Facebook vs. annonseblokkering: Uansett hvem som vinner, taper du

[ware_item id=33][/ware_item]

Et bilde av at Facebook blokkerer annonseblokkering


I det siste kapittelet av Facebooks krig mot annonseblokkere har utviklere rapportert at kongen på sosiale medier aktivt har injisert ekstra linjer med kode for å hjelpe til å hindre annonseblokkerers forsøk på å skjule sponsede innlegg.

Dette spillet med katt og mus (der Facebook oppdaterer koden og utviklerne kryper for å oppdage de nye endringene) har skjedd i mange år nå, men FBs nylige manøvrer har etterlatt mange annonseblokkere, vel, blokkert.

I henhold til gjeldende FTC-regler er Facebook (så vel som alle andre sosiale medieplattformer) tvunget til å merke hvert eneste sponsede innlegg. Dessverre jobber Facebook overtid for å blokkere annonseblokkeringene, og ved å endre koden deres kan sosiale medier-giganten omgå alle påvisningsprogrammer og vise brukerens annonser - uansett om de vil se dem eller ikke.

Det divergerende dilemmaet

Ifølge BBC har Facebook vært i stand til å kaste av annonseblokkerende utviklere ved å sette inn ekstra bokstaver i koden deres, legge til flere ord i innlegg, og til og med blande vanlige og sponsede innlegg ved å uskarpe linjene mellom begge.

Problemet er ikke nødvendigvis å oppdage disse endringene; det følger med dem. Fordi Facebook er en så massiv plattform, er den i stand til å endre koden sin noen få dager, noe som gjør at annonseblokkere blir alvorlig ulempe. Da de er i stand til å fange opp og blokkere de siste annonsene, bruker Facebook allerede en annen kode.

På baksiden tilbyr Facebook noen grad av tilpasning når det kommer til tilpassede annonser. Som hjelpesenteret sier: "Du kan ikke velge bort å se annonser helt, [men] du kan påvirke hvilke typer annonser du ser ved å gi oss tilbakemeldinger eller skjule annonser og annonsører som du ikke vil se."

Med andre ord, annonser er et krav når det gjelder Facebook, men du kan kontrollere hvilke typer annonser du blir vist.

Hvordan sponsede innlegg typisk fungerer

Det er ingen tvil om hvor viktige annonser er for Facebooks forretningsmodell. “Annonser er en del av Facebook-opplevelsen; de har ikke noe å gjøre, sier en gang Facebook-visepresident Andrew Bosworth.

Men det betyr ikke at brukere ikke skal ha muligheten til å deaktivere dem. Det er ingen hemmelige annonseblokkere som har blitt vanlig. Millioner av mennesker bruker en form for annonseblokkering i dag, men mer enn 90% sier at de ikke blokkerer hver annonse.

Vanlige annonseblokkere som uBlock Origin og Adblock Plus (som vi begge har skrevet om før) gir brukerne muligheten til å velge hvilke annonser de vil blokkere og hvilke de skal tillate. Dette gir brukerne større makt til å tilpasse nettleserne og lar annonsørene tjene inntekter uten å måtte ty til popup-vinduer og automatiserte annonser..

Hvorfor du bør bruke en annonse blokkerer

Ja, selskaper tjener penger på annonser, men noen annonser inneholder trackere, malware og andre skadelige tillegg som kan redusere nettleserens lastehastighet og krenke personvernet ditt. Dessuten kan hackere injisere spyware i annonser som kan stjele dataene dine uten at du noen gang vet det.

Store selskaper som Yahoo og YouTube har begge blitt offer for malvertisering i det siste. Mange nettlesere har begynt å implementere sin egen programvare for blokkering av annonser som standard. Faktisk har Googles siste blokkering for Chrome, som automatisk filtrerer og blokkerer annonser den anser som "irriterende", på egenhånd omformet hvordan selskaper ser på nettannonser.

Å bruke en annonseblokkering hjelper ikke bare å beskytte enheten din, men det kan også forbedre sidehastigheten, ettersom nettleseren din ikke lenger trenger å bekymre deg for å laste inn alle ekstra data.

Kort sagt, annonseblokkere er ikke bare gode sikkerhetsverktøy, de kan bidra til å filtrere ut alt fjellet på nettstedene du surfer på. Hvis du bruker en annonseblokkering med Facebook, kan det være lurt å følge med på de sponsede innleggene.

Facebook vs. annonseblokkering: Uansett hvem som vinner, taper du
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.