Dystopian data: Hur min ISP fick mig svartlistad från min drömskola

[ware_item id=33][/ware_item]

Kan din sökhistorik påverka din utbildning?


Följande är en del av en fiktiv serie som ser på farorna med missbruk av privatliv. ExpressVPN går in i en mörk, men väldigt realistisk framtid där ISP: er rutinmässigt säljer dina privata data till högstbjudande.

Nellie stirrade på de två nästan identiska paketen på sitt skrivbord och insåg att hon svettade - detta var ett tufft beslut.

Klockan 16.30 på fredagen 12/18/2020. Endast två veckor tills ansökningsdatum. Dags att gå upp kommandokedjan.

Nellie gick mot den stora dörren i hörnet, den som sa "Jacqueline Garmin, Associate Dean of Undergraduate Admissions, Georgetown University." Hon knackade två gånger.

"Kom in!"

"Hej Dean Garmin, hoppas det inte är en dålig tid ..."

Dean Garmin svängde. “Hej Nellie; vad händer? ”Det var tydligt av hennes röst att det i själva verket var en dålig tid.

"Jag har två applikationer idag och de är båda sista rundmaterialet så långt jag kan säga."

Dean Garmin kvickade vid paketen i Nellies hand. ”Låt mig ta en titt.” Nellie placerade dem på dekanens skrivbord: Omar Shafi från Hoboken High School och Justin Yang från Sacramento Academy.

"De är båda studentrådets presidenter," fortsatte Nellie när Dean Garmin lurade noggrant genom varje dokument. "De är båda ganska angelägna om studier i Nära östern, och konstigt nog spelar de båda fagot."

Dean Garmin grimas, fortfarande vänd. "Inga meningsfulla avvikelser?"

Nellie tvekade. "Tja, Omars familj kommer från Jordanien och Justin är 3: e generationens kinesiska ..." Dean Garmin avbröt henne med ett bekymrat utseende. Inget diskriminerande baserat på ras eller nationellt ursprung är antaganden 101. "Jag menade inte att vi borde ..." sa Nellie. "Det är bra," sade Dean Garmin när hon fortsatte att läsa.

Rummet var tyst i flera sekunder med undantag av att papper blandades. Dean Garmins ögon tycktes röra sig oberoende, som en kameleon, ett öga på varje applikation.

”Här går vi,” sa hon slutligen och pekade på paketets sista sida till vänster. "Omar har flaggats. Rapporten från sin internetleverantör säger att han har bläddrat i flera webbplatser om ... "jihad".

"Ja, jag såg det", sa Nellie. "Men han är en blivande major Eastern studier, är det inte vettigt att han skulle undersöka islam?"

Dean Garmin suckade tungt. ”Se, jag säger inte att han är en terrorist eller något. Han är förmodligen ett bra barn, och han skulle mer än troligt göra mycket bra här. Men Justin's online-post är ren. ”En annan lång paus. "Vilken skulle du hellre gå på college?"

Nellie nickade. "Jag antar att det är Justin då."

"Det är en tuff process, jag vet," sade Dean Garmin och kände besvikelsen i Nellies röst. ”Men tro mig, det brukade bli mycket svårare innan vi började köpa dessa ISP-rapporter. Dessa sökordsinriktningsalgoritmer kan hjälpa oss med det tunga lyftet, speciellt vid krisen. ”Dean Garmin tittade på klockan. "På tal om…"

"Rätt," sa Nellie och samlade upp båda rapporterna. "Tack, Dean Garmin."

”När som helst. Åh, en sak till, Nellie. ”

Nellie stannade i dörren.

”När du utarbetar Omars avvisningsbrev behöver du inte nämna att vi vet om jihad-saken. Bara de vanliga "vi fick så många fantastiska applikationer i år" rigamarole. Vi vill inte att folk ska tro att vi spionerar på studenter. ”

"Naturligtvis," sade Nellie. Vilken löjlig uppfattning.

Lita inte på din Internetleverantör med din webbhistorik. Använd ett VPN för att aldrig låta dem ha det i första hand. ExpressVPN krypterar din trafik och döljer sin destination från din internetleverantör, ge dem ingenting att utpressa dig med i inte-så avlägsna dystopier som dessa.

Dystopian data: Hur min ISP fick mig svartlistad från min drömskola
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.