Ny irisskanner gör att Minority Report ser ut som Flintstones – #WTFWednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

högteknologisk irisskanner


Du har redan sett iris-skanningsteknologi i filmer. Liksom Minority Report, där varje gång Tom Cruise vill gå genom en dörr allt han behöver göra är att blixta blicken mot en skanner på väggen.

Och det är ganska imponerande teknik på ett sätt som är tidigt på 2000-talet. Mycket lättare än att bära en nyckel, hur som helst.

Men jämfört med de senaste irisskannrarna i verkligheten, är de i Minority Report som något från stenåldern.

För nu behöver irisskannrar inte komma så nära. De kan känna igen din iris och identifiera dig från upp till 40 fot bort.

Du behöver inte ens titta på den nya skannern. "De flesta irisbaserade biometriska system kräver mycket samarbete från användarna", säger projektets webbsida. Ja ... det beror på att det är ett brott mot våra rättigheter att ta personuppgifter utan att fråga.

Så i ett nötskal har du inte kontroll över ditt eget iris-ID längre. Vem som helst kan skanna din iris och övervaka din aktivitet. Och du vet inte ens att det händer.

"Det är faktiskt att hitta mitt ansikte"

Det nya ”långtgående irisförvärvssystemet” har utvecklats av Carnegie Mellon University. Prototypen är en skrymmande maskin. Men som all övervakningsteknologi kommer den snart att krympa ner till en storlek som är lätt att dölja från synen.

I videon nedan visar uppfinnaren Marios Savvides hur spionapparaten kan användas för att stjäla din irisidentitet medan du dras över i din bil. Han är ganska nöjd med sig själv - som om hans uppfinning inte är en grov invasion av din integritet.

"Vad är det första du gör när du dras över? Du tittar naturligtvis i sidospegeln för att se vad som händer.

”Men när jag tittar i spegeln just nu är det faktiskt att hitta mitt ansikte, upptäcka mina ögon.

Det segmenterar irisregionen, extraherar funktioner och matchar dem sedan för att ta reda på vem jag är. "

Med andra ord, det är den ultimata dolda övervakningsenheten. Se videon och förbered dig på att krypa ut!

Tagg-teaming för din integritet?

Tanken på att en kamera kan känna igen din iris och identifiera dig medan du kör är oroande nog. Men när du tänker på hur denna nya långväga irisskanner kan integreras i andra övervakningstekniker och bedrägerier, blir saker riktigt mörka.

Det är inte så svårt att föreställa sig något av följande som snart händer:

Iris ID + övervakningskameror med lång räckvidd = noll integritet

På många ställen finns det redan tusentals kameror som tittar på dina rörelser, var du än går. Särskilt i länder som Storbritannien, där det finns över 500 000 kameror ensam i London. När övervakningskameror med hög upplösning börjar använda irisdetektering kan du inte gå någonstans utan att spåras och identifieras av en dator.

Kriminella som klonar din iris för att rama in dig och undkomma upptäckt

Ett stort problem med biometri som iris är att de aldrig kan ändras. När någon har en klon av din iris eller ditt fingeravtryck, kan de utge dig för evigt. Vi har redan sett en hacker som klonar en politikerens tumavtryck med bara en kamera. Det kommer inte att ta lång tid tills hackare kan skapa kontaktlinser med klonad irisinformation - hej, det är Minority Report igen.

Så där har vi det, det långväga irisförvärvssystemet. Vi är nu ett steg närmare att bo i ett fullständigt övervakningstillstånd. Härlig.

Du läser #WTFWednesday, en veckauppdatering om den galna världen av övervakningsteknologi. Ställ in nästa vecka för en otrolig attack på din integritet - och glöm inte att dela!

ExpressVPNs #WTFWednesday ger dig konstiga, chockerande och läskiga berättelser om datasekretess - dras direkt från nyheterna. Tror du att din integritet är din? Tänk om. Du kommer att känna dig obekväm. Du blir upprörd. Du kommer att tänka, "WTF ?!"

Gillar det här inlägget? Hatar det? Läs mer skräckhistorier om invasionen av din integritet i vårt #WTFWednesday-arkiv. Du vet att du inte kan motstå ...

Ny irisskanner gör att Minority Report ser ut som Flintstones - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.