Kaspersky ser möjlighet på Internet of Threats

[ware_item id=33][/ware_item]

kaspersky internet av saker internet av hot


Kaspersky Labs ordförande och VD Eugene Kaspersky var i Boston förra veckan för att fira sitt företags 10-årsjubileum i USA.

När han var där pratade han med The Boston Globe om hur han ser det fria landet som en enorm möjlighet för företaget han grundade med ex-fru Natalia Kasperskaya 1997.

Den tidigare kryptografistudenten ser affärsvärde i den snabba övergången till tingenes internet eftersom fler och fler enheter lägger till webbanslutning till deras funktionsuppsättningar.

Medan spridningen av TV-apparater i nätverk, kylskåp och smartphones erbjuder ny försäljning till tillverkare och utan tvekan intressanta nya funktioner för konsumenterna, öppnar de också en helt ny värld av potentiell cyberruinering och integritetsinvasion för alla som är olyckliga att fångas ut av en dåligt skyddad produkt.

Under intervjun med The Globe, ekade Kaspersky tankar som vi ofta ser uttryckta kring IT-säkerhetsgemenskapen - att det finns en växande medvetenhet om säkerhetsfrågor men individer, företag och länder är rädda och inte kan förstå hur de ska hantera sina problem.

De viktigaste problemen, sade han, var att länderna inte hade utvecklat effektiva strategier för att hantera de hot de mötte, och när intelligens fanns tillgängliga, var de motvilliga mot att dela det med sina grannar.

I affärsvärlden pekade Kaspersky på lagstiftning som en ytterligare potentiell snubblement. Även om det finns mycket goda skäl till att branscher som hälso- och sjukvård har en fast integritetslagstiftning på samma sätt, sade han, utgör det en utmaning när det gäller att uppdatera systemets säkerhet.

Den andra frågan i företagsvärlden, enligt Kaspersky, är avsaknaden av informationssäkerhetspersonal som anställs av de flesta företag.

En sådan observation är naturligtvis knappast nyheter. Branschen har lyftt fram behovet av mer expert säkerhetspersonal i flera år men att avhjälpa situationen kommer inte att vara lätt. Även de största företagen kämpar för att rekrytera, utbilda och behålla sökande av den nödvändiga standarden på grund av en global brist på tillgängliga talanger - en situation som verkar bli värre snarare än att förbättras varje år.

Så vad är svaret?

Med tanke på att det var omöjligt att stoppa cyberbrottslingar är Kasperskys ganska förenklade uppfattning, med tanke på rekryteringsutmaningarna, för företag att "göra hacket dyrare än möjlig skada".

För att uppnå detta sade han att säkerheten bör ökas för att göra attackerna svårare att utföra, mer tidskrävande och i slutändan dyrare för förövarna att köra.

Medan de största företagen kan locka till sig de bästa talangerna och medelstora företag troligen har möjlighet att behålla den ryska ekvationsgruppen som hittar skadlig skadefirma, är lösningen för mindre företag och individer svårare att upptäcka.

Dagarna med att säkert kunna anta att skadlig programvara, nätfiskeattacker och riktade attacker var något som bara de stora pojkarna var tvungna att oroa sig för länge.

Även de minsta företagen bryts mot och kostnaderna kan potentiellt vara katastrofala, i form av förlorade timmar, saneringskostnader, sanering och i vissa jurisdiktioner lagstiftande påföljder för dataförlust.

Kasperskys så kallade Internet of Threats kommer inte att förändra saker till det bättre. Tvärtom, att lägga till fler internet-anslutna enheter till arbetsplatsen kommer bara att öka de utmaningar och risker som man möter dagligen, särskilt i de organisationer som redan kämpar med sin policy för att ta med din egen enhet (BYOD) och de ytterligare frågor som orsakas av anställning av "skugga IT".

Hemanvändare klarar sig inte så mycket bättre - med tanke på hur vi redan har sett en kyld skräppost och all-se, all-hörande TV-apparater - hur lång tid tror du att det kommer att ta innan din fitness tracker dikterar dina försäkringskostnader och att glänsande ny klocka delar mindre med dig än med företaget som designade det?

Det finns verkligen möjligheter på Internet av hot, men frågan är ... vem verkligen kommer att gynnas?

Bild: viperagp / Dollar Photo Club

Kaspersky ser möjlighet på Internet of Threats
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.