WikiLeaks skapar sökbart arkiv med hackade Sony-e-postmeddelanden och dokument

[ware_item id=33][/ware_item]

e-postinloggningsformulär


Tusentals dokument och e-postmeddelanden som knäppts under en attack mot Sony Pictures förra året har publicerats på WikiLeaks, enligt BBC.

Skatten med data - 30 287 dokument och 173,132 e-postmeddelanden - har gjorts tillgängliga online tidigare, men det sätt på vilket de laddades upp och presenterades gjorde att det var en mödosam uppgift att söka efter dem..

Nu har WikiLeaks emellertid presenterat all information, tillsammans med 2 200 e-postadresser från Sony Pictures, i ett "fullt sökbart" format via en "sökmotor i Google-stil".

Medan administratörerna bakom WikiLeaks inte har tagit sig tid att upptäcka något av stort intresse bland de massor av uppgifter som de har till förfogande,.

Den oberoende säkerhetsforskaren Graham Cluley har till exempel upptäckt att Sony Pictures och dess personal var ganska slapp när det gällde lösenordssäkerhet.

Även om vi är säkra på att ExpressVPN-kunderna slås till om sådana saker, har Sony-anställda visat en alarmerande åsidosättande av serversäkerhet genom att använda lösenord som den tidlösa klassikern av ... "lösenord", liksom andra gamla favoriter inklusive veckodagar och ställa in ett lösenord som var identiskt med användarnamnet.

I en ytterligare demonstration av Sony-inkompetens publicerade Cluley också ett dokument som han hittade på WikiLeaks som tydligt visar en stor lista med inloggningar och tillhörande lösenord.

Som ni kanske föreställer er Sony inte bäst nöjd med att deras privata data återigen har hittat sin väg till internet, särskilt i ett format som är så lätt att söka.

Företaget utfärdade ett uttalande som säger att det ”fördömer starkt” flytten från WikiLeaks och att informationen inte borde finnas i det offentliga området.

Julian Assange, grundaren och chefredaktören för WikiLeaks, håller inte med. Han talade från den ecuadorianska ambassaden i London, där han har höljts upp sedan 19 juni 2012, och sa att filerna ger en sällsynt inblick i det inre arbetet i det han beskrev som ett "stort, hemlighetsfullt multinationellt företag".

Assange fortsatte och sa att Sony-arkivet var ”nyvärt och i centrum för en geopolitisk konflikt”. Han hävdade att informationen hörde till allmänheten och att WikiLeaks skulle försöka se till att den stannade där.

När det gäller den geopolitiska konflikten som WikiLeaks hänvisar till, kan vi bara anta att det var en hänvisning till Nordkorea, det land som många antog i slutändan bakom attacken.

Om du inte kommer ihåg hackades Sony Pictures i november, strax före släppet av "The Interview", en komedi film om två reportrar rekryterade för att döda Nordkoreas ledare, Kim Jong-un.

Även om en koppling till nationen aldrig bevisats, och det fortfarande finns mycket debatt om vem som exakt var inblandad, vet vi att nordkoreanska tjänstemän kallade hacket en "rättvis gärning".

Vi vet också att en hackinggrupp med namnet Guardians of Peace påtog sig ansvaret för attacken och senare hotade 9.11-stilattacker mot alla biografer som vågade visa "The Interview", ett drag som fick Sony att avbryta filmens teaterrelease.

Efter att ha uttryckt sin oro över anställdas och bioskådarnas säkerhet ändrade företaget senare sitt åsikt efter offentligt tryck och filmen åtnjöt en begränsad utgåva innan den snabbt visades på iTunes, Blu-Ray och DVD.

Som svar på WikiLeaks publicering av ett sökbart arkiv sade Sony att det hade oro över företagets "säkerhet, säkerhet och integritet" och 6 000 plus anställda medan Chris Dodd, ordförande för MPAA, sa att den ideella medieorganisationen var inte utför en offentlig tjänst utan istället "ytterligare kränker integriteten för alla inblandade personer".

WikiLeaks skapar sökbart arkiv med hackade Sony-e-postmeddelanden och dokument
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.