Hur hackare kan använda dina fingeravtryck för att rama in dig – #WTFWednesday

[ware_item id=33][/ware_item]

hackare använder dina fingeravtryck för att rama in dig


Det var den ena saken som var tänkt att vara riktigt personlig för dig. Lika unik som den speciella snöflingan som du, innerst inne, tror du att du är.

Men nu, tack vare den ökända hacking-gruppen Chaos Computer Club (CCC), har denna sista bit av privatlivet äntligen rivits bort. Japp-ditt fingeravtryck är nu helt och fjärrhackbart.

Det betyder att brottslingar kan efterlikna dig och inrama dig för brott de begår. Mordare, rånare, munkstjuvar ... någon av dem kan lämna ett spår som leder tillbaka till dig. Så när polisen dammar för tryck, är det du de kommer att leta efter. Om allt detta låter långtgående, läs vidare.

Det första offeret

Världens första offer för tumringavtryck var någon som har en betydande makt i sina händer: den tyska försvarsministeren, Ursula von der Leyen. Vem vet vilken stor röd knapp denna politikares klonade tumavtryck kan utlösa? Usch!

Förhoppningsvis har den tyska regeringen ersatt alla fingeravtrycks-ID-tekniker som hon använder. Eftersom hennes tryck nu ägs av hackare.

Frågan du förmodligen ställer är: hur gjorde de det? Vilken typ av högteknologisk enhet från framtiden kan möjligen hacka och klona ett tumavtryck? Förbered dig på att bli förvånad.

Vanlig kamera

Det var en vanlig politisk nyhetskonferens, som tusentals före den. Ursula von der Leyen talade lugnt till pressen, helt medveten om något konstigt som händer runt henne.

Vad hon inte visste var att CCC-hacker Starbug (riktigt namn Jan Krissler) var i rummet. Och han bar med sig ... en vanlig kamera. Precis som alla journalister på en nyhetskonferens.

Men den vanliga kameran var allt Starbug behövde för att få von der Leyens tumavtryck. Han behövde inte ens röra handen till sitt offer. Några inzoomade foton från olika vinklar var alla hacker som behövdes.

När han hade tagit bilderna var kloningsprocessen också mycket enklare än du kunde förvänta dig. Starbug gjorde det med ett program som heter Verifinger, som är tillgängligt att köpa online.

Så inte bara kan dina fingeravtryck hackas - vem som helst kan få utrustningen att göra det också.

Handskar för alla?

Det berörings-ID på din nya iPhone eller Samsung-smartphone ser lite meningslöst ut nu, va? (Speciellt eftersom CCC redan hackat Apples fingeravtryckssensor redan 2013.)

Men det är ännu värre än så. Från en bra uppsättning foton kan en hackare enkelt skapa en form och ett dummy-tryck med din identitet. Kriminelen kan till och med fästa dummytrycket på sitt eget finger. Det hela beskrivs i en metod som publiceras av CCC, som använder vardagligt trälim för att göra dummytrycket.

Så de kunde begå alla typer av avskyvärda brott, dabba dina tryck runt i rummet och komma undan med det. Under tiden kan du titta på en livstidsperiod ... eller mindre om brottet verkligen är munstöld.

Det är en skrämmande tanke. Avlägsnande av fingeravtryckskloning är ytterligare ett mördare för vår personliga integritet. Men kanske finns det ett sätt du kan skydda din identitet när du möter fingeravtryckshackare.

"Politiker kommer förmodligen att bära handskar när de pratar offentligt" i framtiden, föreslår Starbug.

Tack för tipset, bro.

Du har läst #WTF onsdag, vår veckovisa titt på världens mest upprörande attacker mot din integritet. Skulle den här historien ge någon du känner ett "WTF ?!" -moment? Dela det med dem!

ExpressVPNs #WTFWednesday ger dig konstiga, chockerande och läskiga berättelser om datasekretess - dras direkt från nyheterna. Tror du att din integritet är din? Tänk om. Du kommer att känna dig obekväm. Du blir upprörd. Du kommer att tänka, "WTF ?!"

Gillar det här inlägget? Hatar det? Läs mer skräckhistorier om invasionen av din integritet i vårt #WTFWednes-arkiv. Du vet att du inte kan motstå ...

Hur hackare kan använda dina fingeravtryck för att rama in dig - #WTFWednesday
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.