De största hackarna som någonsin har hänt

[ware_item id=33][/ware_item]

De största hackarna som någonsin har hänt


Internet är en slagmark. Och alla kan se allt du gör hela tiden.

"Alla" är en stor demografisk. Du kan aldrig veta hur eller varför vissa människor kan bestämma sig för att göra något. Det finns de bland oss ​​som gör saker för gott, medan andra kommer att göra det bara för lulz. Vissa avskyvärda typer kan till och med göra något för det onda, eller helt enkelt för att se världen brinna.

Vad gör att en person eller grupp vill hacka till något? Hämnd? Personlig vinst? Politisk motivation? Vi har alla täckta. Här är fem av de största hacks genom tiderna, och en som inte har hänt än.

1 - Kevin Lee Poulsen tar över telefonlinjerna

Kevin begick inte de största hackarna, men han är verkligen en av de största hackarna. Tillbaka på dagen kallade Lee Poulsen sig Dark Dante, och han strävade efter att vara en "komplett" hacker. Så mycket att han till och med lärde sig själv att välja lås - en skicklighet som kan ha varit användbar efter att han arresterades och dömdes till fem års fängelse.

Dark Dante var en ökänd hackare, och FBI var på hans mål under en tid innan han äntligen greps. Så allvarligt hot var han, och så betydande färdigheter, att han är ökänd för att vara den första amerikanen som släpptes från fängelset med en domstol som förbjöd honom att använda datorer och Internet. Ett förbud som gick i tre år efter att hans dom hade gått ut.

Hans mest berömda hack började när KIIS-FM, en LA-baserad radiostation, beslutade att ge bort en Porsche 944 S2 till den 102: e anroparen av en telefonkonkurrens.

Vad är det bästa var att se till att du är den 102: e anroparen? Det är rätt! Ta över hela radiostationens telefonnätverk. Det är precis vad Kevin gjorde. Sedan körde han av skratt till solnedgången.

Inte riktigt. Kevin var en eftertraktad man, och FBI ville ha sin man, så FBI startade en manhunt. Så hög profil var Mr. Poulsen att han hamnade i TV-serien "Unsolvade mysterier".

Förutom, när de presenterade Kevins berättelse, kraschade mystiska showen med gratis telefonnummer (där folk skulle ringa för att ge information om de brott som presenterades). Vad är chansen för det??

Kevin lärde sig sin lektion och är nu redaktör på Wired. han uppfann också Securedrop - en plattform för säker kommunikation mellan journalister och deras källor.

2 - Albert Gonzalez stal alla kreditkort

Mellan 2005 och 2007 lyckades Albert Gonzalez skörda och sälja 170 miljoner kreditkortsnummer. Det är inte en skrivfel och för att sätta den i sammanhang - det är hälften av USA: s befolkning.

kreditkorts-hackOm du har svårt att föreställa dig 170 miljoner kreditkort, titta bara på den här killen. Föreställ dig det 169.999.999 fler gånger.

Vi varnade nyligen för farorna i en osäker Wi-Fi-installation och Gonzalezs bedrägeri är ett av orsakerna till.

Beväpnad med bara en bärbar dator skulle Gonzalez köra upp och ner i USA: s väg 1 och leta efter sårbarheter i offentliga trådlösa nätverk. När han hittade en så attackerade han.

Ett av hans mål, Heartland, rapporterade att det förlorade 12,6 miljoner dollar i en av Gonzalez attacker. Och det är bara ett av de många involverade företagen. Det är inte känt med säkerhet hur många företag Gonzalez träffade, eller hur mycket han stötte på dem, eftersom många vägrade att publicera några detaljer om det. Vi är inte förvånade. Det är ganska pinsamt att bli sting för något lika dumt som att inte ändra lösenordet på din Wi-Fi.

Lyckligtvis, i augusti 2009, åtalades Gonzalez i Newark, New Jersey. Och nu avtjänar han tjugo år i ett federalt fängelse.

Men det finns fler människor som Gonzalez där ute, människor som har önskan och färdigheten att hacka in ditt digitala liv.

Kom ihåg att skydda dig innan du börjar göra saker med konstiga och offentliga Wi-Fi-anslutningar.

3 - Anonym skapar projektkanologi för att attackera Scientologikyrkan

Vad händer när du korsar världens mest ökända hackningskollektiv med den konstigaste religionen på planeten?

Project Chanology händer.

Liksom många saker på Internet började det på 4Chan. För de som inte vet är 4Chan en okensurerad och anonym anslagstavla. Om du inte har varit där förut och vill kolla in det krävs försiktighet: Det är inte för svaghjärtade.

4Chan är födelsegrunden för en hel del Internetmeddelanden och initiativ, men 4Chan-styrelsens största resultat är skapandet av den ökända hackinggruppen Anonym. Anonyma är en ledarlös hacktivistgrupp och kanske det mest kända hackerkollektivet som någonsin har existerat.

4Chan startade Project Chanology när Scientologikyrkan försökte ta bort materialet från en intervju med Tom Cruise, en framstående medlem i kyrkan, från Internet.

Kyrkan har en lång historia av censur, ofta med aggressiva rättegångar, men den största proteströrelsen mot dem genomfördes av Anonym.

Anonym gillar inte censur, särskilt när det kommer från en kraftkälla. Och de har också varit kända för att få ner några mobbar. Scientologikyrkan markerar säkert dessa rutor.

Och så gick Anonym till jobbet. Hacket började med ett YouTube-meddelande till Scientology den 21 januari 2008. Anonym uttryckte sin missnöje med kyrkans handlingar och uttalade en avsikt att uttrycka det rätt.

Det som följde var en serie distribuerade attacker för denial of service (DDoS), prank samtal och svarta fax.

Hela omfattningen av skadorna på Scientologikyrkan är inte känd, eftersom de är ett lugnt gäng. Men med tanke på resurserna som Anonym kastade på dem, måste det ha varit allvarligt.

Inte allt som anonym gör är bra, de är ju bara vanliga människor. Men de har kraften att göra stora saker - om de är så benägna.

Internet spamEn härlig middag med sallad, tomat, spam, spam, spam och spaaaam.

4 - Spamhaus, den största DDoS Cyberattacken i historien

Spamhaus är en e-postfiltreringstjänst som människor använder för att avskräda skräppostmeddelanden.

Tjänsten är särskilt populär i Storbritannien, där den körs i bakgrunden av många system som avgör om de ska ta emot inkommande e-post eller inte.

Den 18 mars 2013 lade Spamhaus till Cyberbunker till sin lista över svartlistade webbplatser. Cyberbunker är en webbhotell och de togs helt av vakt från flytten från Spamhaus. Att ha befintliga eller nya kunder avstängda från din kommunikation är inte bra för affärer.

Trots kommunikationer vägrade Spamhaus att ta bort Cyberbunker från svartlistan. Så Cyberbunker svarade vänligt: ​​"Om du hindrar oss från att kommunicera med våra kunder kommer vi att hindra dig från att kommunicera med dina."

Och Cyberbunker slog Spamhaus med en DDoS-attack. DDoS attacker fungerar genom att stoppa en server med falska förfrågningar om data. Utrustningen blir snart ansträngd och, om attacken är tillräckligt stor, kan den hamna helt.

Och oh boy, Cyberbunkers attack var definitivt tillräckligt stor. Det är rättvist att säga att saker eskalerade snabbt.

Det som började när en mild DDoS ökade exponentiellt i storlek tills Spamhaus vid en tidpunkt drabbades av 300 GBPS (Gigabyte per sekund).

Denna hit är så massiv att den bromsade ner Internet i hela Europa.

Och sedan gick Sven Olaf Kamphuis, Cyberbunkers taleschef, på språng, eftersom han var en eftertraktad man av Internetpolitiken för DDoS-attackerna.

Kamphuis fångades så småningom och arresterades. Vi antar att han inte menade att ta saker helt så långt de gick. Men som vi har sagt tidigare, var försiktig med vad du gör på Internet. Det kan i slutändan komma tillbaka och bita dig.

jord-attackOm du bor på jorden, var uppmärksam. Nästa post handlar om dig.

5 - Hacking av Saudi Aramco påverkade hela planeten

Vi har alla hört talas om hackorna från Sony och USA. Men de registrerar sig inte ens i skala jämfört med attacken mot Saudi Aramco.

Saudi Aramco är det största företaget du aldrig har hört talas om. De är ett enormt oljeföretag från Saudiarabien, med större vinster än BNP i de flesta länder. De var också offer för det största företagets hack i historien.

Hacket började någon gång i mitten av 2012 när någon i Saudi Aramcos IT-team öppnade en dålig länk i ett e-postmeddelande. Det var allt det krävde för hackarna att komma in.

Själva attacken inträffade under den islamiska heliga månaden Ramadan, då många anställda i Saudiaramco var på semester. Den 15 augusti 2012 märkte vissa anställda att datorer agerade konstigt. Några skärmar började flimra och, mer oroande, filer började försvinna. Vissa datorer stänger till och med av sig utan förklaring.

Saudiska Aramco-IT-teamet insåg snart vad som hände och började uppriktigt ta bort alla datorer från Internet. Men det var för sent.

På bara några timmar förstördes ungefär 30 000 datorer kraftigt eller förstördes totalt.

Eftersom Saudi Aramco tillhandahåller tio procent av världens olja, kunde detta hack ha lett till en global katastrof. Om de förlorade förmågan att leverera på denna olja skulle effekterna verkligen kännas runt hela planeten.

Så Saudi Aramco gjorde det enda de kunde: De fick ut papperet och pennorna. Hela företaget gick tillbaka i tiden, till 80-talet. Rapporter gjordes på skrivmaskiner och kommunikationer skickade via fax.

Saudi Aramco Köp alla datorer i Sydostasien

Att använda arkaisk teknik var en kortvarig fix, men det kunde inte vara evigt. Saudi Aramco behövde ersätta all hårdvara. Och så gjorde de det. Allt på en gång.

Om du köpte någon hårdvara mellan september 2012 och januari 2013, var du tvungen att betala ett högre pris för det. Detta beror på att Saudi Aramco köpte allt, vilket sätter en enorm belastning på datorindustrin. Detta är inte en överdrift; det är faktiskt vad som hände.

Saudi Aramco flög representanter till datorfabriksgolv i Sydostasien och fick dem att köpa varje datorhårddisk som för närvarande finns på tillverkningslinjerna. Saudi Aramco var tvungen att betala en rejäl premie för att hoppa i kön, och de köpte över 50 000 enheter på en gång.

dator-lineDatorfabrikslinjen efter att Saudi Aramco lämnade.

En politisk grupp som heter "Cutting Sword of Justice" tog ansvar för attacken. Även om, från vad vi vet, ingen någonsin åtalades. De flesta detaljerna hölls hemliga - hela hackets omfattning filtreras bara igenom.

Det tog Saudi Aramco under fem månader att helt återhämta sig från hacket. Lyckligtvis kunde de fortsätta leverera olja trots att deras system var nere. Om de inte hade kunnat saker kunde det ha varit mycket värre.

Hackning är inte bara något som spelare och IT-killar måste oroa sig för. Det är ett allvarligt hot för alla. Även du.

6 - Apple tvingas hacka sig

I en bisarr twist har potentiellt det största hacket genom tiderna inte hänt ännu. Men en domstol kräver det.

En domare i Kalifornien beslutade nyligen att Apple skulle hacka sig själva.

Allt detta började med San Bernardino-inspelningarna i december förra året. FBI vill komma åt en av gärningsmannens krypterade iPhoner och har beordrat Apple att hacka den. Apple vill inte göra det, eftersom det potentiellt skulle kunna öppna en bakdörr för varje iPhone där ute. Över 700 miljoner iPhones har sålts, så det skulle vara ett hack med episka proportioner.

Hittills har detta inte hänt, och vi hoppas att Apple står emot beslutet. Det ger ett farligt prejudikat.

Vi är inte ensamma om att stödja Apples beslut heller. Vissa stora hittare har uttryckt stöd för Apple - inklusive storslagna rivaler, Google.

Vart går vi härifrån?

Många av dessa attacker begicks av skickliga hackare, några var bara DDoS-attacker. Men de föddes alla av olika motiv. Attacker kan ske när som helst, av någon anledning.

Oskyldiga människor sugs in i röran orsakat av ett fåtal, och dessa berättelser är ett bevis på att vem som helst kan bli ett offer.

Du kan begränsa risken för dig själv med lite sunt förnuft och lite av din säkerhet. Varför inte ta lite tid i dag för att kontrollera dina Wi-Fi-inställningar? Och hur länge är det sedan du ändrade lösenord? Om det har gått ett tag rekommenderar vi att du får en ny med ExpressVPN: s slumpmässiga lösenordgenerator.

Kanske är det dags att granska dina säkerhetsinställningar så att du inte kommer att starta i vår nästa blogg!

Bild: Krasimira Nevenova / Dollar Photo Club
Kreditkortkille: stockyimages / Dollar Photo Club
Spam, spam, spam: yasuhiro / Dollar Photo Club
Earth: robert / Dollar Photo Club
Tom fabrik: Komarov Andrey / Dollar Photo Club

De största hackarna som någonsin har hänt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.