Hej, Aussies! Dölj din IP för att hindra din Internetleverantör från att spionera på dig

[ware_item id=33][/ware_item]

Hej, Aussies! Dölj din IP för att hindra din Internetleverantör från att spionera på dig


Uppdaterad 9 oktober 2015

Det ögonblick du har varit dreading är här

lagar om datalagring träder i kraft den 13 oktober

Australiens obligatoriska datalagringssystem träder i kraft tisdagen den 13 oktober. Det är när telekom och internetleverantörer som Telstra, Optus och Vodafone kommer att starta förvara data om din Internet- och telefonanvändning i två år så att de kan ge myndigheter utan garanti tillgång till din information.

Den australiensiska regeringen har beviljat 131 miljoner dollar under de kommande tre åren för att hjälpa tjänsteleverantörer att genomföra systemet, även om det inte är klart hur dessa medel delas upp mellan tjänsteleverantörer..

För att lägga till kaoset kan kostnaderna för att genomföra datalagringsplanen minska ISP: erna. Och de 131 miljoner dollar som avsatts går förmodligen inte så långt för att finansiera efterlevnad i hela branschen.

Så vem kommer att ta upp extrakostnaderna för att genomföra datalagringsregimen? DU. Du kommer att betala mer i skatter och serviceavgifter för att hjälpa din regering spionera på dig. Det är # @% $ uppdaterat!

Regimen för datalagring är här, men tappar inte hoppet. Vi är här för att hjälpa till. Skydda din datasekretess med en VPN och denna kickassguide från Piratpartiet.

Skaffa ExpressVPN

Dölj din IP med ett VPN. Ta tillbaka din integritet NU.

Vi tror att alla har rätt till integritet online. Vi tror inte att din Internetleverantör ska spionera på, manipulera med eller ge bort information om vad du gör medan du är online.

Därför strider den obligatoriska metadatlagstiftningen mot allt vi tror på. Det berövar dig rätten att bestämma vilken information du inte har något emot att dela och vilken information du föredrar att hålla privat.

Men allt går inte förlorat.

Att använda en VPN gör det svårare för din Internetleverantör att samla in och / eller dela data om dig genom att dölja din IP-adress.

En VPN hindrar din Internetleverantör från att spåra, spionera på eller störa din Internetanvändning av: 

 1. krypterings din trafik, så att utomstående inte kan se vad som finns inuti;
 2. säkring din trafik, så att utomstående inte kan ändra din trafik och
 3. anonymisera din trafik, så att utomstående inte kan se vem du kommunicerar med.

vad som händer när du använder en vpn

Om du inte redan använder ett VPN bör det faktum att din internetleverantör hjälper din regering eller privata företag spionera på dig inspirera dig att börja använda en idag.

Skaffa ExpressVPN

Medan vi har fått er uppmärksamhet, varför inte underteckna denna framställning, Citizens, Not Suspects, och uppmanar den federala regeringen att släppa det obligatoriska systemet för lagring av metadata?

Alla hatar lagarna om datalagring

Vi vet att ni inte gillar lagarna om datalagring eftersom ni berättade för oss i juli.

reaktioner om lagar om lagring av metadata

Vi hör dig högt och tydligt, vänner. Och vi håller med dig. Vi tror att alla har rätt att gå online privat, säkert och med frihet.

Dina rättigheter som en Internetanvändare är hotad.

Ursprungligen publicerad 27 april 2015

Förra månadens obligatoriska lagstiftning om lagring av metadata är ett direkt hot mot australiernas integritetsrättigheter.

Lagstiftningen kräver att australiska internetleverantörer (ISP: er) och telekonton ska hålla information om din Internet- och telefonanvändning under två år, och ger myndigheter tillgång till alla dessa uppgifter utan garanti..

Men ... Är det inte bara metadata? Är inte metadata oskadlig?

Metadata är information om de interaktioner du har med andra människor och organisationer (dvs webbplatser) när du kommunicerar med dem med hjälp av teknik. Metadata är inte det faktiska innehållet i dina interaktioner, utan informationen handla om innehållet.

Dessa bitar av information låter oskadliga, men när du samlar in en hel del av dessa data över tid och korsrefererar den med varandra, kan det måla en skrämmande noggrann profil av dig.

Exempel på metadata

 1. Vem ringde du i telefonen, och när?
 2. Vem mailade du och när?
 3. Vilka webbplatser besökte du från vilken dator och när?
 4. Var och när använde du ditt kreditkort?

För mer information om metadata, kan du läsa vårt blogginlägg om varför du bör bry dig om metadata. 

De senaste händelserna i Australien har bara förstärkt vår åsikt att masssamling av metadata är en potentiellt farlig sak.

För medan du kommer på Twitter, läser dina favoritbloggar, strömmar fotbollsfinalerna eller chattar med din mormor i telefon, samlar din internetleverantör och telco in information som kan användas för att bygga en profil om dig, som sedan kan , potentiellt, användas mot dig.

Tredje parter kan också komma åt dina metadata.

Men det slutar inte där. Runt i världen ger många internetleverantörer och telekom dina metadata bort så att tredje part också kan spionera på dig.

I flera år har Verizon Wireless i USA förändrat människors internettrafik genom att injicera en Unique Identifier Header, eller UIDH, i alla HTTP (web) -förfrågningar. Denna UIDH tillåter annonsörer att binda surfvanor till unika kunder när de surfar utan krypterade webbplatser.

Annonsörer och andra stora företag är inte de enda som tar dina metadata. Statliga spionbyråer samlar in metadata som en del av massövervakningsprogram över hela världen och delar ofta med spionorgan i andra länder.

Den här obehindrade åtkomsten till dina metadata ger ISP: er, telekom, tredje parter och myndigheter som vi inte tror att de förtjänar.

För hur vet du att ett spionagentur kanske inte riktar dig baserat på en profil de har skapat om dig från metadata de har samlat från dig utan ditt samtycke?

Det gör du inte. Det här är mardrömmarna.

vem som helst kan använda dina metadata för att bygga en profil om dig

Mer läsning:

 • Varför vi alla borde vara uppmärksamma övervakning av metadata (ExpressVPN)
 • Integritetshandböcker för Internet (ExpressVPN)
 • Obligatorisk lagring av metadata blir lag när Koalition och Labour kombineras (Daniel Hurst, Väktaren)
 • Ett kyligt steg närmare den australiska hemliga polisen (Jonathan Holmes, Åldern)
 • Medborgare, inte misstänkta - framställning (GetUp!)

Utvalda bilder: (1) chungking / Dollar Photo Club, (2) Alliance / Dollar Photo Club

Hej, Aussies! Dölj din IP för att hindra din Internetleverantör från att spionera på dig
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.