Hur Target stjäl hemligheterna för gravida tonåringar – #WTFWednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

mål stjäl gravid flickas hemligheter


ExpressVPNs #WTFWednesday ger dig konstiga, chockerande och läskiga berättelser om datasekretess - dras direkt från nyheterna. Tror du att din integritet är din? Tänk om. Du kommer att känna dig obekväm. Du blir upprörd. Du kommer att tänka, "WTF ?!"

Du trodde verkligen att dina hemligheter var dina att behålla, gjorde du inte?

Jo, ledsen. I en tid av big data och minimal integritet hör dina hemligheter till företag. Företag med tillräckligt med information om dig för att avkoda dina köpvanor på skrämmande sätt. Att jämföra mönstren i ditt vardagliga lilla liv mot miljontals andra kunder. Att veta mer om dig än din bästa vän, dina betydande andra eller ens dina egna föräldrar.

Åh, du ville inte att dina föräldrar skulle vara dina första förtroende ändå? Det är synd också. Eller åtminstone, det var synd för en gymnasiestudent i Minneapolis som köpte kakaosmörkräm och magnesiumtabletter på Target med sitt kreditkort.

För henne - låt oss kalla henne Sara - för Sara var katten ur blöjväskan. Jiggen var uppe. Saras hemlighet - att hon blivit gravid - hade låsts upp av dataanalytikerna på Target.

Och för Sara, såväl som för sin pappa, skulle saker och ting bli riktigt, läskigt.

Vi vill veta allt

"Vi visste att om vi kunde identifiera dem i deras andra trimester, finns det en god chans att vi kan fånga dem i flera år.

”Vi vill veta allt vi kan.

"Så snart vi får dem att köpa blöjor från oss kommer de att börja köpa allt annat också ... Snart kommer du att köpa spannmål och pappershanddukar från oss och fortsätta att komma tillbaka."

Det är Andrew Pole, en dataanalytiker på Target och pratar med en New York Times journalist kort innan hans arbetsgivare tystade Pole och utestängde NY Times funktioner författare från dess kontor.

Han pratar om gravida kvinnor - inklusive tonåringar - och data Target samlar in varje gång en av de 70 miljoner kunderna köper något med sitt kreditkort.

När du sätter ihop alla dessa miljoner köpposter och analyserar dem, uppstår konstiga mönster. Mönster som: när en kvinna plötsligt börjar köpa kakaosmörkräm och magnesiumtillskott (precis som Sara gjorde), finns det en mycket stor chans att hon är gravid.

Med alla sina massor av kunddata kan Target till och med förutsäga den månad som barnet är förfallet.

Vad händer när Targets stora datasystem identifierar en gravid dam? Den skickar automatiskt ut en kupongbok med rabatter för blöjor och mer. Så att företaget kan "Fånga dem i flera år."

Det var exakt vad som hände med Sara. Och det var slutet på hennes graviditetshemlighet. Målet hade snekit sig in i hennes mest privata, mest sårbara ögonblick. Och innan hon hade chansen att själv bestämma sig för vad hon skulle göra härnäst landade Targets graviditetsrabatter mailer i fel händer.

Arg pappa

Låt oss säga att det var en ljus vintermorgon. Saras far gick in i en Target-butik i Minneapolis och krävde att prata med chefen.

”Varför i helvete skickar du kuponger för spjälsängar och blöjor till min tonårsdotter?” Krävde han att veta. "Försöker du uppmuntra henne att bli gravid?"

Chefen var lite generad. Osäker på vad som hade hänt eller varför, allt han kunde göra var att be om ursäkt.

Men Andrew Pole, Target-dataanalytiker som ursprungligen berättade hela historien, visste varför. Och det är precis som du redan har gissat.

Target visste att Sara var gravid innan hon berättade för en annan levande person. Och genom sina invasiva data- och marknadsföringssystem hade företaget tagit bort hennes integritet.

Målet är inte heller ensam. Varje stor detaljhandelskedja vill samla in dina data, och de analyserar alla köpvanor för att lära dig mer om dig. Vissa är subtilare än andra, men de gör alla.

Så om du trodde att dina hemligheter var dina att behålla? Kanske dina favoritbutiker redan känner till dem!

Det är allt från oss för den här veckans utgåva av #WTFWednesday. Fick den här historien dig att tänka, "WTF?" Dela den med någon du älskar. Låt dem veta att du bryr dig.

Gillar det här inlägget? Hatar det? Läs mer skräckhistorier om invasionen av din integritet i vårt #WTFWednes-arkiv. Du vet att du inte kan motstå ...

Hur Target stjäl hemligheterna för gravida tonåringar - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.