Varför behöver jag ett VPN?

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustration av ett stort grönt frågetecken. Inuti frågetecknet finns det en ström av bokstäver och siffror för att symbolisera koden (som de gjorde i Matrix).


En VPN är en smart bit mjukvara som maskerar IP-adressen till alla enheter du installerar den på.

I enkla termer: När du använder ett VPN ser det ut som om du ansluter till internet från någon annanstans.

Det spelar ingen roll om det är iPhone eller Android, Mac eller PC: Du kan använda en VPN på vad som helst som ansluter till internet, antingen genom att installera programvara på enheten eller använda en VPN-router. Det är så enkelt.

För en mer teknisk förklaring av vad som händer har ExpressVPN en fantastisk och omfattande guide här.

Men den här bloggen handlar om att stänga nördsjargonen och fokusera på vad en VPN faktiskt gör för dig. Saker som detta:

1. Få saker billigare med ett VPN

En VPN låter dig shoppa runt för att få det bästa erbjudandet. Istället för att vara begränsad till din lokala marknad får du tillgång till den globala marknaden.

Visste du att samma produkt eller tjänst kan kosta två helt olika priser på två olika platser?

Till exempel kan en flygning kosta $ 400 i Amerika, men endast $ 100 i Tyskland. Det är vettigt att köpa det från Tyskland då, eller hur? Med ett VPN kan du! Bom.

2. Få tillgång till mer onlineinnehåll

Har du någonsin sett de meddelanden på YouTube som säger "Uppladdaren har inte gjort detta innehåll tillgängligt i ditt land"? Om du använder ett VPN behöver du inte se detta längre. Du kommer att kunna visa YouTube från vilket land du vill med bara några musklick.

Det är dock inte begränsat till YouTube. Alla leverantörer av onlinemedier tillhandahåller sitt innehåll på olika platser. Det som finns på en plats kommer inte alltid att finnas där på en annan. När du använder ett VPN får du mer innehåll!

Internet kan också komma med regeringsbegränsningar, såsom möjligheten att få tillgång till vuxenunderhållning eller spelwebbplatser, sociala medier och till och med internationella nyhetskällor. Men om du ansluter till ett VPN kan du bestämma vad du vill titta på.

3. Titta på alla sporter överallt

Sport är lysande, men som TV: s visar programföretag dem med ett öga på den lokala marknaden. Men i denna värld av kortvarig levande kanske vi befinner oss på platser som inte visar de spel vi vill se.

Vill du titta på Manchester United i Bangkok? Inga problem. Letar du efter Super Bowl någon annanstans än USA? Lätt. Det finns ingen sport du inte kan titta på med ett VPN.

4. Bättre spel när du ansluter till ett VPN

Dessa dagar är spelare alla, och vi kan alla spela vem som helst, när som helst - det är ganska jävligt fantastiskt. Så länge vi har en tillräckligt robust internetanslutning, det är. Och däri ligger problemet.

Internetleverantörer kan strypa anslutningar om bandbreddanvändning anses vara för hög, vilket lämnar ett otäckt fördröjning eller en prickig anslutning.

Men vi är mänskliga och magnifika. Och vi skapade VPN-programvara som erbjuder snabb, oavbruten spel. Var som helst.

5. Håll din anslutning privat

Det här är en stor. En osäker anslutning innebär att någon kan läsa allt du säger och titta på allt du gör.

Många sökmotorer skördar dina data och loggar all din online-aktivitet. Denna insamlade information används sedan för att rikta in annonser på dig, eller ännu värre, såldes till högstbjudande.

En pålitlig VPN kommer att säkra och kryptera ditt internet och låsa det från nyfikna och ondska ögon.

Behöver jag ett VPN hemma? Ja!

Webbplatser spårar din plats från din IP-adress, så om du ändrar din IP-adress kan du manipulera systemet och tycks vara på platser du inte är. Men det är inte bara en fördel hemma: Ett VPN kan vara särskilt användbart när du reser.

Kort sagt, en VPN gör internet bättre.

En VPN låter alla uppleva hela internet. Och medan vissa människor verkar vilja ha fler väggar, är ExpressVPN i branschen att få ner dem.

Varför behöver jag ett VPN?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.