Hur en VPN-router skyddar hela familjen från internetspårning

[ware_item id=33][/ware_item]

skydda vpn-routern


Den här veckan följde den amerikanska representanthuset senaten när de röstade för att återföra FCC-förordningar som tidigare hindrade internetleverantörer från att sälja dina surfdata.

När president Trump har gett sin signatur, ISP: er som Verizon, AT&T och Comcast kommer att kunna shoppa din internethistorik runt.

Detta senaste angrepp på amerikanernas rätt till integritet lämnar konsumenterna inget annat val än att hitta sina egna sätt att skydda sina uppgifter. Som många har påpekat är VPN nu mer nödvändigt än någonsin. De flesta VPN-tjänster tillhandahåller emellertid bara appar för specifika enheter, som stationära datorer eller smartphones. Att använda ett VPN på din dator och telefon är en bra start för att skydda din integritet, men du vill antagligen också skydda andra smarta enheter och IoT-prylar (tänk Amazon Echo, Apple TV och Google Home).

Det finns ett sätt att slå tillbaka - och det innebär inte att vänta i 30 minuter för att prata med en kongressassistent.

Om du vill kryptera onlineaktiviteten på alla din familjs enheter, ställer du in en VPN-router. En VPN-router krypterar internettrafik som källa som standard - du behöver inte komma ihåg att slå på VPN varje gång du startar en enhet.

Smarta hus, big data

Nuförtiden har allt online-funktionalitet. Kylskåp kan ge väderrapporter, TV kan ladda ner appar och Amazon Echo och Google Home fungerar som personliga assistenter för hela familjen.

Men dessa smarta enheter har en skattkista med information för annonsörer, inklusive data om din kalender, konsumtionsmönster och mediapreferenser.

Hur VPN förhindrar ISP-dataloggning

Varje gång du ansluter till internet via din internetleverantör får du en IP-adress som säger webbhotell-servrar var du ska skicka information. Din Internetleverantör kan spåra och spela in vad som går till din IP-adress, vilket innebär att de kan se hela din surfhistorik.

Den nya besluten om internetdata låter internetleverantörer sälja din surfar data. Scarier är fortfarande att internetleverantörer kan spåra någon ansluten till ditt hemnätverk, som dina barn, vänner och grannar som sparar bort ditt internet.

Genom att spionera på din internettrafik kan din internetleverantör sälja dina surfdata relaterade till:

  • De webbplatser din son använder för att göra sina läxor
  • Webbplatserna för skidorter som du tänkte på för semester
  • De webbsidor som du besökte om ett hälsotillstånd skulle du hellre hålla diskreta

Varför ska stora företag kunna sälja dina internetloggar? Svaret är enkelt: De borde inte göra det.

VPN: er är en mångfacetterad lösning. De kan inte bara dirigera din internettrafik genom en separat krypterad server som förhindrar din Internetleverantör att övervaka din online-aktivitet, utan de ger dig också en ny IP-adress. Allt du gör på internet är alltså inte kopplat till den IP-adress din ISP ger dig.

En VPN-router är det bästa sättet för dig att få VPN-skydd för varje nätverksansluten enhet i ditt hem. Om ditt kylskåp, Samsung Smart TV och datorn ansluter till din VPN-router, kommer de alltid att ansluta till internet via VPN.

Om din Internetleverantör inte kan logga in dina data har de inget att sälja.

Att göra tech enkelt: Hur man får en VPN-router

Vanligtvis är att installera ett VPN på en router en något förvirrande process som kräver att du manuellt konfigurerar din router med serveradresser och VPN-filer.

ExpressVPN har avskaffat besväret genom att introducera ExpressVPN-appen för routrar.

ExpressVPN-appen för routrar körs på olika Linksys-modeller och ger ett rent gränssnitt för att välja den perfekta VPN-platsen. Den är utformad så att den är lätt att använda för alla. Det finns inga problem med borttagningar: ExpressVPN för routrar ansluts automatiskt igen när en anslutning avbryts.

vpn router-gränssnittDet är enkelt att välja VPN-platser i ExpressVPN-appen för routrar.

Mer information om ExpressVPN-appen för routrar kan hittas här.

Slåss tillbaka ett hus åt gången

Dina data är din egendom. Stora företag bör inte få auktionera din integritet. Skydda ditt heminternet med en VPN-router och ge internetleverantörer ingenting att sälja.

Hur känner du om tillståndet till internet integritet i Amerika? Dela i kommentaravsnittet nedan!

Hur en VPN-router skyddar hela familjen från internetspårning
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.