Är ransomware den största motorvägarna i 2000-talet?

[ware_item id=33][/ware_item]

Är ransomware den största motorvägarna i 2000-talet?


Dagarna med en typ av Dick Turpin-karaktär som drar dig över vägen och kräver dina värdesaker i gengäld för att skona ditt liv är tack och lov länge borta men rån på motorvägen har aldrig riktigt försvunnit. Det har istället förvandlats till en annan typ av brott där pengar krävs med hot - ransomware.

Vad är ransomware?

Ransomware är ett internetrelaterat brott som till stor del har flög under radarn. Även om händelser i hög profil som Sony-hack har avslöjat hackerens förkärlek för att försöka utpressa pengar från sitt offer, och de senaste åren har ökat antalet människor och organisationer som kommer fram för att beklaga CryptoLocker, är det ett brott det är nästan lika gammalt som internet.

Den första kända instansen kom 1989 och var känd antingen PC Cyborg eller "AIDS" Trojan. Ungefär som nyare varianter, det krypterade filer på offrets hårddisk och säger att en mjukvarulicens hade gått ut. "PC Cyborg Corporation" erbjöd sedan en väg ut - att låsa upp filerna för bara $ 189.

På senare tid har CryptoLocker visat sig vara en bana för datoranvändare runt om i världen, och låser upp enheter med RSA-nyckelkryptografi tills en betalning på cirka $ 400 överlämnades i utbyte för deras upplåsning.

Andra nya former av ransomware inkluderar RIG exploit-paketet som först dök upp omkring april 2014. Genom att använda skadliga reklamtekniker - känd som malvertising - levererar satsen Cryptowall, en annan form av skadlig programvara som förlitar sig på kryptering med en 2048-bitars RSA-nyckel.

På liknande sätt framkom OphionLocker förra året och sprids på ungefär samma sätt som Cryptowall är. Med avancerad elliptisk kurvkryptografi kräver det betalning i Bitcoins och använder en Tor2web-URL för att ge offret instruktioner om hur man betalar på ett sätt som är oerhört svårt att spåra eller stänga ner.

Så hur skyddar du dina enheter, pengar och data från en sådan inipid angripare?

Frustrerande medel för skydd och begränsning är ganska enkla så det är helt förvånande att så många fortfarande blir offer för denna typ av utpressning.

För vissa människor kan tanken på att betala lösen lösas som en bra idé. Även om vi är säkra på att vissa människor faktiskt har fått tillbaka sina uppgifter genom att göra det, är rapporter om sådant online få och långt mellan. Att överlämna pengar till brottslingar kommer helt enkelt att uppmuntra dem att fortsätta, kan leda till att du blir riktad igen med andra typer av attacker och går till finans som vet vad.

Hur du skyddar dig från ransomware

Det är mycket bättre att se till att du inte blir ett offer i första hand och nedan är några tips om hur du gör just det:

  • En VPN kan skydda mot skadlig programvara.
  • Säkerhetsprogramvara är ryggraden i ett bra försvar - så länge användaren håller sitt program fullt uppdaterat med de senaste virusunderskrifter - men det erbjuder inte 100% skydd. Den tid det tar säkerhetsförsäljare att blockera nya hot förkortas någonsin, men det är ändå ett uppsamlingsspel.
  • Därför är det viktigt att du också håller din andra programvara fullständigt uppdaterad och uppdaterad och, mer avgörande, vikten av att göra regelbundna säkerhetskopior kan inte betonas tillräckligt. Behovet av att testa dessa säkerhetskopior kan inte heller säkerställa att de har fungerat.
  • För er som arbetar i en affärsmiljö är det också värt att påpeka värdet av att utbilda din personal så att de är medvetna om riskerna. En allmän säkerhetsmedvetenhet bör leda dem bort från de mer uppenbara riskfyllda aktiviteter som kan leda ransomware till ditt system.
  • På samma sätt kanske er med er som partner och barn som delar din maskin, eller har en egen, kanske vill förklara vissa säkerhetsgrunder för dem för att minska chansen att de klickar på eller öppnar något de senare kan ångra.
  • Slutligen, låt inte plattformen du befinner dig diktera din önskan att ta itu med risken för ransomware - Europol har tidigare varnat för att brottslingar inte bara riktar Windows-maskiner - de har också ett stort intresse för mobila enheter och Apple-datorer också.

Bild: Andrey Armyagov / Dollar Photo Club

Är ransomware den största motorvägarna i 2000-talet?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.