Pirat i fickan: Stolen medias framtid?

[ware_item id=33][/ware_item]

Framtid för piratkopiering online: Meerkat och Periscope


Kabelkostnaderna ökar, och priset för en natt i filmerna - när du faktiskt har bensin, popcorn, drycker och biljetter - är ofta mer än en exklusiv middag ute. Det är inte konstigt att fler och fler amerikaner vänder sig till strömmande TV- och filmtjänster för att få vad de vill, när de vill. Och medan Motley Fool konstaterar att över-top-streaming-tjänsterna ökar, skyter medier piratkopiering också. Nu har det populära nätverket HBO satt sikten på vad vissa kallar "framtiden för online piratkopiering": Din smartphone.

Din eller deras?

Så här fungerar det. Live-streaming-appar som Meerket och Twitter-ägda Periscope låter användare spela in vad de vill med videokameran på sin smartphone eller surfplatta. Just nu är Periscope bara tillgängligt för iDevice-användare, medan Meerkat har gjort hoppet till Android. Alla som laddar ner en av dessa live-streaming-appar kan titta på vad andra användare sänder - det kan vara allt från en oändlig slinga av kattvideor till startfilmer eller första tv-program. Den stora skillnaden? Periscope håller liveströmmar i 24 timmar efter sändningen så att fler användare kan titta på.

Denna strömsparande har dock HBO alla vridna. Varför? Eftersom under avsnittet 12 April Game of Thrones, såg hundratals användare showen på Periscope - och hundratals strömmar sparades. Enligt Washington Post skickade HBO en serie meddelanden om borttagning till Periscope och krävde att de skulle ta bort det kränkande innehållet. Nätverket beskrev Periscoping som "massupphovsrättsintrång", även om antalet användare som tittar på live-strömmar inte kom nära de totala som begick den mer kända versionen av piratkopiering på nätet - nedladdning av hela program och filmer från torrentbaserade webbplatser. Så varför har dessa liveströmningstjänster traditionella medieleverantörer som är rädda?

Tidigare piratkopiering

Deras första rädsla fokuserar på innehåll. Enligt Digital Millennium Copyright Act är plattformar som Periscope och Meerkat inte ansvariga för något som publicerats eller strömmas av användare. De är dock tvungna att ta bort detta innehåll på begäran från rättighetsinnehavare. Men vad händer när du tar innehåll ur ekvationen, när strömmar sparas tillfälligt eller inte alls?

Detta leder till deras andra rädsla: tillgänglighet. Medan antalet användare som tittar på Periscope-kanalerna är en bråkdel av dem som laddar ner fulla filmfiler, kommer den "genomsnittliga" användaren inte att hitta sig på en torrent-webbplats och kommer gärna att betala för kabel om det betyder att de får titta på sina favoritprogram varje vecka . Smarttelefonen i fickan erbjuder emellertid ett alternativ: Kolla in någon live stream av en film du verkligen ville se eller ett avsnitt du har missat. Varför inte titta på en livestream under din pendling eller när du är på semester istället för att spela in showen för senare visning? Enkelt uttryckt är innehåll på begäran dåliga nyheter för traditionella leverantörer.

Knäcker ner

Så vad ska de göra åt det? HBO startade festen med sina meddelanden om borttagning, men det slutar inte där. När innehållet försvinner från webbplatser och appar hittar producenterna ett nytt mål: användare. Detta händer redan på platser som Australien, där Dallas Buyers Club (DBC), kämpade för och fick tillstånd att få IP-adress och personuppgifter om användare som var värd för sin film för nedladdning på torrentwebbplatser för att skicka ut varningsbrev.

Svaret? Du har några val. Det finns appar som Popcorn Time, en öppen källkod BitTorrent-klient som beskrivs som "Netflix of Pirating,". För många användare är emellertid deras syfte inte att piratkopiera, men ibland titta på liveströmmar som de tycker är intressanta - och om det råkar vara förstklassiga program eller nya filmer, så var det. Här får en fristående VPN-tjänst mer dragkraft; som medieproducenter nollar in på smartphones och surfplattor som piratkopiering framtiden, lönar det sig att se ut som en handlare snarare än att höja Jolly Roger.

Bild: Linnaea Mallette / Public Domain Pictures.net

Pirat i fickan: Stolen medias framtid?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.