De største hacks som noen gang har skjedd

[ware_item id=33][/ware_item]

De største hacks som noen gang har skjedd


Internett er en slagmark. Og alle kan se alt du gjør, hele tiden.

‘Alle’ er en stor demografisk. Du kan aldri vite hvordan eller hvorfor noen mennesker kan bestemme seg for å gjøre noe. Det er de blant oss som gjør ting for godt, mens andre vil gjøre det bare for lulz. Noen unødvendige typer kan til og med gjøre noe for det onde, eller bare for å se at verden brenner.

Hva er det som gjør at en person eller gruppe vil hacke seg inn i noe? Hevn? Personlig vinning? Politisk motivasjon? Vi har alle dekket. Her er fem av de største hacks gjennom tidene, og en som ikke har skjedd ennå.

1 - Kevin Lee Poulsen tar over telefonlinjene

Kevin begikk ikke de største hackene, men han er absolutt en av de største hackerne. Tilbake på dagen kalte Lee Poulsen seg Dark Dante, og han ønsket å være en ‘komplett’ hacker. Så mye at han til og med lærte seg selv å plukke låser - en ferdighet som kan ha kommet til nytte etter at han ble arrestert og dømt til fem års fengsel.

Dark Dante var en beryktet hacker, og FBI var på sak i en tid før han endelig ble arrestert. Så alvorlig trussel var han, og så betydelige ferdigheter, at han er beryktet for å være den første amerikaneren som ble løslatt fra fengselet med en domstol som forbød ham å bruke datamaskiner og Internett. Et forbud som gikk i tre år etter at dommen hans hadde gått ut.

Hans mest berømte hack startet da KIIS-FM, en LA-basert radiostasjon, bestemte seg for å gi bort en Porsche 944 S2 til den 102. innringeren av en telefon-i-konkurranse.

Hva var det beste var å sikre at du er den 102. innringeren? Det er riktig! Ta over hele radiostasjonens telefonnett. Det er nettopp det Kevin gjorde. Så kjørte han av latter inn i solnedgangen.

Ikke helt. Kevin var en ettertraktet mann, og FBI ønsket mannen sin, så FBI startet et manhunt. Så høy profil var Mr. Poulsen at han endte opp med TV-showet ‘Uns solvete mysterier’.

Bortsett fra, når de inneholdt Kevins historie, styrket showets gratis telefonnummer (hvor folk ville ringe for å gi informasjon om de kriminelle forbrytelsene) på mystisk vis. Hva er sjansene for det?

Kevin lærte leksjonen sin og er nå redaktør hos Wired. han oppfant også Securedrop - en plattform for sikker kommunikasjon mellom journalister og deres kilder.

2 - Albert Gonzalez stjal alle kredittkortene

Mellom 2005 og 2007 klarte Albert Gonzalez å høste og videreselge 170 millioner kredittkortnumre. Det er ikke en skrivefeil, og for å sette den i sammenheng - det er halvparten av befolkningen i USA.

kredittkort-hackHvis du har problemer med å forestille deg 170 millioner kredittkort, bare se på denne fyren. Tenk deg det 169.999.999 flere ganger.

Vi advarte nylig om farene ved et usikkert Wi-Fi-oppsett, og svindelen fra Gonzalez er en av grunnene til at.

Bevæpnet med bare en bærbar PC, ville Gonzalez kjøre opp og nedover USAs rute 1 og lete etter sårbarheter i offentlige trådløse nettverk. Når han fant en, ville han angripe.

Et av målene hans, Heartland, rapporterte at det tapte 12,6 millioner dollar i et av Gonzalez-angrep. Og det er bare ett av de mange involverte selskapene. Det er ikke kjent med hvor mange selskaper Gonzalez som rammet, eller hvor mye han stakk for dem, ettersom mange nektet å offentliggjøre noen detaljer om det. Vi er ikke overrasket. Det er ganske flaut å bli stukket for noe så dumt som å ikke endre passordet på Wi-Fi-en.

Heldigvis, i august 2009, ble Gonzalez tiltalt i Newark, New Jersey. Og nå tjener han tjue år i et føderalt fengsel.

Men det er flere mennesker som Gonzalez der ute, folk som har lyst og dyktighet til å hacke seg inn i det digitale livet ditt.

Husk å beskytte deg før du begynner å gjøre ting med rare og offentlige Wi-Fi-tilkoblinger.

3 - Anonym oppretter prosjektkanologi for å angripe Scientologikirken

Hva skjer når du krysser det mest beryktede hackingkollektivet i verden med den rareste religionen på planeten?

Prosjekt Chanology skjer.

Som mange ting på Internett startet det på 4Chan. For de som ikke vet, er 4Chan et usensurert og anonymt meldingstavle. Hvis du ikke har vært der før, og du vil sjekke det ut, kreves forsiktighet: Det er ikke for svake hjerter.

4Chan er fødselsgrunnen for en god del internettminner og -initiativer, men den største oppnåelsen av 4Chan-styrene er etableringen av den beryktede hacking-gruppen Anonymous. Anonyme er en lederløs hacktivistgruppe og muligens det mest kjente hackerkollektivet som noen gang har eksistert.

4Chan sparket i gang Project Chanology da Scientologikirken forsøkte å fjerne materialet fra et intervju med Tom Cruise, et fremtredende medlem av kirken, fra Internett.

Kirken har en lang historie med sensur, ofte med aggressive søksmål, men den største protestbevegelsen mot dem ble utført av Anonym.

Anonym liker ikke sensur, spesielt når det kommer fra en kraftkilde. Og de har også vært kjent for å få ned noen mobbere. Scientologikirken krysser av for disse boksene.

Og slik gikk Anonym på jobb. Hacket startet med en YouTube "Message to Scientology" 21. januar 2008. Anonym uttrykte misnøye med kirkens handlinger og uttalte en intensjon om å si det riktig.

Det som fulgte var en serie distribuerte angrepsnektelser (DDoS), prank samtale og svarte fakser.

Hele omfanget av skadene på Scientologikirken er ikke kjent, ettersom de er en rolig gjeng. Men med tanke på ressursene Anonym kastet på dem, må det ha vært alvorlig.

Ikke alt anonym gjør er stort, de er tross alt bare normale mennesker. Men de har kraften til å gjøre store ting - hvis de er så tilbøyelige.

Internett-spamEn herlig middag med salat, tomat, spam, spam, spam og spaaaam.

4 - Spamhaus, the Biggest DDoS Cyberattack in History

Spamhaus er en e-postfiltreringstjeneste som folk bruker for å luke bort spam-e-poster.

Tjenesten er spesielt populær i Storbritannia, der den kjører i bakgrunnen for mange systemer som avgjør om de skal godta innkommende e-post eller ikke.

18. mars 2013 la Spamhaus Cyberbunker til på listen over svarteliste nettsteder. Cyberbunker er et vertssted, og de ble tatt helt av vakt ved flyttingen fra Spamhaus. Å ha eksisterende eller nye kunder avskåret fra kommunikasjonen er ikke bra for bedriften.

Til tross for kommunikasjon, nektet Spamhaus å fjerne Cyberbunker fra svartelisten. Så Cyberbunker svarte i slag: "Hvis du stopper oss fra å kommunisere med kundene våre, stopper vi deg fra å kommunisere med dine."

Og slik slo Cyberbunker Spamhaus med et DDoS-angrep. DDoS angriper arbeid ved å tette opp en server med falske forespørsler om data. Utstyr blir snart anstrengt, og hvis angrepet er stort nok, kan det ende med å slå seg helt av.

Og oh boy, Cyberbunkers angrep var definitivt stort nok. Det er rettferdig å si at ting eskalerte raskt.

Det som startet som en mild DDoS økte eksponentielt i størrelsen, inntil Spamhaus på et tidspunkt ble rammet av 300 GBPS (Gigabyte per sekund).

Denne hiten er så massiv at den senket Internett over hele Europa.

Og så gikk Sven Olaf Kamphuis, Cyberbunkers talsmann, på flukt, ettersom han var en ettertraktet mann av Internett-politiet for DDoS-angrepene.

Kamphuis ble til slutt fanget og arrestert. Vi gjetter på at han ikke mente å ta ting helt så langt de gikk. Men som vi har sagt før, vær forsiktig med hva du gjør på Internett. Det kan ende med å komme tilbake for å bite deg.

jord-angrepHvis du bor på jorden, må du være oppmerksom. Den neste oppføringen handler om deg.

5 - Hacking av Saudi Aramco påvirket hele planeten

Vi har alle hørt om Sony og amerikanske myndigheter. Men de registrerer seg ikke engang i skala sammenlignet med angrepet på Saudi Aramco.

Saudi Aramco er det største selskapet du aldri har hørt om. De er et enormt oljeselskap fra Saudi Arabia, med overskudd større enn BNP i de fleste land. De var også offer for det største bedriftshacket i historien.

Hacket begynte en gang i midten av 2012 da noen i Saudi Aramcos IT-team åpnet en dårlig kobling i en e-post. Det var alt det tok for hackerne å komme seg inn.

Selve angrepet skjedde under den islamske hellige måneden Ramadan, da mange ansatte i Saudi-Aramco var på ferie. 15. august 2012 la noen ansatte merke til at datamaskiner opptrådte rart. Noen få skjermer begynte å flimre, og mer bekymringsfullt begynte filer å forsvinne. Noen datamaskiner stenger seg til og med uten forklaring.

Saudi Aramco IT-teamet skjønte snart hva som skjedde, og begynte febrilsk å fjerne alle datamaskinene fra Internett. Men det var for sent.

På bare noen timer var omtrent 30 000 datamaskiner enten kraftig ødelagt eller fullstendig ødelagt.

Siden Saudi Aramco leverer ti prosent av verdens olje, kunne dette hacket ført til en global katastrofe. Hvis de mistet evnen til å levere på denne oljen, ville effektene sikkert merkes rundt hele planeten.

Så Saudi Aramco gjorde det eneste de kunne: De fikk ut papiret og pennene. Hele selskapet gikk tilbake i tid, til 80-tallet. Rapporter ble gjort på skrivemaskiner og kommunikasjoner sendt via faks.

Saudi Aramco kjøper alle datamaskiner i Sørøst-Asia

Å bruke arkaisk teknologi var en kortsiktig løsning, men det kunne ikke vare evig. Saudi Aramco trengte å erstatte all maskinvaren. Og det gjorde de. Alt på en gang.

Hvis du kjøpte maskinvare mellom september 2012 og januar 2013, måtte du betale en høyere pris for det. Dette er fordi Saudi Aramco kjøpte alt, noe som satte en stor belastning på dataindustrien. Dette er ikke en overdrivelse; det er faktisk det som skjedde.

Saudi Aramco fløy representanter til datamaskinfabrikkgulv i Sørøst-Asia og fikk dem til å kjøpe hver datamaskinens harddisk for tiden på produksjonslinjene. Saudi Aramco måtte betale en heftig premie for å hoppe i køen, og de kjøpte over 50 000 enheter på en gang.

PC-linjenDatafabrikklinjen etter at Saudi Aramco dro.

En politisk gruppe kalt “Cutting Sword of Justice” påtok seg ansvaret for angrepet. Selv om ingen, etter det vi vet, noen gang ble stilt for retten. De fleste detaljene ble holdt hemmelig - hele omfanget av hacket filtrerer bare gjennom.

Det tok Saudi Aramco over fem måneder å komme seg helt ut av hacket. Heldigvis klarte de å fortsette å levere olje, til tross for at systemene deres var nede. Hvis de ikke hadde klart det, kunne ting vært langt verre.

Hacking er ikke bare noe spillere og IT-karer må bekymre seg for. Det er en alvorlig trussel for alle. Til og med deg.

6 - Apple blir tvunget til å hacke seg selv

I en bisarr vri har potensielt det største hacket gjennom tidene ikke skjedd ennå. Men en domstol krever at den skal gjøre det.

En dommer i California bestemte nylig at Apple skulle hacke seg selv.

Dette startet med San Bernardino-skuddvekslingen i desember i fjor. FBI ønsker å få tilgang til en av gjerningsmannens krypterte iPhoner, og har beordret Apple å hacke den. Apple ønsker ikke å gjøre dette, da det potensielt vil kunne åpne en bakdør for hver iPhone der ute. Over 700 millioner iPhones er solgt, så dette ville være et hack med episke proporsjoner.

Så langt har ikke dette skjedd, og vi håper Apple er imot kjennelsen. Det setter en farlig presedens.

Vi er heller ikke alene om å støtte Apples beslutning. Noen store møtere har gitt uttrykk for støtte til Apple - inkludert store rivaler, Google.

Hvor går vi herfra?

Mange av disse angrepene ble gjort av dyktige hackere, noen var bare DDoS-angrep. Men de var alle født av annen motivasjon. Angrep kan skje når som helst, uansett grunn.

Uskyldige mennesker ble sugd inn i rotet forårsaket av noen få, og disse historiene er et bevis på det faktum at hvem som helst kan være et offer.

Du kan begrense risikoen for deg selv med litt sunn fornuft og litt mer sikkerhets skyld. Hvorfor ikke ta deg tid til å sjekke Wi-Fi-innstillingene dine i dag? Og hvor lenge er det siden du endret passord? Hvis det har gått en stund, anbefaler vi at du får en ny med ExpressVPNs tilfeldige passordgenerator.

Kanskje det er på tide å gi sikkerhetsinnstillingene dine en revisjon, for at du ikke ender med å spille i neste blogg!

Utvalgt bilde: Krasimira Nevenova / Dollar Photo Club
Kredittkort fyr: stockyimages / Dollar Photo Club
Spam, spam, spam: yasuhiro / Dollar Photo Club
Jorden: robert / Dollar Photo Club
Tom fabrikk: Komarov Andrey / Dollar Photo Club

De største hacks som noen gang har skjedd
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.