ExpressVPN-guide til sterkere passord – Del 2 (passordadministratorer)

[ware_item id=33][/ware_item]

ExpressVPN-guide til sterkere passord - Del 2 (passordadministratorer)


Dette er del 2 av vår sterkere passordserie. For de andre delene, klikk nedenfor:

Del 1 (To-faktor autentisering)
Del 3 (Diceware)

I del 1 av vår guide til sterkere passord forklarte vi tofaktorautentisering og hvordan det kan øke sikkerheten til kontoene dine betydelig..

To-faktor-autentisering tilbys imidlertid ikke av alle tjenesteleverandører, og det krever fortsatt at du husker flere passord. Diceware er nyttig å huske noen få lange passord, men hvis du har mange kontoer, kan det være vanskelig å huske alle dine forskjellige påloggingsinformasjon. Det er her en passordbehandler kommer godt med.

En passordbehandling er et program eller en tjeneste som oppretter og lagrer lange, tilfeldige og unike passord. Du trenger ikke huske noen av disse passordene. I stedet bruker du et enkelt hovedpassord for å autentisere deg til passordbehandleren, som automatisk fyller kontoinnloggingsfeltene for deg.

Hvorfor sterke passord betyr noe

Generelt sett skal passord være lange og tilfeldige, ellers kan de lett gjettes. Men de må også være unike, ellers kan en enkelt lekkert passorddatabase kompromittere et bredt spekter av kontoene dine. (For å lage et virkelig sikkert passord, kan du vurdere å bruke ExpressVPNs tilfeldige passordgenerator.)

Mange bruker ”hemmelige systemer” for å generere unike passord raskt, kanskje ved å kombinere en generisk tegnstreng med navnet eller URL-en til tjenesten de bruker (for eksempel “g1 m2 a3 i4 l5” for sin Gmail-konto). Selv om dette kan hjelpe mot en automatisert eller brute force hack, vil det ikke stoppe et målrettet angrep.

Hvis du bruker denne metoden og et av kontoene dine er kompromittert, er det veldig enkelt for en angriper å regne ut systemet og bruke det på alle de andre kontoene dine.

Det er også lett å glemme at passord er synlige for administratorer av nettsteder. Hvis du blir lurt til å registrere deg for en tjeneste som drives av en angriper, vil de sannsynligvis kunne finne ut av systemet ditt og kompromittere hele ditt digitale liv.

En passordbehandling er en enkel løsning på dette problemet, og ofte langt bedre enn å huske et bredt spekter av separate passord.

La oss se på noen populære passordbehandlere, og de beste stedene å bruke dem.

LastPass: Beste passordbehandling for nettleseren din

LastPass krypterer passord på enheten din og synkroniserer dem til skyen, noe som gjør dem lett tilgjengelige på alle enhetene dine.

LastPass er ikke åpen kildekode, men den blir regelmessig revidert. En serie med små hendelser har fremhevet risikoen forbundet med å lagre passordene dine i skyen, selv om LastPass-programvaren så langt har vist seg å være spenstig mot angrep, og systemet er ekstremt praktisk for sluttbrukere.

Du kan installere LastPass som nettleserutvidelse for Chrome, Firefox og Opera. LastPass-apper er også tilgjengelige for alle større mobile operativsystemer, inkludert Windows Phone og Firefox Mobile.

LastPass har også et verktøy som lar deg offline tilgang til passordene dine. Verktøyet, LastPass Portable, lar deg ta hele nettleseren med deg på en USB-pinne, inkludert alle bokmerkene og utvidelsene dine, og beskytter dem med hovedpassordet. Dette er flott hvis du trenger tilgang til passordene dine mens du er på farten, men å miste USB-pinnen kan føre til at alle passordene dine er i fare - hvis hovedpassordet ditt lett kan gjettes.

For å registrere deg på LastPass, skriv inn e-postadressen din og velg et hovedpassord. Hvis du glemmer dette hovedpassordet, vil du miste alle andre passord, så vær forsiktig!

Last ned nettleserutvidelsen du velger (du finner alternativene og linkene dine her) og logg inn.

LastPass vises i statuslinjen i nettleseren din. Ved å klikke på ikonet kan du endre innstillingene, hente passord eller opprette sikre passord. Det finnes også en autofyllform, noe som er spesielt praktisk.

LastPass er freemium-programvare, så hvis du vil bruke den på flere enheter, eller benytte deg av delte mapper, må du abonnere på LastPasss premiumplan, som koster 24 USD per år.

lastpass påloggingLastPass - Et godt valg for nettleseren din.

KeePassX: Beste passordbehandling for de fleste stasjonære PC-er

KeePassX er en åpen kildekode for passordbehandling og er det pålitelige verktøyet til Tails-utviklerne. Dette personvernbevisste, ut-av-boksen-operativsystemet brukes av slike som Edward Snowden og Laura Poitras. Hvis du regelmessig bruker Tails, eller bare stoler på deg selv, er dette passordbehandleren for deg.

KeePassX startet som Linux-versjonen av KeePass, men har siden utviklet seg til en løsning for Windows og Mac-brukere også. KeePass er fremdeles rundt og har også utvidet seg fra det opprinnelige markedet for enkeltplattformer. Begge varianter anbefales. Det er mange uoffisielle KeePass-utgivelser, inkludert apper for iOS og Android. Å vurdere sikkerheten til hver uoffisiell utgivelse er ofte vanskelig og tidkrevende, selv for erfarne brukere, så vi anbefalte deg å holde deg til revidert og godt testet programvare.

Open-source betyr ikke at programvaren er helt sikker, og det er rapportert om mange små sårbarheter med både KeePass og KeePassX. Når det er sagt, er begge verktøyene god programvare, spesielt fordi de fungerer uten behov for å abonnere på en tjeneste.

KeePassX lagrer passordene dine i en database, som den krypterer med passordet ditt. Denne databasen er en enkelt fil du kan lagre på en USB-pinne, sikkerhetskopiere i skyen eller sende til en pålitelig kollega.

Å dele KeePassX-passord selektivt (i stedet for å dele dem alle samtidig) er mulig ved å bruke separate databaser, men dette er ikke den jevneste prosessen. Når du har bestemt hvilke passord du vil dele, må du kopiere dem til en egen KeePassX-database og deretter dele denne databasefilen med GitHub, Dropbox eller en lignende tjeneste. Selv om hver gang passorddatabasen blir oppdatert på KeePassX, må du dele databasen på nytt. Det kan være vanskelig å holde de valgte passordfilene synkronisert og uten konflikt, og det blir raskt upraktisk med flere brukere.

Hvis du deler valgte passord med flere brukere, kan det være lurt å vurdere enklere alternativer. Mellom dine egne separate enheter er det imidlertid en enkel nok prosess med KeePassX.

keepassgeneratorKeePassX leveres med en innebygd sterk passordgenerator.

1Password: Beste manager for iOS, OS X og Android

Hvis du først og fremst lever livet ditt på mobil, er 1Password sannsynligvis nr. 1-valget. Integrasjonen med Android og spesielt iOS (inkludert Apple Watch) er helt topp, og du vil lett finne deg selv å logge deg på alle favorittappene dine (så lenge de støtter 1Password) uten å måtte huske noe.

Plug-ins er tilgjengelige for nettleserne Chrome, Firefox, Opera og Safari, som du kan bruke på forskjellige plattformer.

En gratis prøveperiode på 30 dager er tilgjengelig, men du vil til slutt måtte kjøpe et årlig abonnement eller en per-plattform-lisens. Årlige abonnementer, som gir tilgang til 1Password på alle støttede enheter, starter på 36 USD for en person, eller 60 USD for en "familie" på opptil fem brukere. Team- og bedriftspakker er også tilgjengelig.

Dessverre tilbyr 1Password ikke lenger tydelig veiledning om lisensavgift på sin hjemmeside. Ved den siste rapporten ble en lisens for enten Windows eller Mac priset til 50 USD, og ​​en kombinert lisens, for bruk med begge operativsystemene, kostet 70 USD.

Dette betydde at hvis hele familien brukte Apple-produkter, kunne du dekke dem alle for 50 USD. Men hvis ett familiemedlem hadde en Windows-maskin, ville du også trenge en Windows-lisens, noe som betyr at du må skylle ut den kombinerte lisensen.

Lisenser utløper aldri, men de er bare gyldige for den gjeldende versjonen av programvaren. Mens 1Password i det siste har tillatt sine brukere å oppgradere gratis, er det ingen garanti for at de vil fortsette å tillate dette i fremtiden.

Selv om du ikke blir tvunget til å oppgradere når en ny versjon kommer ut, kan en ny versjon av operativsystemet lett gjøre din versjon av 1Password ubrukelig.

Et sterkt passord gjør deg sikrere

Prøv de beste valgene våre for å finne ut hvilken som passer best for deg. Begynn deretter å migrere tjenestene dine så snart som mulig! Et godt passord kan være langt i retning av å sikre din online informasjon sikker.

Dette kan være en fin mulighet til å endre alle gjeldende passord også!

Utvalgt bilde: djvstock / Dollar Photo Club

ExpressVPN-guide til sterkere passord - Del 2 (passordadministratorer)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.