Trump undertecknar ny amerikansk lagstiftning om integritet på internet: Comcast reagerar, men kan du lita på dem?

[ware_item id=33][/ware_item]

Trump undertecknar ny sekretesslagstiftning.


Förra veckan skrev ExpressVPN om kontroversiella amerikanska kongresser som planerar att låta ISP: er sälja dina privata uppgifter för vinst.

Till olycka med integritetsförespråkare runt om i världen undertecknade Donald Trump åtgärden till lag.

Den nya policyn är endast populär bland nätverksleverantörers företagslobbyister - det verkar absolut ingen annan ville att det skulle hända. Och ändå gjorde den nya amerikanska administrationen den till en prioritet och ångrar betydande framsteg på nätet integritet under de senaste åren.

Hur påverkar nya amerikanska privatlivsregler för dig?

Online-jättar som Verizon och Comcast kan nu övervaka kundbeteende online och utan tillstånd använda privat personlig och finansiell information (som din surfhistorik, bankerna du använder och de butiker du ofta) för att sälja mycket riktade annonser.

Online marknadsföring tjänar stora pengar. För närvarande är Google och Facebook kungar av industrin på 83 miljarder dollar. Det är inte konstigt att telekomjättarna ville ha en bit av pajen.

Internetanvändare har nu ingen kontroll över vad som händer med deras data, som ISP: er skulle kunna sälja direkt till marknadsföringsföretag, finansföretag eller någon som bryter personuppgifter.

Återigen inkluderar detta data som du inte har gett frivilligt. Telekom kan nu spionera på din onlineaktivitet och sälj resultaten för deras vinst.

Comcast lovar att skydda dina data för nu

I ett snabbt släppt uttalande på deras hemsida var Comcast angelägen om att betona sina avsikter med den nyligen erhållna makten.

"Comcast har åtagit sig sekretessprinciper som överensstämmer med FTC: s sekretessregime som har tillämpats på alla enheter i Internet-ekosystemet i över 20 år ..."

Som ExpressVPN tidigare påpekade är dock ett åtagande inte en lag. Det kan lätt brytas. Vad händer om Comcast plötsligt möter ekonomiska svårigheter? Skulle det fortfarande vägra att sälja sina skattkällor med mänsklig information?

Det är trevligt för Comcast att låta så engagerat nu, men företagsvärden förändras. Och ja, advokaterna kan ålägga straff i efterhand, men det är för sent. Dina uppgifter har redan sålts.

Kort sagt, kan du lita på att en telekomgigant ansvarar för din personliga information?

Varför du kan lita på ett VPN med dina data

ExpressVPN handlar om att hålla dina data privata. Det är anledningen till vår existens; det är det enda vi gör.

Ett VPN-företag har allt att förlora genom att dela kundinformation (om de ens har någon). En ISP har potentiellt miljarder dollar att vinna.

Det finns verkligen ingen jämförelse.

Telecom jättar bör inte ha så mycket makt över din privata information. En VPN kan dock fortfarande skydda dig och din familj.

Trump undertecknar ny amerikansk lagstiftning om integritet på internet: Comcast reagerar, men kan du lita på dem?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.