Fyra sätt att bli smart om smartwatch-säkerhet

[ware_item id=33][/ware_item]

hur du säkra ditt smartwatch


Smartwatches är svällenheter för dig som vill kombinera bärbar chic med funktionalitet på nästa nivå. De spårar din hälsa, påminner dig om dina möten och - naturligtvis - berättar tiden. Men precis som alla elektroniska apparater i dag finns det säkerhetsproblem att vara medvetna om.

Tidigare i år upptäckte en professor vid Stevens Institute of Technology det var möjligt för hackare att stjäla ATM-PIN-koder från smartwatches. Allt de var tvungna att göra var att snifta datapaketen som utbyts mellan din smartwatch och din smartphone.

Med tanke på att en bra del av datasekretess är datasäkerhet, här är en snabb guide för att se till att ditt smartwatch inte gör dig sårbar för hackare.

1. Skydda din smartphone

Det är inte en skrivfel - smartwatch-säkerhet börjar på din smartphone. Som fallet med ATM-PIN visar är en av de stora sårbarhetspunkterna kommunikationslänken mellan din smartwatch och din smartphone. Scarier ännu, hackare behöver inte infiltrera båda för att snifta data - de behöver bara tillgång till en.

Det enklaste sättet för någon annan att komma in på din smartphone är genom falska appar. Detta är vanligast på telefoner som kör Android, men telefoner som körs iOS är inte helt immun. En bra tumregel är att hålla sig till appar som säljs i Google Play Store eller iOS App Store. Undersök trovärdigheten för appar innan du laddar ner. Och om du är en iOS-användare kan jailbreaking din telefon - medan befriande - öppna dig för vissa säkerhetshuvudvärk.

2. Uppdatera din smartwatch-programvara regelbundet

Utvecklare lägger ut uppdateringar av en anledning. De förbättrar inte bara prestandan för ett visst operativsystem eller en app, utan de fixar också farliga säkerhetsbrister.

Det kan vara irriterande att vänta 30 sekunder medan din smartwatch eller favoritapp startar om, men det kan rädda dig från att behöva spendera timmar på att handla med skrupelfria hackare.

3. Var försiktig med dina träningsdata

Som den här bloggen har skrivit tidigare, är inte hackare de enda som kan göra kaos med dina uppgifter - annonsörer och försäkringsbolag kan också. Företag köper ofta data om konsumenter för att informera om marknadsföring och prissättning.

Detta är särskilt oroande när det gäller hälso- och fitnessdata. Smartwatches kan ha mycket önskvärd information om dig. Till exempel, om ett försäkringsbolag ser att du har hjärtproblem, eller att du äter en hög mängd mättat fett, kan de försöka slå dig med oönskade premier, eller värre, vägrar att försäkra dig alls.

Innan du använder någon fitnessapp ska du kontrollera sekretessinställningarna. Välj vad som delas offentligt. Överväg också att använda ett alias som användarnamn så att din dagliga konsumtion av natrium inte kan knytas tillbaka till dig.

4. Aktivera inställningar som hindrar stöld

Utöver de digitala farorna du kanske stöter på, är en sak alltid att tänka på: Någon kan bara stjäla din smartwatch och få dina data på det sättet.

Smartwatch-tillverkare är medvetna om den möjligheten. Det är därför många har skapat säkerhetsinställningar avsedda att avskräcka stöld. Ta Apples aktiveringslås - det förhindrar att tjuvar skulle vara ihopkoppling av din Apple Watch med en icke godkänd enhet. Andra smartwatches har sitt eget tag på detta, så oavsett vad funktionens namn är, se till att den är aktiverad!

Några enkla steg för att hålla ditt smartwatch säkert

I slutet av dagen är det ganska enkelt att hålla ditt smartwatch säkert:

  1. Var smart om vilka appar du sätter på din smartphone
  2. Uppdatera dina appar
  3. Håll ett lås på dina träningsdata
  4. Aktivera inställningar för stöldavskräckning

Tänk på dessa tips och du kan vara säker på att ditt smartur är lika säkert som det är snyggt.

Är du en smart smartwatch-ägare med dina egna tankar om hur andra kan öka sitt säkerhetsspel? Några upprivande upplevelser där du glömde att skydda ditt smartur eller din smartphone? Dela dina åsikter i kommentarerna nedan!

Fyra sätt att bli smart om smartwatch-säkerhet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.