Varkaus taivaalta: Voisiko matkapuhelimen tietojen varkaus vaikuttaa sinuun?

[ware_item id=33][/ware_item]

Varkaus taivaalta: Voisiko matkapuhelimen tietojen varkaus vaikuttaa sinuun?


Nyt kun älypuhelimia on kaikkialla, on helppo unohtaa, kuinka merkittäviä ne todella ovat. Kun otat hetken ajatella kaikkea mitä älypuhelin voi tehdä - osoitekirjan järjestämisestä aina pankkitoiminnan hoitamiseen -, se on melkein epävarma.

Mutta kaikki pienissä, taskukokoisissa laitteissamme käytettävissä olevat toiminnot riippuvat tiedosta. Valitettavasti nämä langattomat, jatkuvasti kytketyt laitteet ovat myös siinä, missä tietosi turvallisuus on suurimmassa vaarassa.

Kysy vain NSA: lta.

Likakotelot tekevät likaista työtä

The Wall Street Journal -lehden mukaan NSA on ollut käynnissä salainen projekti oikeusministeriön kanssa käyttäessään Cessnan lentokoneita matkapuhelimista ja langattomista laitteista lähetetyn tiedon sieppaamiseen..

Lentokoneet, joita hellästi kutsutaan likakoteloiksi, on varustettu laitteilla, jotka on suunniteltu matkapuhelinten torneja jäljittelemään. Nämä väärennetyt tornit vastaanottavat kaikki saapuvat tiedot tietyllä alueella - ja juuri siksi ne luovat monimutkaisen tietosuojaongelman.

Suurin osa meistä on tyytyväinen ajatukseen, jonka mukaan rikollisten ja terroristien tulisi luopua oikeudesta yksityisyyteen. Puhelujen sieppaaminen antaa mahdollisuuden kerätä ja analysoida tärkeitä todisteita, estää rikoksia ja tukea oikeudenkäyntejä.

Mutta kun ”roskalaatikko” lentää taivaan läpi, se ei kerää kohdennettuja tietosarjoja - se tarttuu niin paljon kuin pystyy. Sisäpiiriläisten mukaan ei-toivottu tieto hylätään.

Tämä yleinen lähestymistapa tiedustelujen keruuseen on täysin laitonta. Oikeusministeriö kiistää tietysti sen olemassaolon.

Toisaalta USA Today: n ilmoittama tuntematon lähde väittää, että ohjelma on riittävän suuri kattamaan koko Yhdysvaltojen väestön.

Kuuntelu on helppoa

Olisi luonnollista olettaa, että matkapuhelimet ovat luonteeltaan epävarmoja, koska tiedot siirretään avoimesti ilman kautta. Mutta vaikka matkapuhelimet lähettävät dataa langattomasti, langattoman signaalin sieppaaminen on vaikeaa.

Suunnittelullaan Bluetooth on helposti löydettävissä oleva radiosignaalin tyyppi ja suhteellisen helppo siepata. Useimmat laitteet rajoittavat kuitenkin Bluetooth-yhteyksien kautta saatavissa olevaa tiedonsaantia, mikä tekee siitä suurimman osan meistä vähäisen riskin.

Päinvastoin, 4G-, 3G- tai GPRS-signaalin sieppaaminen on paljon monimutkaisempaa. Tehokkain tekniikka on juuri se, jota tiedustelupalvelut väittävät käyttävän - teeskentelevänsä olevan matkapuhelinten torni. Itse asiassa, kun jäljittelet matkapuhelintornia, edes tietojen salaus ei auta.

Tämä vaatii aikaa ja rahaa investointeihin tutkimukseen ja kehitykseen. Se tarkoittaa fyysisen laitteen rakentamista, joka on riittävän älykäs huijaamaan matkapuhelimia avoimien yhteyksien luomiseen.

Mutta kun jäljitelmätorni on valmis ja käynnissä, puhelutietojen kerääminen on vaivatonta. Pelottava totuus on, että rikollisilla on tarpeeksi hyötyäsi kuuntelemalla tietojasi, että väärän tornin kehittäminen on sijoituksen arvoinen.

Puolusta matkapuhelintietojasi

Vaikka yhteyden muodostaminen väärennettyyn matkapuhelintorniin on vakava riski tiedoillesi, se ei ole riski, että useimmat meistä kohtaavat päivittäin. Mutta se ei tarkoita, että tietosi tallennetaan laitteellesi turvallisesti.

Kaikkein suurin uhka on tiedot, joita lähetämme Internetin kautta. Loppujen lopuksi, kun siirryt verkkoon käyttämään sovellusta tai vierailet verkkosivustolla, siirrät tietoja eri palvelimien ketjun läpi - kaikkia niitä ei ole suojattu ja varmennettu. Jätät jäljen minne tahansa, ja kaikki jakamasi tiedot ovat mahdollisesti paljastuneita.

Muista lopuksi, että suurin osa matkapuhelinten tietojen rikkomuksista ei johdu siirrosta. Se on, kun koko luuri luovutetaan rikolliselle.

Suojautuaksesi fyysisiltä varkauksilta, muista käyttää kaikkia sisäänrakennettuja turvatoimenpiteitä, mukaan lukien salasanat, salaus ja etäpyyhkäisyn ominaisuudet. Jos myyt laitettasi, palauta se tehdasasetuksiin tietojen poistamiseksi kokonaan.

Ja mitä teetkin laitteesi kanssa - lähetätkö sähköpostia, soitat tai selaat Internetiä - ole aina tietoinen avaamistasi langattomista yhteyksistä ja tiedoista, joita voisit lähettää.

Varkaus taivaalta: Voisiko matkapuhelimen tietojen varkaus vaikuttaa sinuun?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.