Kaspersky ser muligheten på Internet of Threats

[ware_item id=33][/ware_item]

kaspersky internett av ting internett av trusler


Kaspersky Lab styreformann og administrerende direktør Eugene Kaspersky var i Boston forrige uke for å feire selskapets 10-årsjubileum i USA.

Mens han var der, snakket han med The Boston Globe om hvordan han ser det frie land som en enorm mulighet for virksomheten han co-stiftet med ekskona Natalia Kasperskaya i 1997.

Den tidligere kryptografistudenten ser forretningsverdi i den raske flyttingen til tingenes internett, fordi flere og flere enheter legger til internett-tilkobling til fagsettene sine.

Mens spredningen av TV-apparater, kjøleskap og smarttelefoner tilbyr ny salg til produsenter og uten tvil interessante nye funksjoner for forbrukerne, åpner de også for en helt ny verden av potensiell cyberruinering og privatlivsinvasjon for alle uheldige å bli fanget av en dårlig beskyttet produkt.

Under intervjuet med The Globe gjentok Kaspersky tanker vi ofte ser uttrykt rundt IT-sikkerhetssamfunnet - at det er en økende bevissthet om sikkerhetsspørsmål, men enkeltpersoner, selskaper og land kjører redde og ikke klarer å forstå hvordan de skal ta opp bekymringene..

De viktigste problemene, sa han, var at land ikke hadde utviklet effektive strategier for å håndtere truslene de sto overfor, og hvor intelligens var tilgjengelig, var de tilbakeholdne med å dele den med sine naboer.

I næringslivet pekte Kaspersky på lovgivning som en ekstra potensiell snublestein. Selv om det er veldig gode grunner til at bransjer som helsetjenester har stram personvernlovgivning på plass, sier han, er en utfordring når det gjaldt å oppdatere systemenes sikkerhet.

Den andre bekymringen i bedriftsverdenen er ifølge Kaspersky mangelen på fagfolk innen informasjonssikkerhet som blir ansatt av flertallet av selskaper.

En slik observasjon er neppe selvfølgelig nyheter. Bransjen har fremhevet behovet for mer ekspert sikkerhetspersonell i flere år, men å avhjelpe situasjonen vil ikke være lett. Selv de største selskapene sliter med å rekruttere, trene og beholde søkere med den nødvendige standarden på grunn av en global mangel på tilgjengelig talent - en situasjon som ser ut til å forverres i stedet for å forbedre seg hvert år.

Så hva er svaret?

Når Kasperskys ganske forenklede syn, med tanke på rekrutteringsutfordringene, er å innse at det ikke var mulig å stoppe cyberkriminelle, er bedrifter å "gjøre hackeren dyrere enn mulig skade".

For å oppnå dette sa han at sikkerheten bør økes for å gjøre angrep vanskeligere å utføre, mer tidkrevende og til slutt dyrere for gjerningsmennene å løpe.

Mens de største firmaene kan tiltrekke seg det beste talentet og mellomstore bedrifter sannsynligvis har muligheten til å beholde den russiske likningen for å finne malware-firmaer, er løsningen for mindre firmaer og enkeltpersoner vanskeligere å oppdage.

Dagene med å trygt kunne anta at malware, phishing-angrep og målrettede angrep var noe som bare de store guttene måtte bekymre seg for er for lengst borte.

Selv de minste firmaene blir krenket, og kostnadene kan potensielt være katastrofale, i form av tapte timer, oppryddingskostnader, sanering og, i noen jurisdiksjoner, lovgivningsstraff for tap av data.

Kasperskys såkalte Internet of Threats vil ikke endre ting til det bedre. Tvert imot, hvis du legger til flere Internett-tilkoblede enheter til arbeidsplassen, vil det bare øke utfordringene og risikoen daglig, særlig i de organisasjonene som allerede sliter med sin egen egen BYOD-policy (BYOD) og de ytterligere problemene forårsaket av adopsjon av ansatte av 'skygge IT'.

Hjemmebrukere vil ikke klare det mye bedre heller - med tanke på hvordan vi allerede har sett en nedkjølt spam-bot og alt seende, alt-hørende TV-er - hvor lang tid tror du det vil gå før din fitness tracker dikterer forsikringskostnadene dine og at skinnende ny klokke deler mindre med deg enn med selskapet som designet den?

Det er helt sikkert muligheter på internett av trusler, men spørsmålet er ... hvem som virkelig kommer til nytte?

Utvalgt bilde: viperagp / Dollar Photo Club

Kaspersky ser muligheten på Internet of Threats
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.