Hvorfor du ikke bør se bort fra “Oppdater enheten din” -meldinger

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustrasjon av det kjente nedlastingsikonet.


Det er ganske mye andre natur på dette tidspunktet. Vi starter bærbare datamaskiner og jegere nede i setene våre, klare til strøm gjennom dagen med en dampende kopp kaffe.

Når vi blar gjennom vår daglige kalender og fanger opp uleste e-poster, dukker det opp et kjent ikon.

Det ber deg oppdatere det eksisterende operativsystemet ditt eller laste ned den siste sikkerhetsoppdateringen. Du tenker på det i et lite sekund, men bestemmer til slutt at arbeidet ditt har prioritet - enheter kan ikke være ute av drift de neste 30 minuttene eller så.

Og det er det. Du klikker på "Påminn meg senere" -knappen, bare for å gjenta prosessen dagen etter.

Det er en kjent historie når det gjelder smarttelefonene eller nettbrettene våre. Å ignorere gjentatte varsler for å oppdatere kritisk programvare eller operativsystemer er en vane.

Noen av oss kan peke på mangel på tid som den viktigste grunnen til å utsette oppdateringen. Andre kan være på vakt for at varselet faktisk er arbeidet til ondsinnede enheter som prøver å infiltrere enhetene våre med skadelig programvare.

Det er tross alt nøyaktig hva som skjedde i mars da hackere med suksess kapret det taiwanske maskinvareselskapet Asus sitt live programvareoppdateringsverktøy og målrettet eksisterende brukere.

Asus-bruddet var ikke det første i sitt slag og vil absolutt ikke være det siste. Selv om vanlige forbrukere har grunner til å være skeptiske til varsling om programvareoppdatering, hevder vi at det er til din beste interesse å holde enheter oppdaterte til enhver tid.

Her er grunnen.

1. Beskyttelse mot skadelig programvare

I følge AV-Test Institute, et uavhengig sikkerhetsforskningsfirma i Tyskland, kommer over 300 000 nye skadelige programvareprøver hver eneste dag.

Malware, forkortelse for ondsinnet programvare, er designet for å utnytte programvaresårbarheter eller sikkerhetshull. Noe så enkelt som å åpne en fishy e-post eller streame infiserte mediefiler kan føre til at en hacker får kontroll over enheten din og personlige data.

Noen typer skadelig programvare er spesielt designet for å utpresse og utpresse brukere. Disse "irriterende ormene" blir referert til som "ransomware", forsvinner ikke med mindre du gaffler over kredittkortdetaljer eller betaler harde kontanter.

Ja, det er mulig for en oppdatert enhet å bli offer for et målrettet malware-angrep. Men sjansene for dette er langt lavere enn hvis enheten din ikke er beskyttet med den nyeste sikkerhetsoppdateringen eller forbedrede koden.

Operativsystemer er komplekse, sofistikerte programmer. Programvareoppdateringer og sikkerhetsoppdateringer eksisterer av en grunn: utviklere søker etter de siste truslene og sender straks polert kode, som er designet for å forbedre funksjonaliteten.

2. Løs programvarebugs

Hvis programvareproblemer kan forårsake ødeleggelser i jetfly med flere millioner dollar, er våre personlige enheter absolutt også i faresonen.

Siden vi ikke er interessert i den interne virksomheten til Microsoft, Apple eller Google, vil vi gjerne anta at alle appene vi bruker er feilfrie. Dessverre er det ikke tilfelle.

Programvarefeil, egentlig feil eller mangler i et dataprogram eller operativsystem, forårsaker funksjonsfeil og tvinger appen til å oppføre seg på utilsiktede måter.

Du har sikkert kommet over apper som vil krasje gjentatte ganger uten noen merkbar grunn.

Det kan godt skyldes en programvarefeil. Heldigvis kan det enkelt løses -bare godta oppdateringsvarslingen og feilen blir stoppet.

I mange tilfeller er ikke programvareoppdateringer bare for sikkerhet. De er designet for å forbedre brukeropplevelsen, fikse feil og legge til ny funksjonalitet.

Så ved å ikke oppdatere enheten din, gjør du deg selv en bjørnetjeneste.

3. Vakta mot dagers utnyttelse

En sårbarhet på null dager refererer til en sikkerhetsfeil som nylig ble oppdaget av en programvareleverandør men uten en eksisterende løsning.

Dette innebærer en iboende risiko - hvis hackere skulle oppdage feilen, kunne de lett utnytte den til sin fordel.

Og mange gjør nettopp det. Din første forsvarslinje mot et null-dagers sårbarhet er å installere programvareoppdateringer umiddelbart etter hvert som de blir tilgjengelige. Disse vil fjerne den utdaterte koden og plugge sikkerhetshull.

Ved å avvise programvareoppdateringer risikerer du deg selv for dataoverføring.

4. Sikre personlig informasjon

Telefonene våre og bærbare datamaskiner har utrolig mye detaljer om livene våre og de nærmeste.

Vi har allerede referert til trusler om ransomware og muligheten for økonomisk utpressing. Men annet enn det - e-postmeldinger, fotografier, adressebøker, forretningsdokumenter og til og med kopier av pass og personnummer blir lagret i skyen.

Hvis denne informasjonen skulle falle i gale hender, kan det føre til ødeleggelser. Identitetstyveri er en reell mulighet. Den siste tingen du ønsker er å bli bedratt av millioner av dollar eller være ansvarlig for et lån du ikke aner om.

Programvareoppdateringer prøver å holde deg bevoktet mens du gjør aktiviteter i hverdagen. Å ignorere dem anbefales ikke i det hele tatt.

Hvorfor ikke angi at enhetene dine skal oppdateres automatisk?

La oss si at bilprodusenten har gitt tilbakekall på grunn av mistanke om feil i overføringen. Vil du ignorere dette rådet og nekte å besøke din forhandler? Eller hopper du hele tiden over planlagt vedlikehold og lover å komme til det senere når det er praktisk?

Vi trodde ikke det.

Personlige enheter trenger lignende reparasjoner og oppdateringer - tenk på dem i samme blodåre som vedlikehold for bilen din. Det tar tid, det er en litt irriterende prosess, men det er nødvendig for din ro og komfort.

Faktisk er det bare å aktivere automatiske oppdateringer der det er mulig. Ikke flere irriterende popup-varsler å kjempe med, og du får sikkerheten til en optimalisert maskin å starte opp.

Hvorfor du ikke bør se bort fra "Oppdater enheten din" -meldinger
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.