UK Investigatory Powers Bill: 3 konsekvenser för din integritet

[ware_item id=33][/ware_item]

Billen om utredningsmakter, brittiska parlamentet november 2016.


Den 16 november godkände House of Lords den slutliga versionen av Bill Investigatory Powers Bill. Smeknamnet "Snooper's Charter,”Propositionen kommer att utvidga övervakningsförmågan hos brottsbekämpande myndigheter och staten till nivåer som aldrig har sett i en västlig demokrati.

Billen om utredningsmakter: en sammanfattning

House of Lords och House of Commons granskade gemensamt lagförslaget om utredningsbefogenheter och gav det en allvarlig ansträngning. I själva verket kräver räkningen internetleverantörer och telefonföretag behålla register över sina kunders surfdata i upp till ett år. Dessutom kommer dessa poster att vara tillgängliga för dussintals offentliga myndigheter vid utfärdandet av en teckningsoption.

Vilka är konsekvenserna av en så kontroversiell lagförslag? ExpressVPN tittar på de tre största implikationerna av Bill of Investigatory Powers Bill för enskilda netizens (dvs du).

1. Fler myndigheter med din information = mindre integritet

Avdelningen för transport, avdelningen för hälsa, HMRC, NHS, Food Standards Agency och Gambling Commission. Vad har denna mångfaldiga grupp myndigheter gemensamt? Svar: De (och många andra) kommer snart att kunna få tillgång till all information som finns lagrad på dina elektriska enheter, efter utfärdandet av en garanti.

För närvarande har parlamentsledamöter och deras valmöjligheter rätt till integritet enligt Wilson doktrinen. Men enligt den nya lagförslaget kommer samtal mellan parlamentsledamöter och deras valmöjligheter sannolikt inte längre att vara hemliga.

Underrättelsegrupper kan inte lyssna på dessa samtal utan godkännande från premiärministern och en högre domare, men utredningsbefogenhetsförslaget kommer att äventyra konfidentialiteten i din information - oavsett om du ursprungligen valde att dela den med regeringen eller inte.

2. Framtida mobila enheter kommer att vara mindre säkra

Tidigare kunde konsumenterna lita på enhetstillverkare för att skydda sina digitala rättigheter. Apple är till exempel välkänt för sin användning av full-disk kryptering och vägran att bygga övervakningsdörrar till produkter.

Det finns för närvarande inga detaljer om hur den brittiska regeringen kommer att tvinga utländska företag som Apple att samarbeta med Bill Investigatory Powers Bill. En teoretisk möjlighet är dock att företag som inte producerar kompatibla mönster kommer att få sina produkter förklarade olagliga.

Med andra ord kommer framtida mobila enheter troligen med en bakdörr som underlättar hackning av säkerhetsorgan. Och om regeringen kan komma åt din enhet via den bakdörren, kan alla tekniska kunniga tredje parter också.

3. Integriteten är upp till användaren mer än någonsin

Den största implikationen av Bill Investigatory Powers Bill är detta mer än någonsin är din integritet i dina händer.

Enligt lagförslaget undantas parlamentsledamöter, läkare och advokater men det är oklart hur deras internettrafik kommer att särskiljas. Det bästa försvaret är därför att vara medveten om vad du delar på alla dina enheter. Med andra ord: Om du inte delar det kan ingen få tag på det.

I överensstämmelse med den här idén, se till att dela din plats online, gå inte till dina personliga konton från offentliga maskiner / Wi-Fi-anslutningar och kom ihåg att använda en VPN för att säkra och anonymisera din internetanslutning.

Försvara din integritet online från Snooper's Charter

Billen om utredningsbefogenheter är en påminnelse om att vi alla behöver intensifiera vår integritet online. Istället för att låta myndigheter och enhetstillverkare få tillgång till våra uppgifter och hoppas på det bästa, måste vi vara informerade medborgare och sångare för digital frihet.

Här är några saker du kan göra idag:

  • Inkorporera dessa bästa integritetstips i ditt onlineliv
  • Använd anonyma surfverktyg som Tor-webbläsaren
  • Stödja digitala rättighetsgrupper som Electronic Frontier Foundation och Fight for the Future
  • Börja diskussioner för att öka medvetenheten om ökad regeringsövervakning

Hur tycker du om att House of Lords godkänner lagen om utredningsbefogenheter? Vilka åtgärder tar du för att kämpa för integritet online? Dela dina tankar nedan!

Brittiska parlamentet: Jean Beaufort / Public Domain Pictures

UK Investigatory Powers Bill: 3 konsekvenser för din integritet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.