Google använder Gmail för att spåra dina inköp. Ingen vet varför.

[ware_item id=33][/ware_item]

En Google-kundvagn med Gmail-logotypen i vagnen.


I nästan sex år har Google extraherat och lagrat alla inköp, bokningar och prenumerationer från ditt Gmail-konto. Det är inte klart varför Google vill ha denna information, och det finns inget enkelt sätt att ta bort allt.

Hur Google spårar dina inköp

Ursprungligen snubblat av en CNBC-reporter, en "Google Inköp" -sida håller reda på alla digitala kvitton som skickas till din Gmail från så långt tillbaka som 2012.

Sidan är inte heller begränsad till inköp direkt från Google. Från flygbiljetter till Amazonköp till matleveranstjänster, om kvittot gick till ditt Gmail finns det på listan.

Google tar namn, datum och andra detaljer kring köpet och registrerar dem i en lista på sidan.

Google använder Gmail för att spåra dina inköp. Ingen vet varför.Todd Haselton | CNBC

De inspelade detaljerna kan också bli lite läskiga. En reporter från Buzzfeed såg Google spela in specifika matförfrågningar som hon lade till en av sina takeaways.

Google använder Gmail för att spåra dina inköp. Ingen vet varför.Buzzfeed | Google

Hur du tar bort dina Google-köp

Tyvärr är det enda sättet att ta bort ett köp från listan att hitta och ta bort manuellt e-postmeddelandet som innehåller det ursprungliga kvittot. Det är värre att du inte kan stänga av spårningen och det finns inget sätt att ta bort listan i massa. Denna process är oerhört tråkig, särskilt med tanke på att dessa listor kan gå så långt tillbaka som 2012.

Ännu mer förvirrad är att det inte finns något tydligt syfte för insamlingen av denna information. En talesman från Google berättade för CNBC att sidan är avsedd "att hjälpa dig att enkelt se och hålla reda på dina köp, bokningar och prenumerationer på ett ställe" och att de "inte använder någon information från dina Gmail-meddelanden för att visa dina annonser. ”

Logiken bakom detta resonemang är konstigt, informationen gömmer sig på Googles kontosida och det är inte exakt lätt att komma åt för användare som vill "se och hålla reda på köp." Och eftersom den här sidan inte riktigt marknadsförs till dess användare, den dolda naturen på denna sida väcker ytterligare frågan om varför Google är det verkligen samla in denna information.

Google säger att det bryr sig om sekretess - vi är skeptiska

Sundar Pichai, Googles vd, uppgav nyligen att integriteten inte borde vara ett lyxprodukt, men företaget verkar utöva en annan definition av integritet. Google har till och med kinden att skriva "bara du kan se dina inköp" på inköpsidan. Rätt - bara du och företaget som kammar igenom dina e-postmeddelanden för att hämta dem.

Tills Google beslutar att göra det lättare att ta bort din inköpsinformation eller, ännu bättre, att göra denna funktion föråldrad, kan du överväga att använda en e-postadress med en säker e-postleverantör för att skicka alla dina digitala kvitton till.

Google använder Gmail för att spåra dina inköp. Ingen vet varför.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.