Kriminellens kappa: Bitcoin nya roll i ransomware

[ware_item id=33][/ware_item]

Kriminellens kappa: Bitcoin nya roll i ransomware


Det finns en tradition inom polisverksamhet, populariserad av All The President's Men - att avslöja kriminell aktivitet, du följer pengarna. Det är ju pengar som motiverar den stora majoriteten av brott, särskilt när det gäller bedrägerier och ransomware online.

Så du spårar spåret kvar av pengarna och det leder dig direkt till brottsdörren.

Men det finns ett problem– och tyvärr är det ett problem med vår egen skapelse.

Det problemet är Bitcoin.

Hur den italienska offentliga sektorn betalade priset för Bitcoin

Tidigare i år riktades flera rådskontor över hela Italien av angripare som använde ransomware.

Ransomware är onlineekvivalenten för utpressning. När trojanen är installerad, ofta genom till synes oskyldiga e-postbilagor, är filer låsta bort bakom en stänkskärm eller genom kryptering.

Därifrån kräver angripare en lösning med löftet att, när detta har betalats, kommer filer att dekrypteras.

När kontor i den italienska offentliga sektorn inte kunde betala räkningar, behandla handlingar och utfärda certifikat stoppade allt. Deras operationer var beroende av deras uppgifter.

Det är då lite överraskande att tjänstemän rusade för att betala de begärda avgifterna. I detta fall motsvarade dessa avgifter 400 euro, med hotet om att avgiften fördubblats om den lämnas obetald.

Men angriparna begärde inte euro. De begärde inte dollar.

De begärde Bitcoin.

En valuta för brott

En decentraliserad valuta utan banker eller regeringar är engagerad, och Bitcoin är känt för sin privata natur. Fonder flyttas direkt från en Bitcoin plånbok till en annan, utan att behöva avslöja personuppgifter som namn eller kontaktadresser.

Genom design är det anmärkningsvärt säkert. Varje plånbok består av ett offentligt-privat par autentiseringsnycklar och för att betala behöver endast den offentliga nyckeln ges.

Men även om att integritet och säkerhet är en enorm fördel för de flesta av oss, är det också en fördel för brottslingar.

Tack vare Bitcoin kunde angriparna som riktade sig till den italienska offentliga sektorn få pengar med fullständig anonymitet. Inga pengar att följa. Inget sätt att hitta dem.

I själva verket var angriparna så säkra på att de erbjöd stöd till tjänstemän som inte visste hur de skulle använda Bitcoin. De gick utöver attacken för att erbjuda kommunikationslinjer - eftersom deras attackvektor och valutaval gav dem fullständig säkerhet.

Bitcoin: Det är inte dåligt!

Naturligtvis är Bitcoin inte bara bevarandet av brottslingar som letar efter ett ospårbart sätt att överföra pengar. Det verkar faktiskt återspegla pengarnas framtid för oss alla.

Bitcoin skapade ett prejudikat för decentraliserad valuta och även om mycket av Bitcoin: s tillväxt är resultatet av marknadspekulanter kan det inte förnekas att valutan har tagit på med legitima användare också. Lägre avgifter, fullständig kontroll och stark säkerhet - vad ska man inte gilla?

Idag växer flera alternativa valutor i popularitet, inklusive Litecoin, Peercoin och Namecoin. Till och med JPMorgan Chase har lämnat patent på sin egen digitala valutalösning.

Även om Bitcoin-bubblan spricker, är denna typ av peer-to-peer-pengaröverföring här för att stanna.

Ge och ta

Internet smekmånadstiden är över. Nyheten har slitit och idag är webben ett sätt att leva på.

Med det i åtanke, undrar många av oss hur vi kan leva ett digitalt liv - ett där alla våra data flyter fram och tillbaka över internet - utan att kompromissa med säkerhet och integritet. Faktum är att ExpressVPN till och med erbjuder Bitcoin som betalningsmetod nu.

Lösningar kommer och går. Säkerhet blir bättre, mer robust och lättare att använda.

Men risken är denna: när vi fortsätter att söka integritet kan vi överlämna den till de människor vi hellre skulle ha utsatt.

Kriminellens kappa: Bitcoin nya roll i ransomware
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.