Sjukhacker hackar mänskligt hjärta – #WTF onsdag

[ware_item id=33][/ware_item]

Sjukhacker hackar mänskligt hjärta - #WTF onsdag


Kommer du ihåg den scenen i Terminator 2 där Arnold slår upp sitt kött och avslöjar sin snygga cybernetiska hand? Efter den första framgångsrika robotarmstransplantationen förra månaden är vi ett steg närmare att göra bioniska kroppsdelar som en verklighet.

Men vad händer när vi börjar ersätta våra gamla, förfallna organ med cybernetiska analoger? Visst kommer du att kunna springa snabbare, hoppa högre och leva längre, men vad sägs om riskerna?

En grupp studenter vid University of South Alabama försökte svara på den frågan genom att försöka hacka någons trådlösa pacemaker.

Gissa vad? Det är helt möjligt.

iStan Is Was the Man

Pacemakern i fråga tillhörde iStan, alias ”den mest avancerade trådlösa patientsimulatorn på marknaden.” Denna läskiga robot (visas nedan) kostar 100 000 dollar i USA och används på sjukhus för att hjälpa medicinska studenter att utöva olika livshotande förfaranden.

https://www.youtube.com/watch?v=dcGRq4tTKW0

Även om det ser ut som en dement docka rakt ut från Child's Play, är det ungefär så nära en levande människa det finns, och förra veckan mördades han i kallt, konstgjort blod..

Det var så enkelt

Studenterna tog en kurs i cybersäkerhet och fick i uppdrag att hacka till iStans kontrollsystem via Wi-Fi.

Inom några timmar insåg de att de kunde komma åt iStans pacemaker på olika sätt, inklusive Denial of Service (DoS) -attacker, säkerhetskontrollattacker och brute force-attacker till iStans Wi-Fi.

Mike Jacobs, chef för simuleringar vid University of South Alabama och ledare av attacken, hade några valord i en ny artikel om moderkortet:

”Simulatorn hade en pacemaker så att vi kunde öka hjärtfrekvensen, vi kunde bromsa den. Om det var avsikten, skulle vi definitivt kunna skada patienten. ”

Men det är bara början.

"Det är inte bara en pacemaker," säger Jacobs. "Vi kunde göra det med en insulinpump ... ett antal saker som kan orsaka livshotande skador eller dödsfall."

En väckning för framtida förfaranden

Det är rättvist att säga att alla Internet-anslutna enheter är sårbara för attacker. Vi har sett hur hackare kan hacka din klocka, din bil och till och med ditt hem. Men nu verkar det som om de också kan hacka DIG.

Idag är det din pacemaker. I morgon kan det vara din cybernetiska njure. Vad kommer härnäst? Det lilla mikrochipet i din hjärna?

När medicinska framsteg lutar sig mer mot trådlös anslutning, kommer en ny och skrämmande väg för cyberattack att verka till verklighet.

Ljud larm

"Vi gjorde det för att vi ville öka säkerheten i slutet och sätta några skyddsåtgärder på plats," säger Jacob. "Det är kanske inte helt möjligt att förhindra hackare, men att veta att dessa lätt kan hackas ökar din medvetenhet om sårbarheter."

Även om det kanske inte är dags att få panik (ännu), är det värt att betona för tillverkare och framtida utvecklare vikten av skyddsåtgärder. Så när tiden kommer, och det troligt kommer, kanske dina bioniska organ inte försöker döda dig.

Den fullständiga rapporten finns här.

Bild: Dario Sabljak / Dollar Photo Club

Sjukhacker hackar mänskligt hjärta - #WTF onsdag
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.