Upprörd över Facebook? Du bör vara mer orolig för din internetleverantör

[ware_item id=33][/ware_item]

FB ISP-integritet


Visst, Facebooks datapolicy är dålig, men de blekar i jämförelse med din Internetleverantör (internetleverantör). Med kongressen som nyligen antog lagstiftning som gör det möjligt för telekomföretag som Comcast och Verizon att tjäna pengar på användardata som liknar hur sociala mediesidor fungerar, kan din internetleverantör veta mycket mer om dig än någon webbplats.

Och även om du kan välja att inte använda Facebook, är det en annan sak att välja att inte använda en internetleverantör. Detta gäller särskilt på landsbygden, där studier visar att endast 13% av de amerikanska konsumenterna har tillgång till mer än en teletjänst. Brist på val innebär att du inte bara tvingas använda en specifik internetleverantör, utan att du också måste acceptera alla datainvasiva termer kopplade till den.

Så hur mycket användardata har din internetleverantör? Här är en titt på vad din internetleverantör vet om dig och varför du borde bry dig.

Vad din internetleverantör vet om dig

Internetleverantörer är kända för att hålla detaljerade loggar över sina användare. Sidor som besöktes, tidsbruk på en webbplats och till och med specifika e-postmeddelanden är alla lätt att se (och spela in) av din internetleverantör. Och om du använder ett okrypterat nätverk (dvs ett som använder HTTP istället för HTTPS) kan din Internetleverantör logga in specifika användarnamn, lösenord och mer. Det är också värt att nämna att inkognitoläge inte gör något för att dölja dina data från din telekomleverantör, eftersom det bara döljer informationen i den specifika webbläsaren du använder och inte själva nätverket.

Fysiska platser som du har besökt, appar du har använt och filerna du har laddat ner loggas också vanligtvis av din internetleverantör.

Låter dåligt? Det blir värre. Fysiska platser som du har besökt, appar du har använt och filerna du har laddat ner loggas också vanligtvis av din internetleverantör. Kombinera detta med upphävande av nätneutralitet och borttagande av specifika sekretessregler, och du hamnar med telekomleverantörer som inte bara invasivt registrerar och samlar in dina data, utan också går ut ur deras sätt att bryta dem, gräva igenom dem och så småningom sälja det för vinst.

ISP: er använder FB-skandalen till sin fördel

Det faktum att många internetleverantörer har börjat hoppa på I-hate-Facebook-bandvagnen medan de använder exakt samma invasiva datavanor har inte gått obemärkt. Och även om det kan vara lätt att gå med dem i deras förakt för Zuckerberg, praktiserar de inte det de predikar. Det är faktiskt tvärtom, eftersom de flesta telekomleverantörer aktivt har kämpat för färre sekretessbestämmelser. För bevis, leta inte längre än hur AT&Jag har drivit FCC för uppdaterade integritetsräkningar - som de personligen hoppas skriva om.

Dessa telekomföretag, som har lobbyverkat kongressen för mer frihet i flera år, skulle kunna försöka använda den senaste sekretessfiascoen till sin fördel genom att positionera sig som en förespråkare för mer reglering för specifika webbplatser och tjänster (men inte för telekombranschen själv).

Med FCC rullar systematiskt tillbaka nyreglerade integritetsprotokoll, Comcast, AT&T och andra internetleverantörer har ännu mer makt att samla in, övervaka och tjäna på din integritet medan webbplatser som Facebook och Google tar skylden.

Upprörd över Facebook? Du bör vara mer orolig för din internetleverantör
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.