Vikten av att ta bort metadata

[ware_item id=33][/ware_item]

Vikten av att ta bort metadata


Gör dig redo för en dataöverbelastning: Metadata är de data som beskriver alla andra data i en fil. Fortfarande med oss? Bra, för det finns mer!

Metadata är mycket användbara eftersom det minskar mängden information som krävs för att bearbeta en fil och kan göra särskilt stora filer enklare att hantera.

De två huvudtyperna av metadata

Strukturella metadata:

Strukturella metadata är information som rör hur data lagras.

Ofta kan strukturella metadata observeras och beräknas bara från att titta på filen. Låt oss föreställa oss den fil vi ser på som en bok: strukturella metadata skulle innehålla om omslaget är hårt eller mjukt, bokens form och dess vikt och dimensioner.

De strukturella metadata för en telefonsamtal skulle inkludera konversationens längd och tid.

När det gäller en digital bild skulle metadata innehålla storlek och filtyp.

Beskrivande metadata:

Beskrivande metadata är ytterligare information som hjälper människor och datorer att lära sig innehållet i böcker och filer.

En boks beskrivande metadata kommer att innehålla titel, författare, utskriftsdata, utgåva och eventuellt till och med en kort sammanfattning på baksidan. ISBN-numret är också en del av dessa beskrivande metadata.

En telefonsamtal skulle också ha en hel del beskrivande metadata kopplade till den, till exempel vem som ringde, vem samtalet skulle och varifrån samtalet gjordes.

För en bild kan de beskrivande metadata vara extremt stora. Det kan innehålla tillverkaren av kameran, vilken redigeringsprogramvara som används, objektivets bländartid, exponeringstid, orientering, färgutrymme, ljusstyrka, kamerans ägare och till och med GPS-platsen för bilden.

John McAfee arresterades efter att metadata avslöjade sin "Safe Spot"

Metadata kan ofta avslöja mer om en fil än faktisk data. John McAfee är känd för antivirusföretaget uppkallad efter honom och för att vara den nuvarande presidentkandidaten för Libertarian Party - men han var fortfarande tvungen att bevittna de brutala effekterna av att ignorera dina Metadata på det hårda sättet ...

Tillbaka 2012 bodde McAfee i Belize när hans granne hittades död av ett vapensår i huvudet. Av någon anledning var McAfee rädd att han kan bli misstänkt i utredningen. Kanske högt på badsalter och djupt paranoida, valde McAfee att fly den vänliga utredningen från polisen och gömma sig i djungeln istället.

McAfee höll dock kontakten med några journalister från Wired och Vice, dock. Vice chefredaktör, Rocco Castoro och Wired fotograf, Robert King följde McAfee i några dagar och publicerade onlineuppdateringar som den här:

Bilderna, tagna med en iPhone 4S, spelade in trioens rörelse genom Belize-djungeln. Deras nuvarande plats var kopplad till varje bild och vad de inte insåg var att dessa data inte bara försvann efter att bilden laddats upp. Medan det var osynligt för det mänskliga ögat, förblev det fortfarande en del av metadata för bildfilerna.

Eftersom metadata innehöll GPS-koordinaterna för varje bild som togs, leddes myndigheterna direkt till McAfee.

Vem som helst kan se metadata associerade med McAfees bilder genom att öppna bildfilerna med Julien Voisins Metadata Anonymisation Toolkit:

mcafee's metadataFöra in

Genom att ange koordinaterna från bilden i Google Maps kan vi se att trioen var på en lyxig resort som heter Mar Marine Yacht Club i Guatemala, inte långt från Belize-gränsen.

Vissa tjänster tar automatiskt bort metadata från dina filer när du laddar upp dem, men det är svårt att förutsäga vilka tjänster som gör det och vilka metadata de kommer att ta bort.

Programvara som tar bort metadata från dina filer

Beroende på din plattform finns det flera verktyg som låter dig inspektera och ta bort metadata från dina filer.

Mac OS X: ImageOptim

Windows: Microsoft Office Document Inspector

Linux: Metadata Anonymisation Toolkit

Att ta bort metadata skyddar din anonymitet online

Vi rekommenderar att du kontrollerar varje bild innan du laddar upp den, särskilt i situationer där du vill dölja din identitet. Bättre att inte lita på programvara för att göra detta automatiskt!

Bild: Melpomene / Dollar Photo Club

Vikten av att ta bort metadata
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.