ExpressVPN-opas vahvempiin salasanoihin – osa 2 (salasanojen hallinta)

[ware_item id=33][/ware_item]

ExpressVPN-opas vahvempiin salasanoihin - osa 2 (salasanojen hallinta)


Tämä on osa 2 vahvemmasta salasanasarjastamme. Napsauta alla muita osia:

Osa 1 (kaksifaktorinen todennus)
Osa 3 (Ruokailuvälineet)

Vahvempien salasanojen oppaan osassa 1 selitimme kaksifaktorista todennusta ja miten se voi parantaa tiliesi turvallisuutta.

Kaikki palveluntarjoajat eivät kuitenkaan tarjoa kaksifaktorista todennusta, ja se vaatii silti, että muistat useita salasanoja. Diceware on hyödyllinen muistaa muutama pitkä salasana, mutta jos sinulla on paljon tilejä, voi olla vaikea muistaa kaikkia kirjautumistietojasi. Tässä on salasananhallinta hyödyllinen.

Salasananhallintaohjelma on ohjelma tai palvelu, joka luo ja tallentaa pitkät, satunnaiset ja yksilölliset salasanat. Sinun ei tarvitse muistaa mitään näistä salasanoista. Sen sijaan käytät yhtä pääsalasanaa todentaaksesi itsesi salasanahallintaan, joka sitten täyttää automaattisesti tilin kirjautumiskentät.

Miksi vahvat salasanat ovat tärkeitä

Yleensä salasanojen on oltava pitkiä ja satunnaisia, tai muuten ne voidaan helposti arvata. Mutta niiden on oltava myös ainutlaatuisia, tai muuten yksi vuotanut salasanatietokanta voi vaarantaa laajan määrän tilejäsi. (Jos haluat luoda todella turvallisen salasanan, harkitse ExpressVPN: n Random Password Generator -sovelluksen käyttöä.)

Monet ihmiset käyttävät "salaisia ​​järjestelmiä" yksilöivien salasanojen luomiseen nopeasti, ehkä yhdistämällä yleinen merkkijono käyttämäsi palvelun nimeen tai URL-osoitteeseen (kuten "g1 m2 a3 i4 l5" heidän Gmail-tililleen). Vaikka tämä voi auttaa automatisoitua tai raakaa voimankäyttöä vastaan, se ei lopeta kohdennettua hyökkäystä.

Jos käytät tätä menetelmää ja yksi tilisi on vaarantunut, hyökkääjän on erittäin helppoa selvittää järjestelmä ja soveltaa sitä kaikkiin muihin tilisi.

On myös helppo unohtaa, että salasanat ovat nähtävissä verkkosivustojen ylläpitäjille. Jos sinut huijataan hyökkääjän ylläpitämään palveluun, hän todennäköisesti pystyy selvittämään järjestelmän ja vaarantamaan koko digitaalisen elämäsi.

Salasananhallintaohjelma on helppo ratkaisu tähän ongelmaan, ja on usein huomattavasti parempi kuin muistaa laaja valikoima erillisiä salasanoja.

Katsotaanpa joitain suosittuja salasananhallintaohjelmia ja parhaita paikkoja niiden käyttämiseen.

LastPass: Selaimesi paras salasanojen hallinta

LastPass salaa laitteesi salasanat ja synkronoi ne pilveen, jolloin ne ovat helposti kaikkien laitteiden käytettävissä..

LastPass ei ole avoimen lähdekoodin versio, mutta sitä tarkistetaan säännöllisesti. Sarja pieniä tapahtumia on korostanut salasanojen tallentamiseen pilvessä liittyvää riskiä, ​​vaikka LastPass-ohjelmisto on toistaiseksi osoittanut olevansa kestävä iskujen varalta, ja järjestelmä on erittäin kätevä loppukäyttäjille.

Voit asentaa LastPassin selainlaajennuksena Chromelle, Firefoxille ja Operalle. LastPass-sovelluksia on saatavana myös kaikille tärkeille mobiili-käyttöjärjestelmille, mukaan lukien Windows Phone ja Firefox Mobile.

LastPassissa on myös työkalu, joka mahdollistaa pääsyn salasanoihin offline-tilassa. Työkalun, LastPass Portable, avulla voit ottaa koko selaimesi mukaasi USB-tikulle, mukaan lukien kaikki kirjanmerkit ja laajennukset, ja suojata niitä pääsalasanalla. Tämä on hienoa, jos sinun on käytettävä salasanoja tien päällä, mutta USB-tikun katoaminen saattaa vaarantaa kaikki salasanasi - jos pääsalasanasi voidaan helposti arvata.

Jos haluat kirjautua LastPass-palveluun, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja valitse pääsalasana. Jos unohdat tämän pääsalasanan, menetät kaikki muut salasanasi, joten ole varovainen!

Lataa valitsemasi selainlaajennus (löydät vaihtoehdot ja linkit täältä) ja kirjaudu sisään.

LastPass ilmestyy selaimesi tilariville. Napsauttamalla kuvaketta voit muuttaa asetuksia, hakea salasanoja tai luoda suojattuja salasanoja. On myös automaattisen täytön muoto, joka on erityisen kätevä.

LastPass on freemium-ohjelmisto, joten jos haluat käyttää sitä useissa laitteissa tai käyttää jaettuja kansioita, joudut tilaamaan LastPassin premium-suunnitelman, joka maksaa 24 USD vuodessa.

viimeisen passin kirjautuminenLastPass - hyvä valinta selaimellesi.

KeePassX: Paras salasanojen hallinta useimmille pöytätietokoneille

KeePassX on avoimen lähdekoodin salasanojen hallinta ja hän on Tails-kehittäjien luotettava työkalu. Tätä yksityisyyttä koskevaa, valmiista käyttöjärjestelmää käyttävät esimerkiksi Edward Snowden ja Laura Poitras. Jos käytät säännöllisesti häntä tai luotat vain itseesi, tämä on sinulle salasanan hallinta.

KeePassX aloitti KeePassin Linux-versiona, mutta on sittemmin kehittynyt ratkaisuksi myös Windows- ja Mac-käyttäjille. KeePass on edelleen lähellä ja on myös laajentunut alkuperäisiltä yhden alustan markkinoilta. Molemmat muunnelmat ovat suositeltavia. KeePass-julkaisuja on monia epävirallisia, mukaan lukien iOS- ja Android-sovellukset. Jokaisen epävirallisen julkaisun turvallisuuden arviointi on usein vaikeaa ja aikaa vievää, jopa kokeneille käyttäjille, joten suosittelemme pitämään kiinni auditoiduista ja hyvin testatuista ohjelmistoista.

Avoin lähdekoodi ei tarkoita, että ohjelmisto on täysin turvallinen, ja sekä KeePass- että KeePassX-sovelluksissa on ilmoitettu paljon pieniä haavoittuvuuksia. Molemmat työkalut ovat hienoja ohjelmistoja etenkin siksi, että ne toimivat ilman tilaajan tilaamista.

KeePassX tallentaa salasanasi tietokantaan, jonka se salaa salasanallasi. Tämä tietokanta on yksi tiedosto, jonka voit tallentaa USB-tikulle, varmuuskopioida pilveen tai lähettää luotetulle kollegalle.

KeePassX-salasanojen jakaminen valikoivasti (sen sijaan että jaat niitä kaikkia kerralla) on mahdollista käyttämällä erillisiä tietokantoja, mutta tämä ei ole sujuin prosessi. Kun olet päättänyt, mitkä salasanat haluat jakaa, sinun on kopioitava ne erilliseen KeePassX-tietokantaan ja jaettava sitten tämä tietokantatiedosto GitHubin, Dropboxin tai vastaavan palvelun kanssa. Vaikka joka kerta salasanatietokanta päivitetään KeePassX: ssä, joudut jakamaan tietokannan uudelleen. Valittujen salasanatiedostojen pitäminen synkronoituna ja ilman ristiriitoja voi olla vaikeaa, ja siitä tulee nopeasti epäkäytännöllinen useiden käyttäjien kanssa.

Jos jaat valitut salasanat useiden käyttäjien kanssa, kannattaa ehkä harkita helpompia vaihtoehtoja. Omien erillisten laitteidesi välillä on kuitenkin tarpeeksi yksinkertainen prosessi KeePassX: n kanssa.

keepass generaattoriKeePassX sisältää sisäänrakennetun vahvan salasanageneraattorin.

1Sanasi: Paras hallintajärjestelmä iOS-, OS X- ja Android-laitteille

Jos elät elämääsi pääasiassa matkapuhelimella, 1Password on todennäköisesti ensimmäinen valinta. Integrointi Androidin ja etenkin iOS: n (mukaan lukien Apple Watch) kanssa on huippuluokkaa, ja tunnet itsesi helposti kirjautuvan kaikkiin suosikkisovelluksiisi (niin kauan kuin ne tukevat 1Passwordia) tarvitsematta muistaa mitään.

Laajennukset ovat saatavana Chrome-, Firefox-, Opera- ja Safari-selaimille, joita voit käyttää eri alustoilla.

30 päivän ilmainen kokeiluversio on saatavilla, mutta joudut lopulta ostamaan vuositilauksen tai käyttöympäristöä koskevan lisenssin. Vuotuiset tilaukset, jotka sallivat pääsyn 1Passwordiin kaikilla tuetuilla laitteilla, alkavat 36 dollarilta yksilöltä tai 60 dollarilta enintään viiden käyttäjän "perheelle". Tiimi- ja yrityspaketteja on myös saatavana.

Valitettavasti 1Password ei enää tarjoa selkeitä ohjeita lisenssimaksuista verkkosivustollaan. Viimeisessä raportissa joko Windows- tai Mac-käyttöoikeuden hinta oli 50 USD, ja yhdistetyn lisenssin käytettäväksi molemmissa käyttöjärjestelmissä, hinta 70 USD..

Tämä tarkoitti, että jos koko perheesi käytti Applen tuotteita, voit kattaa ne kaikki 50 dollarilla. Mutta jos yhdellä perheenjäsenellä oli Windows-kone, tarvitset myös Windows-lisenssin, mikä tarkoittaa, että joudut luopumaan yhdistelmälisenssistä.

Lisenssit eivät koskaan vanhene, mutta ne ovat voimassa vain ohjelmiston nykyisessä versiossa. Vaikka 1Password on aiemmin antanut käyttäjilleen päivityksen ilmaiseksi, ei ole takeita siitä, että he jatkavat tämän mahdollistamista tulevaisuudessa.

Vaikka et pakota päivittämään, kun uusi versio ilmestyy, käyttöjärjestelmäsi uusi versio saattaa helposti tehdä 1Password-version käyttökelvottomaksi.

Vahva salasana tekee sinusta turvallisemman

Kokeile suosituimpia valintamme saadaksesi selville, mikä sopii sinulle parhaiten. Aloita sitten palveluiden siirtäminen mahdollisimman pian! Hyvä salasana voi auttaa sinua pitämään online-tietosi turvallisina.

Tämä saattaa olla loistava tilaisuus muuttaa myös kaikki nykyiset salasanasi!

Esitelty kuva: djvstock / Dollar Photo Club

ExpressVPN-opas vahvempiin salasanoihin - osa 2 (salasanojen hallinta)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.