Hur privata är dina fitnessappar? 5 tips för att hålla dem säkrare

[ware_item id=33][/ware_item]

your-Smartwatch-är-titta-you


Fitnessappar kan äntligen komma ikapp, men deras integritetsinställningar sitter fast bakom startlinjen.

För bara några veckor sedan släppte den amerikanska avdelningen för hälsa och mänskliga tjänster en rapport som uppmanade populära tekniska företag att lägga till fler integritetsinställningar i sina hälsoappar.

Medan fitness som bärs som Fitbit ursprungligen bara inspelade steg, kan nyare enheter spela in allt från din geografiska plats till hjärtfrekvens, sömnmönster, förbrukade kalorier och mer. Detta kan vara bra för användare att hålla reda på sina hälso- och dietvanor, men det är ännu bättre för annonsörer och försäkringsbolag.

Föreställ dig att ett företag har förmågan att godkänna eller avslå ett fordran helt enkelt baserat på din fitnessapps register ... ja, det är möjligt.

För vissa appar är det fitness först, sekund sekund

Här går saker från skrämmande till rent skrämmande: I en rapport från Canadas Open Effect och University of Toronto's Citizen Lab kunde experter visa hur hackare inte bara kan se vilka data din fitnessapp skickar ut utan också ändra den.

Rapporten, med titeln "Every Step You Fake", uppmanar tekniska företag att inkludera bättre integritetsinställningar i sina enheter. Enligt forskarna:

"Konsumenter förtjänar att bli bättre informerade om fitness-spårningssystemens integritets- och säkerhetspraxis."

ExpressVPN håller med, så har sammanställt en lista med tips som hjälper dig att förbättra din integritet samtidigt som du arbetar.

Tips 1: Använd ett alias när du skapar en ny profil

Din smartwatch spårar dig och det är fortfarande oklart vilken information som skickas. För att skydda din integritet föreslår ExpressVPN att du använder ett alias för att skapa en ny profil på din app. Att stänga av Bluetooth och använda ett starkare lösenord är också enkla steg som du kan vidta för att potentiellt förhindra stalkers.

Tips 2: Kontrollera vilka data din fitnessapp har tillgång till och vad den delar

Att dela hur många steg du tog under lunchen är en sak, men att dela dina oregelbundna tarmrörelser efter den taco-skålen vid lunchtiden är förmodligen alldeles för långt. Se till att du vet vilken information din app delar och se till att du begränsar den till så lite som möjligt. Om du kan, hålla dig till de grundläggande inställningarna och begränsa åtkomsten till data som du inte tror att appen behöver.

Tips 3: Uppdatera alltid dina appar alltid

Nya uppdateringar är irriterande, men de finns av en anledning. Varje gång din app ber dig att uppdatera är det vanligtvis av ett av två skäl: antingen finns det en ny korrigeringsfil för att täcka en säkerhetsbrist, eller så finns en nyare, bättre app tillgänglig. Hur som helst, att ta några minuter att uppdatera din app är ett litet pris att betala för det stora uppsvinget i privatlivet.

Tips 4: Se till att dina appar använder HTTPS

Medan nästan alla fitnessappar idag använder Wi-Fi för att dela data, gör inte alla av dem på en säker server. Att inte använda HTTPS är ett rookie-misstag, och ExpressVPN blev förvånad över att se hur många populära appar, som Garmin Vivosmart, inte använder det. Se till att din app använder en säker server för att överföra och spela in dina data. Om de inte är det kan det vara dags att hitta en ny app.

Tips 5: Kontrollera regelbundet om dina data är korrekta

I rapporten ovan kunde experter "lura" vissa appar för att generera falsk data. Detta kan inte bara påverka dina personliga hälsomål utan också lämna dina uppgifter när det gäller tredje part. När du tittar på dina data, se till att informationen är korrekt. Om det inte är, är chansen att någon annan kan manipulera med det.

Hålla sig i form. Hålla sig frisk. Håll dig privat.

Det är inte så att du ska undvika att använda fitnessappar - det är att du bör göra det med försiktighet.

Om du följer tips ovan hjälper du dig att hålla dig i form samtidigt som du håller dig säker.

Bild: Unsplash (bilden har redigerats)

Hur privata är dina fitnessappar? 5 tips för att hålla dem säkrare
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.