VPN vs. ISP: Vem kan du lita på?

[ware_item id=33][/ware_item]

Varför du kan lita på ett VPN


Den genomsnittliga personen kan använda ett VPN av en mängd orsaker, från att kringgå censur till att dölja trafik från internetleverantörer. Särskilt det senare är för närvarande ett hett ämne, eftersom regeringar runt om i världen grottar ISP: s krav på att placera sin vinst över din integritet.

Din internetleverantör vet att dina uppgifter är värdefulla

En av de mest värdefulla tillgångarna som du har som internetanvändare är dina data. Varje webbplatsbesök, nedladdning av app, kartbegäran, nedladdning av torrent och köp online målar en bild av vem du är.

All denna information kan samlas in och användas för att fingeravtrycka dig - dina onlinedata kan indikera dina motivationer, beteenden, rörelser och till och med stämningar. Snackligt kan hela ditt digitala liv lagras, analyseras, säljas eller användas mot dig. Onlinedata är en bra informationskälla för marknadsföringsbyråer, säljare och till och med regeringar och kriminella organisationer.

Internetleverantörer utövar en enorm mängd makt över dig och dina data. Men är de tvungna att hålla det för sig själva? Svaret är i allmänhet nej.

Internetleverantörer lovar inte att sälja dina data

Under 2017 lanserade Electronic Frontier Foundation en Who Has Your Back-kampanj för att se hur företag svarade på förfrågningar om (eller hot mot) kundens personliga information.

I synnerhet de amerikanska internetleverantörerna på listan (AT&T, Comcast, T-Mobile och Verizon) gjorde det lättast. Ingen av de listade berättar för sina kunder om offentliga dataförfrågningar eller lovar att inte sälja ut sina användare.

Tyvärr gjorde Trump situationen i USA ännu värre när han nyligen skrev under på den prickade linjen för att tillåta internetleverantörer att sälja dina data.

Till skillnad från internetleverantörer är VPN: er i branschen att skydda dina data

Det är din VPN-leverantörs enda syfte att hålla all din data privat, och att kränka denna integritet skulle förstöra sitt rykte. Om en VPN blir stoppad av en begäran om information från myndigheterna och den har hållit loggar, är det spelet över för företaget och dess varumärke.

ISP: s enda syfte är dock att ansluta dig till webben. Så de får en begäran om information eller vill sälja den för vinst? Hej, de ger dig fortfarande internet, din integritet är inte deras problem.

Även om en ISP har andra dagordningar, är det i VPN-leverantörens bästa intresse att dölja din internettrafik från din ISP, regeringar eller andra människor eller organisationer.

En VPN-leverantör som värderar din integritet kommer att ha en robust och synlig sekretesspolicy och bör:

  • Har inga aktivitets- eller anslutningsloggar
  • Var belägen utanför 14 Eyes-gruppen av länder
  • Har stark kryptering för att skydda dina data
  • Erbjud utmärkt kundsupport

Varning: Var försiktig med gratis VPN: er

Var försiktig om du väljer en gratis VPN-leverantör (eller en som erbjuder ett livstidsabonnemang).

Hur många är i branschen för att ge dig något för ingenting? Inte många. Gratis VPN vill göra en vinst, och de måste göra det på något sätt. Är det via annonser? Eller är det något mer besvärligt, som att sälja dina uppgifter till högstbjudande?

För att undvika denna potentiella fälla letar du istället efter leverantörer som erbjuder en gratis provperiod eller en återbetalningsgaranti.

Du kan lita på en premium-VPN för att hålla dina data privata

När du har ett VPN kan du sparka tillbaka, koppla av och komma tillbaka till att njuta av internet på ett säkert sätt.

Netflix och kyla eller titta på katter - oavsett vad internet drar dig mot idag, är en VPN på din sida och håller dina data säkra.

VPN vs. ISP: Vem kan du lita på?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.