Problemet med lågpris-VPN: er

[ware_item id=33][/ware_item]

Gratis VPN bredvid en ganska läskig skalle och tvärben.


Det finns ett känt talesätt som säger att en köpare av varor eller tjänster i allmänhet "får det de betalar för." Ofta används av företag som säljer dyra produkter, innebär det att billigare alternativ ofta är sämre och erbjuder en falsk besparing.

Med ett virtuellt privat nätverk (VPN) kan besparingar som erbjuds av kostnadsfria eller lågkostnadstjänster dock innebära en annan, större risk.

Om du redan använder ett VPN eller överväger att göra det är du förmodligen väl medveten om de fördelar de ger, till exempel att säkerställa din integritet på okända nätverk, förhindra sökmotorer från att logga in dina sökningar, förhindra snooping av dina VOIP-samtal och mycket mer Förutom.

Men om du letar efter de billigaste sätten att förbättra din integritet på internet kanske inte kostnaden för tjänsten är den enda faktorn du bör tänka på.

Även om många människor du känner kan sjunga dygderna med gratis VPN: er kan slutkostnaderna för att använda en visa sig mycket högre än väntat.

För att kunna tillhandahålla privat och säker trafik måste ett VPN ha en anslutning till en stor internetryggrad. Även om detta inte skulle vara ett problem om det betjänar en enda användare, försöker de flesta tjänster uppenbarligen att skaffa hundratals om inte tusentals användare. Bandbredden som krävs för att betjäna dem alla är enorm och som jag är säker på att du är medveten kostar bandbredd pengar. Och mycket av det.

Inte bara det, ett virtuellt privat nätverk har också andra kostnader att tänka på, såsom underhåll av tjänsten, drifts- och andra bemanningskostnader, säkerhet osv..

Så med det övervägda, varför skulle någon individ eller organisation erbjuda en sådan tjänst gratis? Svaret är att de inte skulle göra det

Med mycket få undantag erbjuder ingen någonting för ingenting, särskilt om det är allt annat än gratis för dem i första hand.

Alla företag som är värda sitt salt i näringslivet ser ut för att tjäna pengar på ett eller annat sätt, och det inkluderar VPN: er.

För att göra det ser vissa gratis tjänster ut för att tjäna pengar från tredjepartsannonsörer som kommer att pimpla sina varor genom din proxyserversession. Företaget tjänar sedan pengar antingen baserat på antalet klick som dessa annonser lockar eller helt enkelt genom antalet genererade visningar (ett statistik som måste spåras kommer du att notera), eller genom ett fastställt månatligt kostnadsarrangemang.

Problemet här, utöver irritationen över att se annonser i första hand, är det faktum att tjänsteleverantörerna har ett intresse av att du ser eller klickar på annonserna och så kan annonskanalerna se prioritet framför andra trafik- och anslutningstider. reflektera väl att ju ju längre du tittar på en annons, desto mer kommer annonsören att dra nytta av det.

Den andra nyckelfrågan med gratis och ultrasnabba tjänster är det faktum att vissa drivs av exakt den typ av människor du kanske hoppas undvika genom att använda en VPN i första hand - cyberbrottslingar.

Hackare, conmen och andra dåligt avsedda webbenizens letar alltid efter möjligheter att tjäna pengar på baksidan av andras olycka.

Genom att köra sin egen proxyserver, särskilt en som lovar gratis användning, kan de samla in ett stort antal anmälningar från intetanande användare som är alldeles för ivriga att lämna ut sin personliga information.

Om du har varit på internet under någon längre tid och har sett VPN-tjänster komma och gå så har du sett många pretenderar starta och sedan försvinna på kort tid. Varför är det så? Det beror helt enkelt på att operatörerna har startat en tjänst på baksidan av falska konton, betalade med stulna kreditkortsuppgifter. När de får veta att tjänsten stängs av, men då har de naturligtvis redan snagged en enorm mängd data från sina användare.

Vad de gör med den personliga informationen kan variera. Vissa kan sälja på grundläggande detaljer till annonsörer, vilket är tillräckligt dåligt men den mycket större risken är att de loggade in allt som användaren gjorde via proxyservern, inklusive bankinloggningsuppgifter, kreditkortsinformation och alla typer av kontoåtkomst och lösenordsinformation. Det säger sig självt att sådan information har värde i fel sorts människor.

Så i slutet av dagen kan en VPN vara ett viktigt verktyg i ditt arsenal om du vill förbättra din integritet på webben och förbli säker, men fel tjänst kan visa sig vara själva antitesen till ett sådant syfte.

Så välj din tjänst noggrant om du vill undvika att bli ett offer för identitetsstöld, få dina finansiella uppgifter stulna eller se din dator otryckt användas för skräppostkörningar eller begå brott online utan din vetskap.

Problemet med lågpris-VPN: er
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.