Kaspersky: Mac-maskiner overmoden for trusler mot skadelig programvare

[ware_item id=33][/ware_item]

Kaspersky: Mac-maskiner overmoden for trusler mot skadelig programvare


Sikkerhetsfirmaet Kaspersky ga nylig ut sikkerhetsbulletin for 2014, med detaljert kritisk cybersecurity-statistikk samlet i løpet av det siste året. Blant funnene deres? At Apple Macintosh-datamaskiner raskt blir mindre sikre.

I 2014 møtte den gjennomsnittlige Mac-brukeren ni cybertrusler - høres ikke ut som før du vurderer at selskapet oppdaget 200 flere biter av malware enn i 2013 og blokkerte mer enn 3,5 millioner smitteforsøk på Mac OS-enheter. Er disse eplene endelig forbi sin fyrste stund?

Annonse Nauseam

I følge The Telegraph kom nesten halvparten av de 20 beste truslene mot Mac i form av AdWare, som kan legge til lenker til nettleserbokmerker, endre standard søkemotorer og tvinge enheter til å vise kontekstuell reklame. I det store og det hele er AdWare ufarlig, men er likevel skadelig og åpner døren for mindre godartede trusler. Blant de mest interessante: et skadelig program som tok skjermbilder hvert minutt, et som er designet for å stjele bitcoins, en bakdør som tilbyr ekstern systemtilgang og tilgang til kontaktlister og et stykke malware designet for også å infisere alle tilkoblede iOS-enheter.

David Emm fra Kaspersky Lab sier at "myten om at Mac OS X kan være usårbar ikke lenger står i oppfyllelse, og ettersom cyberkriminelle fortsetter å utvikle sine angrepsmetoder, bør brukerne også utvikle seg ved å ta de nødvendige skritt for å styrke sikkerheten på Mac-enhetene sine." Med andre ord, glansen er utenfor Apple, og selv om de første foraene fra cyberkriminelle i Mac-landskapet stort sett er fokusert på reklame, vil det ikke ta lang tid før mer sofistikerte angrep bryter OS X-omkretsen.

Du har sløvet deg

Tenk på et nylig eksempel på Apple-sikkerhet som er brutt for mer ... morsomme formål. Som bemerket av Consumer Affairs, har Apple-brukere i San Fransicso-området vært ofre for et "AirSloth" -angrep: bilder av en dovendyr som hadde en romdrakt ble presset til enhetene sine via AirDrop-funksjonen, som gir en enkel måte å utveksle filer mellom Mac- og iOS-enheter som ligger i umiddelbar fysisk nærhet.

Josh Lowensohn fra Verge tok til slutt æren for angrepet og sa at mens han syklet på toget for å jobbe og lekte med Apple-enheten hans, la han merke til at mange av hans andre passasjerer hadde en funksjon som var slått på i AirDrop som tillater dem å motta filer fra hvem som helst. Innstillingen var sannsynligvis et tilsyn fra brukere som slår på AirDrop, men ikke konfigurerte tillatelsene, og tillot Lowensohn å late dem.

Det er en morsom liten vits og et morsomt lite bilde, og brukere kan fortsatt avvise filen selv om AirDrop er på vidt gap. Men det er et alvorlig poeng som er verdt å ta: hva hvis Lowensohn hadde sendt bilder som ikke var G-rangert, eller det var en linje med ondsinnet kode begravet i hans morsomme latskap? Han påpeker også en annen enkel måte å hacke Mac-er og iDevices på: sette opp et trådløst hotspot og endre enhetsnavnet. I kaffebaren? Gi det et populært merkenavn. På et universitetsområde? Gi den navnet etter institusjonen eller nærmeste bygning. Når brukere kobler seg til nettverket ditt, har du tilgang til alt.

Angrep som en tjeneste

Så langt virker det som om de fleste Mac-problemene kommer fra brukere: hvis de laster ned AdWare eller lar AirDrop være på, har de bare seg selv å skylde, ikke sant?

I følge Tech News World vil 2015 imidlertid se på spredningen av "angrep som en tjeneste", der vil-hackere dra til et nettsted, velge hva de vil stjele og hvordan, deretter betale et gebyr og få et all-in -en programvarepakke. En undersøkelse av sikkerhetsselskapet SentinelOne fant at angrep på OS X har begynt å stige, og spår at Apples i økende grad vil bli målrettet mot disse angrepene fordi flere og flere bedrifter bruker Mac og iOS-enheter for å lagre kritiske data, noe som gjør dem til verdifulle mål. Apples rykte som et "trygt" operativsystem har ført til mangel på dedikerte sikkerhetstiltak - påstå at døren er låst fungerer bare så lenge ingen prøver å slå den ned.

Bunnlinjen? Mac-er er truet etter hvert som spekteret av Apple-malware vokser. Både brukere og selskapet har arbeidet sitt kuttet hvis de vil være trygge i 2015.

Kaspersky: Mac-maskiner overmoden for trusler mot skadelig programvare
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.