Hvorfor HTTPS vs. VPN gir ingen mening

[ware_item id=33][/ware_item]

En nettleser med en grønn HTTPS-lås. VPN er skrevet i søkefeltet.


HTTPS vs. VPN er en kamp som gir veldig lite mening. Begge er viktige virkemidler for internettbeskyttelse, og det er absolutt ingen konflikt mellom de to.

HTTPS og VPN likheter og forskjeller

HTTPS

Det er viktig at HTTPS er satt av eieren av nettstedet, og brukeren har ingen kontroll over det. Noen nettsteder er tilgjengelige via HTTP og HTTPS; I disse tilfellene velger du alltid HTTPS. For å se om nettstedet du ser på har HTTPS aktivert, se etter en grønn lås på venstre side av nettleserlinjen (URL).

https-vs-vpn

HTTPS gir autentisering av nettstedet og dets tilknyttede webserver, som beskytter mot mann-i-midten angrep. I tillegg krypterer den kommunikasjon mellom en klient og en server, noe som sikrer at kommunikasjonen mellom en bruker og et nettsted ikke kan leses eller forfalskes av noen tredjepartsleser..

Med HTTPS er det ingen mellom nettstedet og brukeren som kan lese dataene, ikke engang et VPN-selskap.

VPN

En VPN er satt opp av brukeren og fungerer på alle nettsteder og applikasjoner online. En VPN oppretter en sikker tunnel mellom en datamaskin og internett, noe som tillater anonym surfing. En VPN gir brukerne muligheten til å se ut til å være hvor som helst de velger og vil omgå alle internettbegrensninger på plass.

Når du er koblet til et VPN, ser Internett-leverandøren bare at kryptert trafikk passerer gjennom VPN-servere, men den kan ikke dechifisere dataene eller vite hvilke nettsteder du har besøkt.

HTTPS og VPN fungerer godt sammen

HTTPS vil kryptere informasjon du skriver inn på et nettsted, men det vil ikke skjule din beliggenhet eller tilby noen personvern. Det vil heller ikke tilby noe forsvar mot internettsensur.

En VPN vil kryptere kommunikasjon mellom datamaskinen din og VPN-serverne, skjule din IP-adresse og beliggenhet og gi tilgang til hele nettet, men det vil ikke beskytte deg mot informasjonen du deler villig, som et kredittkortnummer som er skrevet inn i en usikker nettleserside.

Kort sagt, HTTPS er en fantastisk krypteringsprotokoll, og en VPN er et must for personvernbevisste og de som ønsker å se hele internett uten begrensninger. Det er ikke et tilfelle av VPN via HTTPS. De to fungerer godt sammen - et ekteskap som er opprettet i cyber-himmelen.

Hvorfor HTTPS vs. VPN gir ingen mening
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.