Er ransomware den største motorveierøveren på 2000-tallet?

[ware_item id=33][/ware_item]

Er ransomware den største motorveierøveren på 2000-tallet?


Dagene med en Dick Turpin-type karakter som trekker deg over på siden av veien og krever krav på verdisakene dine til gjengjeld for å skåne livet ditt, er heldigvis lenge borte, men røverier på motorveiene har aldri virkelig forsvunnet. Den har i stedet forandret seg til en annen type kriminalitet der det kreves penger med trussel - løsepenger.

Hva er ransomware?

Ransomware er en internettrelatert forbrytelse som stort sett har flydd under radaren. Selv om nylig høyprofilerte hendelser som Sony-hacket har avslørt hackerens forkjærlighet for å prøve å presse ut penger fra offeret sitt, og de siste årene har sett en økning i antall mennesker og organisasjoner som kommer frem til å beklage CryptoLocker, er det en forbrytelse som er nesten like gammel som internett.

Den første kjente instansen kom i 1989 og ble kjent enten som PC Cyborg eller "AIDS" Trojan. På samme måte som nyere varianter, krypterte den filer på offerets harddisk, og sa at en programvarelisens var utløpt. “PC Cyborg Corporation” tilbød da en vei ut - å låse opp filene for bare $ 189.

Mer nylig har CryptoLocker vist seg å være en bane for PC-brukere over hele verden, og låser opp stasjoner med RSA-nøkkelkryptografi inntil en betaling på rundt $ 400 ble overlevert i retur for å låse dem opp.

Andre nylige former for ransomware inkluderer RIG exploit-settet som først dukket opp rundt april 2014. Ved å ta i bruk ondsinnet reklameteknikk - kjent som malvertising - leverer settet Cryptowall, en annen form for malware som er avhengig av kryptering med en 2048-bit RSA-nøkkel.

Tilsvarende dukket OphionLocker opp i fjor, og er spredd på omtrent samme måte som Cryptowall er. Ved å bruke avansert elliptisk kurvekryptografi krever den betaling i Bitcoins og bruker en Tor2web URL for å gi offeret instruksjoner om hvordan man kan betale på en måte som er utrolig vanskelig å spore eller legge ned.

Så hvordan beskytter du enhetene, pengene og dataene dine mot en slik inipid angriper?

Frustrerende er beskyttelses- og formildringsmidlene ganske enkle, så det er ganske overraskende at så mange mennesker fortsatt blir offer for denne typen utpressing.

For noen mennesker kan tanken på å betale løsepenger virke som en god idé. Selv om vi er sikre på at noen faktisk har fått dataene tilbake ved å gjøre det, er rapporter om slikt online få og langt imellom. Å overlevere penger til kriminelle vil ganske enkelt oppmuntre dem til å fortsette, kan føre til at du blir målrettet igjen med andre typer angrep og går over til finans som vet hva.

Hvordan beskytte deg mot ransomware

Det er mye bedre å sikre at du ikke blir et offer i utgangspunktet, og nedenfor er noen tips om hvordan du gjør nettopp det:

  • En VPN kan bidra til å beskytte mot skadelig programvare.
  • Sikkerhetsprogramvare er ryggraden i et godt forsvar - så lenge brukeren holder programmet sitt oppdatert med de nyeste virussignaturene - men det gir ikke 100% beskyttelse. Tiden det tar sikkerhetsleverandører å blokkere nye trusler forkortes stadig, men det er likevel et spill av innhenting likevel.
  • Derfor er det viktig at du også holder den andre programvaren fullstendig oppdatert og oppdatert, og mer viktig, viktigheten av å lage regelmessige sikkerhetskopier kan ikke fremheves nok. Behovet for å teste sikkerhetskopiene kan heller ikke sikre at de har fungert.
  • For de av dere som jobber i et forretningsmiljø er det også verdt å påpeke verdien av å trene de ansatte slik at de er klar over risikoen. Et generelt sikkerhetsnivå bør lede dem bort fra de mer åpenbart risikable aktivitetene som kan føre til løsepenger på systemet ditt.
  • Tilsvarende kan de av dere med samarbeidspartnere og barn som deler maskinen din, eller har en egen, kanskje forklare noen sikkerhetsgrunner for dem for å redusere sjansene for at de klikker på eller åpner noe de senere vil angre på.
  • Til slutt, ikke la plattformen du er på, diktere ditt ønske om å adressere risikoen for ransomware - Europol har tidligere advart om at kriminelle ikke bare er rettet mot Windows-maskiner - de har også en stor interesse for mobile enheter og Apple-maskiner også.

Utvalgt bilde: Andrey Armyagov / Dollar Photo Club

Er ransomware den største motorveierøveren på 2000-tallet?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.