Infiserte NES-spill for Android stjeler dataene dine, tekst vennene dine, ber om kontanter

[ware_item id=33][/ware_item]

Infiserte NES-spill for Android stjeler dataene dine, tekst vennene dine, ber om kontanter


En nostalgisk hastighetskjøring gjennom Super Mario Bros. på Android-telefonen din kan koste deg mer enn noen få ekstra liv, ifølge en fersk rapport fra Palo Alto Networks.

Gunpoder er en ekkel familie av skadelig programvare som smyger seg ut uoppdaget av mange antivirusprogrammer i form av adware. Det er pakket på klassiske NES-spillapper med Airpush, et adware-bibliotek med mange legitime annonser. Airpush forteller til Palo Alto Networks at plattformen ble misbrukt av Gunpoder, og at den ikke er ansvarlig for viruset.

Slik fungerer Gunpoder

Ofre laster ned infiserte emulerte NES-spill som Super Mario Bros. i form av .apk-filer utenfor Google Play Store. Disse spillene blir ikke sanksjonert av Nintendo, i stedet bruker en open source emulatorramme kalt Nesoid. Når de er installert, begynner ondsinnede annonser å samle informasjon på telefonen.

Gunpoder stjeler bokmerkene, nettleserens historikk og kontaktlister. Den kan deretter SMS kontaktene dine med en lenke for å laste ned appen, med meldingen "et morsomt spill, ^ _ ^". Den skadelige programvaren skyver også falske annonser forkledd som Facebook-sider, som ber deg om å fylle ut undersøkelser og installere flere apper for å motta en gave.

For å gjøre ting verre ber appen deg også om å betale for en livslang lisens ved lansering ved bruk av PayPal eller Skrill. Ved å klikke på "cheats" -knappen, som vanligvis er gratis, åpnes også betalingsdialogen. Gitt, du må være ganske godtroende for å betale de 49 øre, da meldingen om skadelig programvare er dårlig skrevet ("en gang betalt, livslang eie et utrolig arkadespill. Flott! Gjerne!").

Hvordan unngå Gunpoder

Palo Alto Networks sier at trenden med å pakke om åpen kildekode som skadelige apper vokser. Den enkleste måten å unngå slike angrep er å avstå fra app-butikker som ikke er Google Play. Men hvis du insisterer på å bruke eksterne app-butikker, må du huske å sjekke appens tillatelser grundig, lese anmeldelser og undersøke utvikleren og utgiveren før du installerer.

Hva gjør du hvis du tror du kan bli smittet med Gunpoder

Hvis du nylig har kjempet mot Bowser på din Samsung og tror du kan være infisert, kan du starte telefonen på nytt i sikkermodus og avinstallere appen. I noen tilfeller kan det hende du må deaktivere appens administratorstatus.

Gunpoder er blitt identifisert i tretten land så langt: USA, Spania, Italia, Frankrike, Russland, Thailand, India, Indonesia, Mexico, Brasil, Saudi-Arabia, Irak og Sør-Afrika. Spesielt mangler Kina fra den listen, og viruset vil ikke sende en SMS til brukere lokalisert i Kina.

Hvordan spille Nintendo-spill uten å bli smittet

Nintendo har vært treg med å tilpasse seg smarttelefonens spilltrend, men for de som vil spille noen klassiske NES-spill, er mange gratis og trygge emulatorer tilgjengelig på Google Play. Husk imidlertid at ROM-filene som inneholder de individuelle spillene ofte ikke er inkludert, og å laste ned dem uten å betale tilsvarer piratkopiering.

Utvalgt bilde: Evan-Amos / Vanamo Online Game Museum (bildet er redigert)

Infiserte NES-spill for Android stjeler dataene dine, tekst vennene dine, ber om kontanter
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.