Londons 500 000 kameror tittar på dig. Hela tiden – #WTFWednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

big ben tittar på digBig Ben tittar på dig


Om du någonsin varit i London, vet du att det är ett utmärkt ställe att se sevärdheterna, klättra på äpple och päron och betala för mycket för medioker mat och dryck. Men vad du kanske inte vet är att London också är världens övervakningshovedstad - med uppskattningsvis 500 000 kameror som filmar Londons människor 24/7.

En halv miljon kameror. Det är en kamera för varje 16 personer i Greater London-området. Och eftersom den siffran är från 2008 finns det förmodligen mycket, mycket mer nu.

Londonbor kan inte ens ta en promenad ner på gatan utan att filmas flera gånger. I själva verket filmer 70 olika kameror den genomsnittliga briten varje dag.

Så om du inte gillar att bli spionerad är London förmodligen inte din drömdestination. Men varför skulle Londonbor bara acceptera alla dessa integritetsskydd?

Tänk om du skulle åka dit och slå tillbaka? Du kanske tycker att övervakningskameror i London har fler integritetsrättigheter än du gör.

Kamerakriminalitet

Ta till exempel London-konstnären James Bridle.

James värderade sin integritet, så han bestämde sig för att fredligt protestera mot Londons kameranätverk. Han gjorde det genom att helt enkelt fotografera varje kamera som han såg på en promenad runt stadens omkrets. Och hans konstiga uppsats "Alla kameror är polykameror" berättar hela historien.

Bara för att ta bilder på CCTV-kameror som redan filmade honom, sattes James först under medborgarrest och nickades sedan av coppers.

När jag gick nerför Park Lane ankom jag en man i kostym som krävde att veta vad jag gjorde. Han tog fram sin mobiltelefon, riktade den mot mitt ansikte, berättade för mig att han skulle "cirkulera min beskrivning." Strax efteråt grep en kollega av hans fysiskt mig och ringde polisen.

Ett litet polistips där för alla turister till London. Ta inte några foton, annars blir du misstänkt för terrorism!

"Allmänna älskar CCTV"

Men håll upp en sekund. Många fler londonare måste stå upp för sina rättigheter, precis som James Bridle. London är trots allt 8,3 miljoner människor. De kommer inte att sitta tomt medan staten och företag tar bort sina rättigheter, eller hur?

Uhm ... Kanske är de det. För enligt Storbritanniens övervakningskommissionär Tony Porter är Londonbor inte riktigt medvetna om hur farliga alla dessa kameror är.

Enligt Tony Porter älskar Brits faktiskt CCTV. De älskar det så mycket, de utökar nu Londons kameranätverk med kroppssliten videoutrustning.

När människor säger "allmänheten älskar CCTV", vet de verkligen vad den gör och dess förmåga? Vet de med avancerad teknik och algoritmer börjar det förutsäga beteende?

Så där har du det.

I London, världens övervakningskapital, kampanjer människor inte för färre kameror. De binder ännu mer av dem till sina egna kroppar.

Det här är #WTF onsdag, där vi upptäcker världens konstigaste och skrämmande attacker på din integritet. Om någon du känner måste läsa varför Londons övervakning är så trasslad, dela den här historien med dem!

ExpressVPNs #WTFWednesday ger dig konstiga, chockerande och läskiga berättelser om datasekretess - dras direkt från nyheterna. Tror du att din integritet är din? Tänk om. Du kommer att känna dig obekväm. Du blir upprörd. Du kommer att tänka, "WTF ?!"

Gillar det här inlägget? Hatar det? Läs mer skräckhistorier om invasionen av din integritet i vårt #WTFWednes-arkiv. Du vet att du inte kan motstå ...

Londons 500 000 kameror tittar på dig. Hela tiden - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.