Internett-sikkerhetsveiledning: 5 måter å hjelpe barnet ditt med å holde seg trygg på nettet

[ware_item id=33][/ware_item]

Slik holder du barna trygge på nettet.


Det kan hende du ikke ser det på kveldens nyheter, men verden for utdanningsteknologi blomstrer. Faktisk sier eksperter at investeringene i EdTech-industrien vil overgå 250 milliarder dollar globalt i løpet av de neste tre årene.

Veksten kan skyldes en vesentlig del av ConnectED-initiativet, som jobber for å bringe høyhastighets WiFi til hvert klasserom i U.S.A..

ConnectED revolusjonerer sakte hvordan skoler bruker internett, og som sådan åpner døren for at flere selskaper kan utvikle teknologi og programvare for å supplere barnets utdanningsplan.

Etter hvert som flere lærere henvender seg til ulike online pedagogiske verktøy for å forbedre tradisjonelle undervisningsmetoder, er det viktig at barnet ditt vet hvordan du kan være trygg på nettet både hjemme og i klasserommet.

Her er fem måter å hjelpe.

1. Snakk med barna dine om deres digitale fotavtrykk

Når det gjelder nettet, forblir alt som går på nettet, så det er viktig å være oppmerksom på ikke bare personvernet ditt, men også ditt barns. Tenk på internett som en enorm skog hvor alt du gjør etterlater en sti.

Forsikre deg om at barnet ditt vet hva som er ok å dele på nettet og hva som ikke er det. Når du er i tvil, er det best å holde ting privat. Tross alt, jo mer informasjon det er om en person på nettet, desto større mulighet er det til å utnytte.

Online bevissthet er spesielt forsvarlig i sosiale medier, hvor nettsteder som Facebook har blitt så effektive til å målrette brukere at de nå er i stand til å identifisere tenåringer som føler seg usikre eller engstelige.

Ikke bare det, men flere og flere universiteter i dag sjekker potensielle studenters kontoer på sosiale medier før de bestemmer hvem de skal godta. Selv om det kanskje ikke er et øyeblikkelig problem, kan det utgjøre et problem når det er på tide at barnet ditt søker seg til forskjellige skoler.

2. Hjelp barna med å få øye på forskjellen mellom trygge og skadelige nettsteder

Selv om de fleste nettlesere i dag kan varsle en bruker når de besøker et potensielt farlig sted, er det alltid noen få tilfeller som kan gli gjennom sprekkene. Hjelp barnet ditt med å være oppmerksom på trygge nettsteder og gjenkjenne de skadelige.

En enkel måte å sjekke om et nettsted er trygt eller ikke, er å sjekke URL-adressen i øverste søkefelt. Hvis URL-adressen har ‘https’ i seg, er nettstedet sikkert. HTTPS står for Hypertext Transfer Protocol Security, der 's' står for sikker. Hvis et nettsted bruker https, er sjansen stor for at den er legitim.

3. Sett opp et VPN for barna dine

Du kan også legge til et ekstra sikkerhetsnivå for barna dine ved å bruke det som kalles VPN. Forkortelse for virtuelt privat nettverk, VPN-er er sikre og lovlige måter å hjelpe anonymisere en persons online nettverk og kryptere internettforbindelsen deres.

Ved å koble seg til en VPN-serverplassering, kan en bruker anonymisere forbindelsen sin mens de samtidig surfer mer sikkert. Det kan høres komplisert ut, men i praksis er VPN-er utrolig enkle å bruke.

De fleste VPN-tjenester tilbyr månedlige betalingsplaner og kan dekke de fleste enheter, inkludert bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner, smarttelefoner og til og med noen rutere..

4. Lær barna å bruke sterkere passord

En av de beste måtene å hjelpe barnet ditt med å holde seg trygt på nettet er å lære dem å bruke bedre passord. Selv om det kan være lettere å huske enkle passord som et husdyr eller en adresse, har de funnet å være mye mindre sikre. Faktisk fant en Google-studie at den vanligste passordvanen er å bruke et kjæledyrs navn som passord. Det er viktig å ikke bruke passord som en angriper kan gjette med veldig lite research.

Passord som er minst åtte tegn lange og inneholder en rekke bokstaver og tall, er mye tryggere enn å bruke et kjæledyrs navn. Selv om det kan være vanskelig for et barn å huske et av disse passordene (mye mindre en håndfull), er det verktøy du kan bruke til å huske for dem, som vår tilfeldige passordgenerator.

Gratis apper som LastPass er en flott ressurs å ha. Ved å lage det som kalles en hovednøkkel, holder LastPass barnets forskjellige passord trygt under lås og nøkkel. I stedet for å måtte huske en håndfull passord, trenger barnet ditt bare å huske et.

5. Forsikre deg om at programvaren til barnet ditt er oppdatert

Den enkleste måten for hackere å kapre en datamaskin er ved å utnytte sårbarheter i nettverkets programvare, en jobb som er mye enklere når programvaren er utdatert. Fjorårets WannaCry ransomware-angrep, som målrettet rundt 300 000 datamaskiner over hele verden, var bare i stand til å treffe nettverk som brukte utdatert programvare.

Sett av litt tid til å sjekke både deg og ditt barns forskjellige programmer - spesielt antiviruspakken - og sørg for at de forskjellige nettleserne og nettverkene dine er oppdaterte. Tross alt er de fleste oppdateringer og oppdateringer der for å fikse kjente sikkerhetsproblemer, så husk å dra nytte av dem.

Hvis du vil hjelpe barnet ditt med å holde seg trygg på nettet, er det verdt å ta seg tid til å bruke noen minutter på å gå gjennom disse tipsene.

Internett-sikkerhetsveiledning: 5 måter å hjelpe barnet ditt med å holde seg trygg på nettet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.