Stöld från himlen: Kan stöld av mobiltelefondata påverka dig?

[ware_item id=33][/ware_item]

Stöld från himlen: Kan stöld av mobiltelefondata påverka dig?


Nu när smartphones finns överallt är det lätt att glömma hur anmärkningsvärda de egentligen är. När du tänker på allt som en smartphone kan göra - från att organisera din adressbok till att ta hand om din bank - är det nästan helt övertygande.

Men all funktionalitet som finns på våra små, fickstorlekar beror på data. Tyvärr är dessa trådlösa, ständigt anslutna enheter också där säkerheten för dina data är mest risk.

Fråga bara NSA.

Smutsboxar gör ett smutsigt jobb

Enligt The Wall Street Journal har NSA drivit ett hemligt projekt med justitieministeriet och använder Cessna-flygplan för att fånga upp data som överförts från mobiltelefoner och trådlösa enheter.

Flygplanen, kärleksfullt kallad ”smutsboxar”, är utrustade med enheter som är utformade för att imitera mobiltelefontorn. Dessa falska torn tar emot alla inkommande data inom ett visst intervall - och det är just därför de skapar en komplex sekretessproblem.

De flesta av oss är nöjda med tanken på att brottslingar och terrorister bör överge rätten till integritet. Att avlyssna deras samtal tillåter avgörande bevis att samlas in och analyseras, förebygga brott och stödja rättsliga förfaranden.

Men när en 'smutsbox' flyger genom himlen samlar den inte in riktade uppsättningar data - den tar så mycket som den kan. Enligt insiders kastas sedan den oönskade informationen.

Denna filtmetod för underrättelseinsamling är olaglig. Naturligtvis förnekar justitiedepartementet att det finns.

Samtidigt hävdar en anonym källa rapporterad av USA Today att programmet är tillräckligt stort för att täcka hela USA: s befolkning.

Avlyssning gjorde det enkelt

Det vore naturligt att anta att mobiltelefoner i sig är osäkra, eftersom data överförs öppet genom luften. Men medan mobiltelefoner överför data trådlöst, är det svårt att fånga upp den trådlösa signalen.

Genom design är Bluetooth en lätt upptäckbar radiosignal och relativt enkel att fånga upp. De flesta enheter begränsar dock den tillgängliga datatillgängligheten via Bluetooth-anslutningar, vilket gör det till en försumbar risk för de flesta av oss.

Omvänt är det mycket mer komplicerat att avlyssna en 4G-, 3G- eller GPRS-signal. Den mest effektiva tekniken är just den som påstås använts av underrättelsebyråer - låtsas vara ett mobiltelefontorn. I själva verket hjälper inte ens datakryptering när du imiterar ett mobiltelefontorn.

Detta kräver en investering av tid och pengar i forskning och utveckling. Det innebär att bygga en fysisk enhet som är tillräckligt smart för att lura mobiltelefoner att skapa öppna anslutningar.

Men när ett imitationstorn är igång är det enkelt att skaffa upp samtalsdata. Den skrämmande sanningen är att brottslingar har tillräckligt med att vinna på att fånga upp dina uppgifter att att utveckla ett falskt torn är värt investeringen.

Försvara dina mobildata

Även om det är en allvarlig risk för dina uppgifter att ansluta till ett falskt telefontorn, är det inte en risk att de flesta av oss kommer att möta dag till dag. Men det betyder inte att dina data lagras säkert på din enhet.

Det största hotet av alla är de data vi skickar via internet. När allt kommer omkring, när du går online för att använda ett program eller besöka en webbplats, skickar du information genom en kedja av olika servrar - inte alla är säkrade och verifierade. Du lämnar ett spår överallt där du går, och all information du delar är potentiellt exponerad.

Kom ihåg slutligen att den stora majoriteten av dataöverföringen av mobiltelefoner inte kommer från överföring alls. Det är när hela handenheten överlämnas till en brottsling.

För att skydda mot fysisk stöld, se till att dra nytta av alla säkerhetsåtgärder ombord inklusive lösenord, kryptering och fjärrstrykningsfunktioner. Om du säljer din enhet ska du återställa den till fabriksinställningen för att ta bort dina data helt.

Och vad du än gör med din enhet - oavsett om du skickar e-post, ringer eller surfar på webben - var alltid medveten om de trådlösa anslutningarna du öppnar och de data du kan skicka.

Stöld från himlen: Kan stöld av mobiltelefondata påverka dig?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.