Vår reaktion på Prism och NSA-spionering

[ware_item id=33][/ware_item]

Den senaste veckan har vi sett en massa mediatäckning relaterad till sekretess inom elektronisk kommunikation. Det började med rapporter att Verizon, en amerikansk telekomleverantör, förser National Security Agency (NSA) med löpande tillgång till alla telefonposter. Nästa dag fick vi veta om Prism, ett topphemligt övervakningssystem som används för att övervaka e-post, chattar, dokument och foton. Mer överraskande var den föreslagna medverkan från ledande teknikföretag som Google, Facebook, Skype och Apple.


Det känns som ett ögonblick "Jag sa dig" för hökarna i privatlivet, men vi tvivlar på att någon firar denna uppenbarelse. På ExpressVPN är vi oroliga över spionprogrammets långtgående karaktär och dess konsekvenser för samhället som helhet. Glöm "okonstitutionell" ... det är hela världen som håller på att ses, och förra gången vi kontrollerade USA: s konstitution gäller inte Kanada, Australien eller Storbritannien.

Ja, ExpressVPN är ett kraftfullt verktyg för att anonymisera din IP-adress och dölja dina onlineaktiviteter från din ISP. Men är det kraftfullt nog? En VPN-tjänst kan till exempel inte skydda sekretess för ditt e-postkonto om NSA har en bakdörr till all data på Gmail-servrar.

En klassificerad amerikansk regeringspresentation släppt av The Guardian skiljer mellan två typer av datainsamling. Den första typen är en serie av fyra olika program som involverar insamling från "fiberkablar och infrastruktur när data flyter förbi". Prism, den andra metoden som används, involverar data som samlas direkt från servrar från ledande teknikföretag. Medan en VPN kan vara ineffektiv i kampen mot Prism, kan den fungera som ett viktigt verktyg för att bekämpa den första typen av datainsamling. ExpressVPN använder kraftfull kryptering för att kryptera 100% av Internet-trafiken mellan din plats och våra VPN-servrar.

Medan ExpressVPN går långt mot att skydda våra användares integritet och anonymitet, är det bara en del av ekvationen. Händelserna förra veckan visar att det krävs mycket vakenhet. Använd sunt förnuft innan du skickar ett e-postmeddelande som kan vara skadligt om det upptäcks. Eller överväg att använda ett krypterat e-postprogram som bara kan läsas av en slutanvändare som har en privat nyckel. Och som världens medborgare, agera mot regeringsövergrepp! Electronic Frontier Foundation gör ett bra arbete på detta område.

Thomas Jefferson uttrycker det bäst: ”När folket fruktar regeringen finns det tyranni. När regeringen fruktar folket finns det frihet. ”

Vår reaktion på Prism och NSA-spionering
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.