ExpressVPN-undersökningen avslöjar att amerikanerna bryr sig om integritet trots allt

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustration av en örn som täcker ögonen.


En representativ undersökning, på uppdrag av ExpressVPN och genomförd av Propeller Insights, gav många överraskande resultat samtidigt som vissa av branschens och allmänhetens misstankar bekräftades.

Över 1 000 individer som representerar ålder, kön och geografisk sammansättning av Förenta staterna frågades om deras erfarenheter och oro när det gäller sekretess och teknologi online.

VPN-användningen är hög

I undersökningen sa 29,3% av de tillfrågade att de hade använt ett virtuellt privat nätverk eller ett proxy-nätverk. Orsakerna till VPN-användning är många men faller in i tre huvudkategorier:

För att få åtkomst till innehåll

Bland dem som har använt ett VPN använder 26,7% det för att få åtkomst till deras företags- eller akademiska nätverk, 19,9% för att få tillgång till innehåll som annars inte finns i deras region, och 16,9% för att kringgå censur.

För att undvika övervakning

De mest populära orsakerna till att använda ett VPN är relaterade till övervakning, där 41,7% av de svarande syftar till att skydda mot webbplatser som ser deras IP, 26,4% för att förhindra att deras internetleverantör samlar in information och 16,6% för att skydda mot sin lokala IP-leverantör regering.

För att hålla dig säker online

Över 50% använder ett VPN för att skydda mot säkerhetshot, med risker förknippade med att använda offentlig Wi-Fi (50,8%) och hackare (51,1%) är lika goda skäl för människor att använda ett VPN.

Människor tror på sina mobila enheter

Folk litar generellt på sina mobiltelefoner. Endast 30,5% av Android-användare är "inte alls" eller "inte särskilt säkra på sina enheter. iOS presterar något bättre, med 27,4% av användarna uttrycker brist på förtroende.

Människor är mindre bekymrade över att sända sin plats än sina ord: Användare är mycket mer benägna att låta appar på sina telefoner eller surfplattor få åtkomst till sin plats (78,7%) än att använda mikrofonen (58,9%).

Användare av smarta enheter fruktar hacks

Enheter som, utöver sin kärnfunktion, nätverkade och utrustade med sensorer som kameror eller mikrofoner beskrivs generellt som ”smarta”.

Som en del av deras funktionalitet (antingen känd eller okänd för användaren) kommunicerar de ofta med tillverkaren och skickar data till fjärrservrar. Vissa kan också fjärrstyras av användaren - och eventuellt obehöriga tredje parter om de inte är korrekt anslutna.

Nästan en fjärdedel (24,8%) av undersökningens svarande äger inte några smarta enheter alls, medan nästan lika många (24,4%) alltid stänger av sina enheter mikrofoner om de inte använder dem. En femtedel (21,2%) säger dock att de alltid lämnar mikrofonen på.

Siffrorna är likadana för kameran. Med dessa siffror, tillsammans med antalet människor som antingen inte vet om deras enheter har en mikrofon eller som bara sällan stänger av den (29,6%), kan vi dra slutsatsen att ungefär hälften av befolkningen inte uppskattar integritet. Men 85% säger att de är extremt (24,7%), mycket (23,4%) eller något (28,0%) oroliga för smarta enheter som övervakar sina personliga vanor.

Men mycket fler är oroliga för att bli hackade. Endast 19,4% är inte oroliga för att en cyberattacker kan kapa och effektivt ta kontroll över smarta hemanordningar, där 50,5% är "extremt" eller "mycket bekymrade."

Google uppmanar att spionera rädsla

Amerikaner är inte lika oroliga för att deras regering spionerar på dem som ofta antas. Bland de svarande säger 15,9% att de är rädda för FBI-övervakningen, och endast 6,4% är rädda för att NSA spionerar på dem.

Folk är överlägset oroliga för informationsinsamling av Internetleverantörer (23,2%) och Facebook (20,5%). Googles spionage är mer oroande för människor (5,9%) än snooping av arbetsgivare (2,6%) eller familjemedlemmar (5,1%).

Facebook-gillar är det värt

Undersökningen visar att 46,7% av människor inte bryr sig om att Facebook gillar skulle kunna användas för att bestämma politisk orientering, något mindre än de 49,2% som inte oroar sig för att deras sexuella läggning är känd.

Regeringens ingripanden och politik

Nätneutralitet fortsätter att vara populärt (70% fler svarande stöder det snarare än inte), men 51,4% säger att de inte vet tillräckligt om det för att bilda en åsikt.

Enligt undersökningen anser 82,9% också att kongressen bör anta lagar för att kräva tekniska företag att få tillstånd innan de samlar in personuppgifter. Ännu mer anser 85,2% att det borde bli böter för företag som förlorar användarnas data, och 90,2% anser att det borde bli ytterligare böter om uppgifterna missbrukas. Av de svarande anser 47,4% att kongressen bör gå så långt som att bryta upp Facebook och Google.

Två tredjedelar av amerikanerna stöder lagar som kräver pornografiska plattformar för att verifiera att användare är över 18 innan de låter dem använda webbplatsen, som är fallet i Storbritannien. Innehållsblock har inte majoritetsstöd men är fortfarande populärt på 42,3%.

När man ser fram emot, när de frågade vilka demokratiska presidentkandidater 2020 som amerikanerna litar på för att skydda sina onlinedata, konstaterade integritetsförespråkare Bernie Sanders fick 26% av rösterna.

 • 26% sa Bernie Sanders
 • 24% sa Joe Biden
 • 13% sa Beto O’Rourke
 • 12% sa Elizabeth Warren
 • 10% sa Kamala Harris
 • 9% sa Cory Booker

 
När Bernie Sanders tillfrågas vilka demokratiska presidentkandidater som amerikanerna litar mest på för att bevara ett gratis och öppet internet, toppade dessutom undersökningen igen.

 • 29% sa Bernie Sanders
 • 20% sa Joe Biden
 • 13% sa Elizabeth Warren
 • 12% sade Beto O’Rourke
 • 12% sa Kamala Harris
 • 10% sa Cory Booker

Amerikanerna bryr sig om deras integritet

Till skillnad från vanliga antaganden vidtar amerikanerna verkliga och effektiva åtgärder för att motverka deras invasioner av privatlivet.

Människor är dock inte oroliga för regeringen utan ISP: er och sociala medieföretag. Det finns också överväldigande stöd för att begränsa teknikföretagens förmåga att samla in och använda personuppgifter, med vissa som går så långt de vill ha fler innehållsfilter och åldersbegränsningar.

Visa rådata här.

ExpressVPN-undersökningen avslöjar att amerikanerna bryr sig om integritet trots allt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.