Android 5.0 Lollipops söta nya säkerhetsfunktioner

[ware_item id=33][/ware_item]

Android 5.0 Lollipops söta nya säkerhetsfunktioner


Googles Android Lollipop är den femte versionen av sitt operativsystem för surfplatta och smartphone och det kan mycket väl hitta sin väg till mycket fler enheter än någon av dess föregångare någonsin gjort. Med den nuvarande trenden i spredning av smarta enheter genom TV-apparater, klockor och till och med underhållningssystem i bilen som inte vill minska någon gång snart, är det bättre att vara säkert. Om du nyligen har uppgraderat till Lollipop 5.0 kanske du vill klicka här för några praktiska tips om hur du kör ExpressVPN smidigare.

Så vad är nytt och vad som är bra på klubban?

Ur en genomsnittlig användares perspektiv är den viktigaste nyheten som följer med frisläppandet av Android 5.0 det faktum att Adrian Ludwig, chef för Googles säkerhetsgrupp för Android-mobilprogramvara, anser att säkerheten på enheten bör vara närvarande men inte höras , berättade för reportrar nyligen att ”Jag tycker inte att det är realistiskt att den genomsnittliga personen ska bry sig om säkerhet.” (Vi tror att han har fel och att alla måste ha en viss säkerhetsmedvetenhet för att bättre skydda sig mot brott mot deras säkerhet och integritet).

Med Android som har cirka 80% av marknadsandelen på smarttelefonmarknaden tilltalar det inte bara det tekniskt kunniga segmentet och Google har, som en hyllning till Apple, gått på väg att slå på viktiga säkerhetsfunktioner som standard och därmed lämnat den genomsnittliga användaren att gå vidare med att använda sin enhet utan att oroa sig för om de är säkra eller inte.

Ludwig förklarade Googles inställning och sa: "När det gäller säkerhet utformar vi inte en enda enhet eller miljontals liknande enheter. Vi bygger en tjänst som hjälper användarna att vara säkra trots de många olika sätt som Android kan komma in.

När det gäller de hot som Android-användare står inför är det många, men det största kommer i form av stöld och förlust av enheter.

Enligt Consumer Reports hade över 3 miljoner amerikaner sina smarta telefoner stulna förra året, en ökning med nästan 100% jämfört med 2012. Det mobila säkerhetsföretaget Lookout målar en liknande bild och säger att tio procent av alla smartphones i USA har blivit stulna.

Med detta i åtanke har Google kommit med några olika sätt att skydda enheter och de data som finns lagrade i dem. Detta uppnås genom låsskärmen som endast kan förbikopplas via ansiktsigenkänning, PIN-nummer eller lösenord, såväl som enhetskryptering och möjligheten att fjärrtorka en förlorad eller stulen enhet.

Av mer intresse är alternativet Factory Reset Protection som är det officiella namnet på det vi känner som "kill-switch". När det är aktiverat med ägarens Google-lösenord kommer det att rensa all data från telefonen och lämna det helt inoperabelt.

Myndigheterna kommer sannolikt att välkomna dödsomkopplaren, särskilt med tanke på att Kaliforniens lag dikterar att den måste finnas på enheter som sålts från 1 juli 2015, men den är som standardkryptering (glöm inte PIN-koden för din enhet om brottsbekämpande frågar för det) har redan tagit kollektiva napp från säkerhetstjänsterna som vi alla känner, älskar och litar på att inte använda några verktyg till deras förfogande för att spionera på oss.

Andra nya säkerhetsfunktioner finns dock också och det mest intressanta är implementeringen av gästkonton. Speciellt användbart på enheter som används av mer än en person kan gästläge tillåta andra familjemedlemmar att njuta av att använda din enhet men utan den extra oro att senare upptäcka att dina inställningar har ändrats av misstag eller att en stor räkning har uppstått av en son eller dotter som fördes med inköp i appen i sitt favoritspel.

Android Smart Lock är också ett nytt nytt tillägg som integrerar Lollipop-enheter med Android Auto-inbäddade system och smartwatches. En användare kan ställa in sin enhet med Smart Lock så att den endast kan köras när den befinner sig inom Bluetooth-området för antingen Android Auto-systemet eller smartwatch. Detta låter som ett annat bra sätt att avskräcka tjuvar, men jag kan inte låta bli att undra om det kan leda till ett hopp i smartwatchstöld.

Företagare som letar efter ett säkrare sätt att hantera en Bring Your Own Device-policy (BYOD) har heller inte bortsett från Lollipop. Genom att använda containerisation kommer Android Work att presentera en sömlös upplevelse för användaren samtidigt som IT-personal kan tillämpa olika säkerhetspolicyer för arbete och personuppgifter och appar.

App-distribution gör det också möjligt för IT-administratörer att ange vilka Google Play-appar som är tillgängliga för installation genom användarens arbetsprofil och distribution kan enkelt kontrolleras genom att koppla appar till vissa individer eller grupper. Möjligheten att definiera policyer kommer att tillämpas både på appar och per användare.

Sammantaget verkar det tydligt att Google fortsätter att gå i rätt riktning med Android-säkerhet och beslutet att aktivera vissa funktioner som standard är rätt, med tanke på hur en mer säkerhetsmedveten konsumentbas förblir lite mer än ett ideal för nu.

Det faktum att den största risken som en Android-användare kan möta är att förlora sin enhet eller att den har stulit visar att människor utan tvekan förblir den svagaste länken i säkerhetskedjan och att tekniska kontroller till stor del är irrelevanta när fysiska risker förblir en nyckelfaktor.

Android 5.0 Lollipops söta nya säkerhetsfunktioner
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.