet av angripere som brukte ransomware.

Ransomware er ekvivalent på nettet av utpressing. Når trojanen er installert, ofte gjennom tilsynelatende uskyldige e-postvedlegg, blir filer låst bort bak en sprutskjerm eller gjennom kryptering.

Derfra krever angripere løsepenger med løftet om at når dette er betalt, vil filer bli dekryptert.

Da kontorer i den italienske offentlige sektoren ikke kunne betale regninger, behandle dokumenter og utstede sertifikater, stoppet alt opp. Deres operasjoner var avhengig av dataene deres.

Det er derfor liten overraskelse at tjenestemenn hastet med å betale de forespurte avgiftene. I dette tilfellet tilsvarte disse avgiftene 400 euro, med trusselen om at avgiften doblet seg hvis den ikke ble betalt.

Men angriperne ba ikke om euro. De ba ikke om dollar.

De ba om Bitcoin.

En valuta for kriminalitet

Bitcoin, som er en desentralisert valuta uten involvering fra banker eller myndigheter, er kjent for sin private karakter. Midler flyttes direkte fra en Bitcoin lommebok til en annen, uten behov for å eksponere personopplysninger som navn eller kontaktadresser.

Ved design er det bemerkelsesverdig sikkert. Hver lommebok består av et offentlig-privat par autentiseringsnøkler, og for å betale, er det bare den offentlige nøkkelen som må gis.

Men selv om det personvernet og sikkerheten er en stor fordel for de fleste av oss, er det en fordel for kriminelle.

Takket være Bitcoin kunne angriperne som målrettet den italienske offentlige sektoren, motta midler med fullstendig anonymitet. Ingen penger å følge. Ingen måte å finne dem opp.

Angriperne var faktisk så sikre på at de tilbød støtte til tjenestemenn som ikke visste hvordan de skulle bruke Bitcoin. De gikk ut over angrepet for å tilby kommunikasjonslinjer - fordi angrepsvektoren og valutavalget ga dem full sikkerhet.

Bitcoin: Det er ikke ille!

Selvfølgelig er Bitcoin ikke bare bevaring av kriminelle som leter etter en umulig måte å overføre penger på. Faktisk ser det ut til å gjenspeile fremtiden for penger for oss alle.

Bitcoin etablerte en presedens for desentralisert valuta, og selv om mye av Bitcoin's vekst er et resultat av markedspekulanter, kan det ikke være noe å nekte for at valutaen har fanget på med legitime brukere også. Lavere gebyrer, fullstendig kontroll og sterk sikkerhet - hva skal du ikke like?

I dag vokser flere alternative valutaer i popularitet, inkludert Litecoin, Peercoin og Namecoin. Til og med JPMorgan Chase har søkt patent på sin egen digitale valutaløsning.

Selv om Bitcoin-boblen sprenger, er denne typen peer-to-peer pengeoverføring her for å bli.

Gi og ta

Internettet bryllupsreise periode er over. Nyheten har slitt seg tynn, og i dag er internett på nettet en livsstil.

Med det i tankene, lurer mange av oss på hvordan vi kan leve et digitalt liv - en der alle dataene våre flyter frem og tilbake over internett - uten at det går ut over sikkerhet og personvern. Faktisk tilbyr ExpressVPN til og med Bitcoin som betalingsmetode nå.

Løsninger kommer og går. Sikkerhet blir bedre, mer robust og enklere å bruke.

Men risikoen er denne: Når vi fortsetter å søke privatliv, kan vi overlate det til menneskene vi heller vil utsette.

Kriminellens kappe: Bitcoin sin nye rolle i ransomware
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.