Hur du håller dina meddelanden privata och anonyma

[ware_item id=33][/ware_item]

Hur du håller dina meddelanden privata och anonyma


Att hålla dina chattar privat kan vara en besvärlig och tröttsam uppgift. Och att försöka hålla dem anonyma kan vara mycket skrämmande. Ändå innehåller våra chattar några av våra mest känsliga informationer - vi gör ofta olämpliga skämt eller kommentarer som lätt kan tas ur sammanhang. I våra privata chattar uppträder vi som om ingen tittar; vi svär, vi erkänner skuld och vi tenderar inte att tänka för mycket på våra ord. Det finns förmodligen saker i din chatthistoria som kan få dig att arresteras om du sa dem offentligt!

Lyckligtvis använder chatappar allt bättre krypteringsmetoder. Signalen har blivit älskling för tekniska journalister och aktivister över hela världen på grund av dess starka krypteringspolitik. Och Telegram har fått en gigantisk följd på grund av deras "Secret Message" -funktion, som möjliggör verifierade krypterade chattar från slutet till änden på open source-appar.

Apples iMessage-plattform krypterar också meddelanden som standard, men användare har inget sätt att verifiera att anslutningen verkligen är korrekt krypterad. På liknande sätt rapporteras att Whatsapp krypterar vissa meddelanden, men det förblir oklart vilka, eller om anslutningen är korrekt skyddad.

offentliga budbärareDu kan lika gärna lägga ner telefonen och använda en av dessa. Det är lika privat.

De flesta chatappar är INTE privata

Andra populära meddelandeplattformar som WeChat, Google Hangouts, Skype eller Facebook Chat krypterar inga meddelanden alls och erbjuder inte heller alternativet att göra det.

Även krypterade messenger-tjänster som Signal och Telegram kräver fortfarande ditt telefonnummer för att registrera dig. Det är också ganska svårt att dölja din IP genom anonymitetstjänster som VPN eller Tor när du använder dem. Fortfarande ger krypterade chatappar sina användare en hög sekretessnivå, och företagen som tillhandahåller dem kan inte läsa innehållet i dina meddelanden.

Leverantörerna har dock fortfarande tillgång till information som din identitet, identiteten på dina kontakter och dina IP-adresser. Det är också svårt att skapa och kassera konton och ofta omöjligt att köra konton samtidigt eller växla mellan dem.

Fortvivla dock inte, det finns ett chattnätverk som låter dig upprätthålla din integritet och använda den anonymt. Denna chattjänst kallas XMPP - även kallad det ursprungliga namnet Jabber.

XMPP är inte ett företag eller en app, det är mer som e-post. Och precis som e-post kan du välja mellan olika program för att använda den. Appar som Pidgin, Adium, Tor Messenger eller till och med din webbläsare kan alla användas för att ansluta till XMPP-chattnätverket.

Det finns många XMPP-leverantörer där du kan registrera dig för ett konto. Även om XMPP själv inte krypterar chattar, kan du använda det med protokollet Off-The-Record Messaging (OTR) för att se till att dina chattar är privata. OTR kommer som standard med många populära XMPP-chatappar. För andra är det ett enkelt plugin.

Hur man får privata meddelanden i fyra enkla steg

Du kan följa vår enkla guide för att bli redo att skicka och ta emot anonyma chattar:

 1. Installera Tor Messenger

  Tor Messenger är chattprogramvara som ruttar all din trafik genom Tor-nätverket som standard. Det är fortfarande i beta, och utvecklarna råder användare i riskzonen att vänta till den officiella utgåvan innan de använder den för säker chatt. Om du anser dig vara en sådan riskanvändare rekommenderar vi att du använder Pidgin i operativsystemets svansar.

 2. Öppna ett XMPP-konto

  Det är viktigt att du öppnar ditt XMPP-konto med Tor Browser, som du kan ladda ner här. Om du registrerar dig med din vanliga webbläsare är det mycket troligt att någon aktivitet på ditt XMPP-konto kan spåras tillbaka till dig.

  Glöm inte lösenordet! Vi rekommenderar att du använder ett långt och komplext lösenord, genererat och sparat med ett lösenordshanterare. Om du glömmer ditt lösenord eller ditt användarnamn kan du göra det aldrig få den tillbaka. Det finns många platser att få ett XMPP-konto, här är bara några populära:

  • DuckDuckGo
   Öppna Tor-webbläsaren och gå till https://duck.co/my/register
   Välj ett användarnamn och lösenord. Glöm inte lösenordet!
   Din domän kommer att vara dukgo.com
   Din server kommer att vara wlcpmruglhxp6quz.onion
  • wtfismyip.com
   Öppna Tor-webbläsaren och gå till https://wtfismyip.com/jabber/register
   Välj ditt användarnamn och lösenord och lösa sedan captcha.
   Din domän kommer att vara wtfismyip.com
   Din server kommer att vara ofkztxcohimx34la.onion
  • Cryptoparty.is
   Öppna Tor-webbläsaren och gå till https://jabber.cryptoparty.is:5288/register/new
   Välj ett användarnamn och lösenord, lösa captcha.
   Din domän kommer att vara jabber.cryptoparty.is
   Din server kommer att vara cryjabkbdljzohnp.onion
 3. Anslut ditt XMPP-konto och chatta säkert med OTR

  privata chatt-01

  När du startar Tor Messenger väljer du XMPP. När du är ansluten kan du lägga till flera konton genom att klicka på Verktyg > konton > Nytt konto

  privata chatt-02

  Ange användarnamnet och domänen du skapade i steg 2. * Observera att den saknade c i anka är avsiktlig *. På vissa tjänster kanske du kan skapa ett nytt konto direkt härifrån, men det stöds inte alltid.

  privata chatt-03

  Ange ditt lösenord. Du kan också lämna det här fältet tomt om du föredrar att ange lösenordet själv varje gång du ansluter. Detta rekommenderas på delade datorer.

  privata chatt-04

  Klicka på "XMPP-alternativ" för att ange lökserveradressen. Vad du anger under Alias ​​eller Resource spelar ingen roll, men din resurs kommer att vara synlig för vem du än ansluter till. Du kan också lämna det här fältet tomt.

  Standardporten är 5222. Alla tjänster som vi rekommenderade använder denna port. Andra tjänster kan fungera i en annan hamn.

  privata chatt-05

  Innan du ansluter får du en sammanfattning av din anslutning. Detta ger dig möjlighet att dubbelkontrollera allt.

  privata chatt-06

  Du kan nu lägga till nya konton, ändra dina alternativ eller ansluta för första gången.

  privata chatt-07

  Om du angav en lökadress under "Server" tidigare, kommer du troligtvis att se detta fel. Detta beror på att ditt XMPP-konto domännamn skiljer sig från serverns namn (t.ex. dukgo.com har lökadressen wlcpmruglhxp6quz.onion).

  Du måste verifiera servern du vill ansluta till manuellt.

  För att göra det, klicka på "Lägg till undantag."

  privata chatt-08

  "Legitima banker, butiker och andra offentliga webbplatser kommer inte att be dig göra det."

  Denna varning är mycket förvirrande. Även om det i allmänhet är sant att du normalt sett inte kommer att bli ombedd att ange undantag från certifikat, fungerar detta annorlunda med löksidor.

  TLS-certifikat utfärdas inte lätt till .onions webbplatsnamn och som ett resultat använder de flesta leverantörer TLS-certifikatet på deras vanliga webbplats för sin lökplats. Detta kräver att vi manuellt verifierar serverns identitet. Lyckligtvis måste vi bara göra det en gång.

  Var mycket försiktig när du lägger till ett undantag. Vi hoppas att de företag som utfärdar certifikaten som används för att kryptera trafiken över internet hittar en bättre process för att utfärda certifikat för lökplatser, men för tillfället måste vi fortfarande göra det manuellt.
  Klicka på "Visa ..." för att fortsätta.

  privata chatt-09

  Detta är anslutningscertifikatet. Se till att ”Common Name (CN)” hänvisar till en domän som används av organisationen du registrerade dig med. I det här fallet duck.co, där vi fick vårt konto.

  Om allt är i ordning, klicka på 'Stäng' och 'Bekräfta säkerhetsundantag' för att fortsätta.

  privata chatt-10

  Du är nu redo att ansluta!

 4. Lägg till kompisar

  I Tor Messenger kallas dina kontakter 'Buddies'. För att lägga till en kompis, gå till Arkiv > Lägg till kontakt. Ange kontakten i formatet [email protected]

  Du måste godkänna den andra parten så snart de har lagt till dig tillbaka.

  privata chatt-11

  Klicka på OK.

  privata chatt-12

  Klicka på Tillåt för att chatta.

  privata chatt-13

  Med Tor Messenger kan du börja chatta direkt. Programmet varnar dig om en konversation inte är krypterad.

  Du kan också verifiera integriteten i den krypterade konversationen. För att göra det klickar du på 'Verifiera' eller det orange hänglåset i det övre högra hörnet.

  privata chatt-14

  Det ideala sättet att verifiera varandra är via manuell fingeravtryckskontroll.
  Du måste skaffa din kontakts fingeravtryck via en kanal där ingen annan kan ändra nyckeln. Du kan be dem att tweeta det, eller kanske lägga det på deras webbplats. Du kan till och med be dem att skriva det på lite papper och lämna det till dig.

Bild: Tiko Aramyan / Dollar Photo Club

Hur du håller dina meddelanden privata och anonyma
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.