ExpressVPN-undersøkelse viser at amerikanere tross alt bryr seg om personvern

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustrasjon av en ørn som dekker øynene.


En representativ undersøkelse, utført av ExpressVPN og utført av Propeller Insights, ga mange overraskende resultater, mens de bekreftet noen av bransjens og publikums mistanker.

Over 1000 individer som representerer alder, kjønn og geografisk sammensetning av USA ble spurt om deres erfaringer og bekymringer angående personvern og teknologi på nettet.

VPN-bruken er høy

I undersøkelsen sa 29,3% av de spurte at de hadde brukt et virtuelt privat nettverk eller et proxy-nettverk. Årsakene til VPN-bruk er mangfoldige, men faller inn i tre hovedkategorier:

For å få tilgang til innhold

Blant dem som har brukt en VPN, bruker 26,7% den for å få tilgang til bedrifts- eller akademisk nettverk, 19,9% for å få tilgang til innhold som ellers ikke er tilgjengelig i deres region, og 16,9% for å omgå sensur.

For å unngå overvåking

De mest populære grunnene til å bruke en VPN er relatert til overvåkning, med 41,7% av de spurte som tar sikte på å beskytte mot nettsteder som ser deres IP, 26,4% for å forhindre at deres internettjeneste (ISP) samler informasjon, og 16.6% for å beskytte seg mot deres lokale Myndighetene.

For å holde deg trygg på nettet

Over 50% bruker en VPN for å beskytte mot sikkerhetstrusler, med risikoer forbundet med å bruke offentlig Wi-Fi (50,8%) og hackere (51,1%) er like gode grunner til at folk bruker en VPN.

Folk tror på sine mobile enheter

Folk stoler generelt på mobiltelefonene sine. Bare 30,5% av Android-brukere er "ikke i det hele tatt" eller "ikke veldig" trygge på enhetene sine. iOS klarer seg litt bedre, med 27,4% av brukerne uttrykker mangel på tillit.

Folk er mindre opptatt av å kringkaste plasseringen sin enn ordene sine: Det er mye mer sannsynlig at brukere på apper på sine telefoner eller nettbrett får tilgang til deres beliggenhet (78,7%) enn å bruke mikrofonen (58,9%).

Brukere av smarte enheter frykter hacks

Enheter som, i tillegg til kjernefunksjonaliteten, nettverk og er utstyrt med sensorer som kameraer eller mikrofoner, blir generelt beskrevet som "smarte."

Som en del av funksjonaliteten deres (enten kjent eller ukjent for brukeren), kommuniserer de ofte med produsenten og sender data til eksterne servere. Noen kan også fjernstyres av brukeren - og muligens uautoriserte tredjeparter, hvis de ikke er riktig tilkoblet.

Nesten en fjerdedel (24,8%) av respondentene i undersøkelsen eier ikke noen smarte enheter i det hele tatt, mens nesten like mange (24,4%) alltid slår av enhetene sine mikrofoner hvis de ikke bruker dem. En femtedel (21,2%) sier imidlertid at de alltid lar mikrofonen være på.

Tallene er like for kamerabruk. Med disse tallene, sammen med antall mennesker som enten ikke vet om enhetene deres har en mikrofon eller som bare sjelden slår den av (29,6%), kan vi konkludere med at omtrent halvparten av befolkningen ikke verdsetter personvern. Imidlertid sier 85% at de er ekstremt (24,7%), veldig (23,4%) eller noe (28,0%) bekymret for smarte enheter som overvåker deres personlige vaner..

Men langt flere er opptatt av å bli hacket. Bare 19,4% er ikke bekymret for at en cyberattacker kan kapre og effektivt overta kontrollen over smarte hjem enheter, med 50,5% som "ekstremt" eller "veldig bekymret."

Google oppfordrer til å spionere frykt

Amerikanere er ikke så bekymret for at regjeringen vil spionere etter dem som ofte antas. Blant de spurte sier 15,9% at de frykter FBI-overvåkningen, og bare 6,4% frykter at NSA spionerer etter dem..

Folk er desidert mest bekymret for informasjonsinnsamling av ISP-er (23,2%) og Facebook (20,5%). Googlespionering er mer bekymringsfullt for folk (5,9%) enn å snuppe av arbeidsgivere (2,6%) eller familiemedlemmer (5,1%).

Facebook likes er verdt det

Undersøkelsen viser at 46,7% av folk ikke bryr seg om at Facebook liker kan brukes til å bestemme politisk orientering, litt mindre enn de 49,2% som ikke bekymrer seg for at deres seksuelle legning blir kjent.

Regjeringsinngrep og politikk

Nettnøytralitet fortsetter å være populært (70% flere respondenter støtter det heller da ikke), men 51.4% sier at de ikke vet nok om det til å danne en mening.

I følge undersøkelsen mener 82,9% også Kongressen bør vedta lover for å kreve at teknologiselskaper skal få tillatelse før de samler inn personopplysninger. Enda mer mener 85,2% at det bør være bøter for selskaper som mister brukerens data, og 90,2% mener det bør være ytterligere bøter hvis dataene misbrukes. Av de spurte mener 47,4% Kongressen bør gå så langt som å bryte opp Facebook og Google.

To tredjedeler av amerikanerne støtter lover som vil kreve pornografiplattformer for å bekrefte at brukerne er over 18 år før de lar dem bruke nettstedet, slik tilfellet er i Storbritannia. Innholdsblokker har ikke flertallsstøtte, men fortsetter å være populære på 42,3%.

Når vi ser fremover, når de ble spurt om hvilke demokratiske presidentkandidater 2020 amerikanere stoler på for å beskytte deres online data, bemerket personvernforkjemper Bernie Sanders fikk 26% av stemmene.

 • 26% sa Bernie Sanders
 • 24% sa Joe Biden
 • 13% sa Beto O’Rourke
 • 12% sa Elizabeth Warren
 • 10% sa Kamala Harris
 • 9% sa Cory Booker

 
I tillegg, da han ble spurt om hvilke demokratiske presidentkandidater fra 2020 som amerikanere stoler mest på for å bevare et gratis og åpent internett, toppet Bernie Sanders undersøkelsen igjen.

 • 29% sa Bernie Sanders
 • 20% sa Joe Biden
 • 13% sa Elizabeth Warren
 • 12% sa Beto O’Rourke
 • 12% sa Kamala Harris
 • 10% sa Cory Booker

Amerikanere bryr seg om privatlivet deres

I motsetning til vanlige forutsetninger, tar amerikanere reelle og effektive tiltak for å motvirke invasjoner av privatliv.

Folk er imidlertid ikke bekymret for regjeringen, men heller ISP-er og selskaper i sosiale medier. Det er også overveldende støtte for å begrense teknologibedriftenes mulighet til å samle inn og bruke personopplysninger, med noen som går så langt som å ønske seg flere innholdsfiltre og aldersbegrensninger.

Se rådataene her.

ExpressVPN-undersøkelse viser at amerikanere tross alt bryr seg om personvern
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.