Hur betalar du för din gratis fitnessapp?

[ware_item id=33][/ware_item]

free-fitness-app


Vi vill alla att alla ska stirra på vår mejlade kroppsbyggnad med käken som tappar vördnad. Det är förmodligen anledningen till att Cristiano Ronaldo tillbringar mycket tid i bara hans underbyxor. Men att uppnå den perfekta kroppen är inte lätt.

Inte bara kommer du att behöva ge upp dina favoritnacks (såvida inte ditt favorit snacks är russin, i vilket fall du är en lögnare), du kommer också att behöva träffa gymmet hårt och dra upp konditionen. Att gå ut till middag kommer inte att vara lätt heller, eftersom du ständigt måste se vad du äter. Och det finns ingen mening med att krascha dig dit dit. Dietar fungerar inte eftersom de bara varar under en förutbestämd tid, då normal konsumtion återupptas. Du måste ändra allt. För livet.

Åh, och du kanske också måste ge upp alla uppfattningar om integritet du har.

hälsa-appEn Hulk Hogan-katt. Eftersom detta är Internet.

Vänta ... Fitness-appar Ta min integritet?

Om du kommer att använda appar och prylar i din strävan efter den perfekta kroppen, som många av oss gör, kommer dina data att skördas snabbare än du kan säga "bikini redo".

OpenEffect släppte nyligen en rapport med titeln En jämförande analys av Fitness Tracker sekretess och säkerhet. Det är en riktig sidvändare.

Resultatet av OpenEffects forskning är att din fitnessapp är en skördetröska och du är ett härligt gyllene vete som bara väntar på att plockas och plockas rena.

Vi parafraserar riktigt, men poängen är att de kommer att samla alla dina läckra data. Studien pekar till och med på att vissa appar samlar in din rörelsesinformation när platsen för din telefon är avstängd.

Varje gratis fitnessapp skördar dina data. Ja. Allihopa.

Det finns ett talesätt i Silicon Valley: Om du inte betalar är du produkten.

De sju mest använda fitnessapparna har över 100 miljoner kombinerade nedladdningar, men vad vill de ha i gengäld för att rita en vacker graf över din joggingrutt och räkna alla kalorier du fyller i ansiktet? De ger inte bara bort en produkt för ingenting; dessa appar kostar pengar och kräver mycket resurser att underhålla.

Om det är gratis eller något för bra för att vara sant, får tillverkarna intäkter på andra sätt. Hälso- och fitnessappar är särskilt benägna att bryta data eftersom de samlar in information som är av stort intresse för försäkringsbolagen.

Hur skulle du vilja vägras att få sjukvård eftersom ett försäkringsbolag vet att du inte tränar tillräckligt? Detta kan lätt hända, eftersom en Financial Times-rapport noterade att stora försäkringsbolag som Humana och Aetna undertecknar partnerskap med utvecklare av hälsa-apper.

Så medan du inte spenderar pengar för en produkt, betalar du för den med din mest värdefulla handelsvara - din integritet.

app-data-shareMåste fånga alla! Alla länkar fitnessappar! Hallå! Du på baksidan ... Mew också.

Datadelning är inte alltid dålig

Datadelning kan faktiskt vara bra för konsumenten, eftersom det gör att olika appar kan arbeta tillsammans. Du kan spåra din träning i RunKeeper, använda Fitbit för att övervaka dina dagliga steg och till och med räkna din kaloriförbrukning med MyFitnessPal. En app som Google Fitness kan sedan lagra all denna information på ett bekvämt ställe.

För att kunna arbeta tillsammans måste appar dela dina data. Men det är en stor skillnad mellan att dela data från en app till varandra och att dela den så att en tredje part kan utnyttja dig.

OpenEffect-studien bör uppmuntra oss att ägna mer uppmärksamhet och ställa frågor om de många olika sätten vår personliga information delas på.

Du kan använda alla appar och fortfarande vara säker

Att bli frisk är aldrig en dålig sak, och fitnessappar kan definitivt hjälpa dig att uppnå dina mål. Var bara försiktig med det pris du betalar för det.

Överväg att logga in på fitnessappar med en falsk profil som inte innehåller känslig personlig information, och kom ihåg att en mobil VPN kan lägga till extra säkerhet genom att dölja din IP-adress och sanna plats. Var försiktig innan du tränar på kroppen, så kan du njuta av träningen och hålla dina data säkra.

Vilka appar använder du för att hålla dig frisk? Låt oss veta i kommentarerna!

Bild: Julia Tim / Adobe Stock
Meeeeooooww !: Rasulov / Adobe Stock
Fruktansvärda Pokémonspel (ledsen): venimo / Adobe Stock

Hur betalar du för din gratis fitnessapp?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.