De beste måtene å sikre dine Bitcoins

[ware_item id=33][/ware_item]

Sikre Bitcoins!


Ikke bare har verdien av Bitcoin økt det siste året, men de tilgjengelige alternativene for Bitcoin-lagring har også økt. Valget kan være spesielt skremmende for Bitcoin-nybegynnere.

Uansett hva du velger, er det imidlertid alltid en avveining mellom bekvemmelighet og sikkerhet. Og selv om personvern også er en faktor, antar vi at du her ikke er villig til å gå det ekstra skrittet med å anonymisere og utrydde din økonomiske løype.

(De som er interessert i hvordan du bruker Bitcoin med full anonymitet, se på ExpressVPNs guide til Bitcoin-anonymitet, som inkluderer en trinnvis veiledning.)

Klassifiseringer av Bitcoin-transaksjoner

Bitcoin-bruk kan deles i to uavhengige variabler: "Transaksjonsvolum" og "Transaksjonsverdi." Enten disse verdiene er høye, er lave endringer som Bitcoin-lommeboken er best for deg.

"Transaksjonsvolum" er hastigheten på bitcoin-transaksjoner du gjør. Dette kan bety en transaksjon per dag, eller bare en per uke. Det som teller så høyt eller lavt er dette tilfellet er ganske vilkårlig.

“Transaksjonsverdi” er bitcoin-verdien til en gitt transaksjon. Hva som definerer en stor bitcoin-verdi er på samme måte tvetydig. En god tommelfingerregel er at en lav transaksjonsverdi er mindre enn eller lik mengden du ville være komfortabel med å bære rundt som kontanter i lommen. Alt større enn det kan ha høy verdi.

Flere Bitcoin lommebøker er kanskje den beste løsningen for deg

Det er absolutt ikke behov for deg å begrense deg til en enkel løsning. Kanskje måten du bruker Bitcoin inkluderer alle brukstilfellene oppført nedenfor, for eksempel vanlige små betalinger, vanlige store betalinger og langsiktige investeringer.

Bruk flere alternativer parallelt for å få mest mulig ut av å holde Bitcoins både tilgjengelige og sikre.

Finn Bitcoin-løsningen for deg

Sikre Bitcoins med flere lommebøker

Hvis du gjør mange transaksjoner med lav verdi

Mobil lommebok

Hvis du gjør mange transaksjoner med lav verdi (for eksempel fordi du mest bruker Bitcoin for å kjøpe sokker, te eller VPN), bør du bruke en mobil lommebok som du kontrollerer tastene til.

Med en mobil lommebok er Bitcoins alltid tilgjengelige så lenge telefonen har strøm. Hvis du bruker en moderne smarttelefon med et oppdatert operativsystem, er Bitcoins sikre. Ikke glem å ta sikkerhetskopi av frøfrasen på et stykke papir og lagre papiret et sted sikkert! Ta en titt på anbefalingene våre for Android og iOS Bitcoin lommebøker.

Hvis du gjør mange transaksjoner med høy verdi

Maskinvare lommebok

Hvis det står mye penger på spill, som om du driver en virksomhet som handler mye med Bitcoin, eller fordi du betaler noen av dine ansatte i cryptocurrency, trenger du en maskinvarelommebok. Hardware-lommebøker ser ut som USB-pinner og lagrer dine private Bitcoin-nøkler på en spesialisert brikke, som ligner på den sikre enklaven på en iPhone.

Selv om telefonen eller datamaskinen din ble hacket, vil maskinvarelommeboken ikke påvirkes. Siden lommeboken er passordbeskyttet, vil ikke noen som stjeler eller finner lommeboken, ha tilgang til den.

I motsetning til alle andre alternativer, koster hardware lommebøker penger, alt fra € 29 for den billigste Ledger Wallet, til $ 99 USD for Trezor, som også fungerer som en FIDO U2F-nøkkel.

Som med andre lommebøker, bør du lagre en sikkerhetskopi av frøet ditt på et stykke papir et sted og oppbevare det på et trygt sted. På den måten, hvis du mister maskinvarelommeboken, mister du ikke Bitcoins.

Hvis du gjør få transaksjoner med høy verdi

Papir lommebok

Hvis du har betydelige besparelser i Bitcoin som du ikke trenger å bruke eller flytte ofte, er en papirlommebok best for deg. Ikke bruk en online tjeneste for å lage din papir lommebok, men lag en selv.

Det sikreste alternativet er å skaffe deg en kopi av operativsystemet TAILS, som kommer med Bitcoin lommebok Electrum installert. Gjennomsøk under et teppe eller telt, start det opp og lag en Bitcoin lommebok. Du skriver ned kimen på et stykke papir og slår av datamaskinen.

Ettersom TAILS som standard ikke inneholder data på USB-pinnen din og tørker den interne RAM-en, er det ingen spor etter frøet ditt igjen på datamaskinen. Så lenge du kan sikre papiret, er Bitcoins sikre. Ta en titt på ExpressVPNs sikkerhetstips for Bitcoin!

For å sende Bitcoins, må du starte på nytt i en TAILS-forekomst og gjenopprette en lommebok ved å bruke frøet fra papiret.

Hvis du gjør få transaksjoner med lav verdi

Online lommebok

Hvis du bare beholder en liten mengde Bitcoin og sjelden bruker dem, kan du ta en titt på en online lommeboktjeneste, som Blockchain.info (de har også en løkside!).

I motsetning til med din mobile lommebok, trenger du ikke å bekymre deg for hva som skjer når du bytter enheter. Du kan logge deg på kontoen din ved hjelp av en e-postadresse og et passord. Når du registrerer deg, går du nøye gjennom sikkerhetsalternativene for å låse kontoen din fra hackere, mens du holder den tilgjengelig for deg. Det er en god idé å bruke et sterkt passord og en passordbehandler!

Mange Bitcoin lommebøker til mange bruksområder

Det er mange måter å bruke Bitcoin på, og like mange måter å beholde dem på. Vær klar over hva du vil bruke Bitcoins til, og hvor tilgjengelige de trenger å være. Det er ofte en avveining mellom tilgjengelighet og sikkerhet, men ved å spre Bitcoins over forskjellige lommebøker, kan du finne den optimale situasjonen!

De beste måtene å sikre dine Bitcoins
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.