Pokémon, nej! 9 sekretessfrågor att tänka på när du spelar Pokémon Go

[ware_item id=33][/ware_item]

Pokemon-go-berättelser


Inom bara några dagar efter lanseringen har Pokémon Go fått mer aktiva användare än Twitter, trots att de inte finns tillgängliga på många platser runt om i världen. Appen har lurat miljontals människor att gå ut och spela med sina smartphones, leka otaliga berättelser om osannolika möten; vissa hjärtvärmande, andra skrämmande.

Pokemon Go är inte det första augmented reality-spelet, inte ens nära till att vara det första massivt multiplayer online-spelet (MMO), och definitivt inte den första som kombinerar de två genrerna på en mobil enhet. Men på något sätt är vi på väg att bevittna ett nytt massfenomen, kanske ännu större än World of Warcraft 2004.

Utvecklaren bakom Pokemon Go, Niantic, är inte ny på denna marknad. Grundades 2010 och utvecklade också det tidigare mest populära augmented-reality-massively-multiplayer-online-spelet, som heter Ingress, som släpptes 2012. Ingress såg två lag med riktiga människor kämpa för att kontrollera städer genom att fånga portaler, powerlänkar och leveranslinjer, som förstärktes till en karta på din telefonskärm.

Samma stora spelare bakom samma gamla data skörd

Niantic är en spin-off-division i Alphabet (tidigare Google), och deras utveckling av Pokémon Go tillkännagavs 2015, tillsammans med en investering på 30 miljoner dollar från Nintendo. Med två stora företag och en enorm investering bakom sig är det inte konstigt att det redan är en så enorm framgång.

Så snart Pokémon Go släpptes väcktes integritetsproblem. Ansökan begär omfattande åtkomst till din mobiltelefon, inklusive kamera, lagring, GPS, Bluetooth, kontakter och, ja, ganska mycket allt annat.

Inledningsvis begärde appen till och med full åtkomst till ditt Google-konto, inklusive tillåtelse att läsa hela e-postsökningshistoriken, skicka e-post till andra i ditt namn och visa alla dokument i din Google Drive. Niantic insisterar på att användardata inte har nåtts, och det här är bara ett stort misstag, men det förblir obekvämt att se en app som kan skapa en så exakt profil om var vi är, vem vi är och till och med lura oss att filma våra omgivningar.

ExpressVPN kommer inte att gå så långt som att säga Pokémon Go är en dystopisk regeringsövervakning psyops konspiration, men det kommer säkert att ha starka effekter på även de som inte använder appen - kanske för att deras hem blir ett spel-Poke- gym. "Och det är säkert bara en fråga om tid tills någon går rätt framför din bil medan du försöker fånga dem alla.

Pokémon Go kan stjäla ditt liv (och andra sekretessproblem att tänka på)

  1. Om du redan har installerat Pokémon Go, uppdatera det så snart du kan. Detta åtgärdar några kända problem som gör att en angripare får tillgång till ditt Google-konto.
  2. Installera inte Pokémon Go (eller någon annan app!) Från okända källor helt enkelt för att den inte är tillgänglig i din App eller Play Store än. Dessa okända källor kommer ofta med integrerad skadlig programvara som kommer att spionera på dig, ringa dyra samtal eller hålla data på din telefon för lösning.
  3. Du behöver ett Google- eller Pokemon.com-konto för att spela. Även om det generellt är säkrare att registrera sig separat istället för att ge utvecklarna tillgång till ditt Google-konto, kan du alltid göra det skapa ett nytt konto för sådana ändamål.
  4. Applikationen vet alltid var du är. Appen kommer att hålla ett register över din plats i bakgrunden, och det finns det ingen berättelse för hur denna information kan läcka ut till dina vänner, din arbetsgivare eller till och med de med skadlig avsikt. Dessutom lovar Pokémon Go att "samarbeta med brottsbekämpning" i sina tjänstevillkor, så att du kan vara säker på att allt som kan användas mot dig kommer att användas mot dig i en domstol.
  5. Du skickar massor av innehåll till webbservrar, inklusive bilder inifrån ditt hus och andra privata områden. ExpressVPN säger inte att appen har skapats med dåligt avsikt, men om någon ville skapa ett drakoniskt spioneringsverktyg är detta sättet att göra det.
  6. Appen har tillgång till mycket information på din telefon. Om du kan spela Pokémon Go på en separat, anonym telefon, sedan gå för det. Håll dina privata bilder, kontakter och chattar från din spelande telefon.
  7. Låt inte sunt förnuft lämna dig. Pokémon Go bör inte vara en ursäkt för att komma in i osäkra områden, så fortsätt att undvika motorvägar, byggarbetsplatser eller övergivna byggnader - även om du hittar eller misstänker att en sällsynt Pokémon gömmer sig där.
  8. Var försiktig med att dela skärmdumpar, särskilt de inklusive kartor. De kan lätt avslöja din fysiska plats och sätta dig i fara.
  9. Ta dina vänner med dig på en Pokesearch. Att ha flera människor omkring dig minskar inte dina chanser att fånga en sällsynt Pokémon, men när du är med människor känner du att det är mindre troligt att du vandrar in i en sjö, motorvägen, ett stort hål med spikar i den, eller gå vilse i ett område du inte känner.

Ha kul med din Pokémon, men var försiktig

Augmented reality-spel är säkert roliga, och Pokémon Go är förmodligen det största massivt multiplayer-onlinespel som världen någonsin har sett, vad gäller antalet spelare. ExpressVPN är nyfiken på att se vilka nya funktioner och spel som väntar oss, och vart denna nya teknik kommer att leda!

Pokémon, nej! 9 sekretessfrågor att tänka på när du spelar Pokémon Go
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.